Autor Subiect: DANIEL vs. APOCALIPSA  (Citit de 489 ori)

Offline valeriu

  • Supraveghetor de district
  • **********
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 760
  • www.ce-spun-proorocii.com
    • www.ce-spun-proorocii.com
DANIEL vs. APOCALIPSA
« : Aprilie 05, 2023, 10:58:48 am »
   Avem două cărți ale Bibliei foarte asemănătoare, care ne transmit aceleași lucruri și se completează una pe cealaltă încât pentru noi să fie un mesaj foarte clar și bine înțeles. Ambele cărți ne vorbesc de niște fiare cu aceleași detalii, de împărații sau regii pământului, ambele se adresează poporului lui Dumnezeu, ambele se împlinesc în perioada de timp numită ”Ziua Domnului” și țintesc spre vremea sfârșitului, însă avem și un aspect complet diferit: lui Daniel i se poruncește să țină ascuns cuvintele proorociei lui și să pecetluiască cartea căci este cu privire la niște vremuri îndepărtate (Daniel 8:26, 12:4, 9), iar lui Ioan i se poruncește  să nu pecetluiască cuvintele proorociei lui, căci vremea este aproape (Apoc. 22:10). Au trecut aproximativ 2600 de ani de când a poroorocit Daniel și aproape 2000 de ani de când s-a scris Apocalipsa. Zic aproximativ, căci sigur nu anii exacți  când și-au scris aceștia cărțile era motivul  pentru care unuia i-a zis Domnul să-și pecetluiască cartea, ba chiar să o ascundă, iar celuilalt să nu o pecetluiască.
       Ar fi un subiect interesant de discutat, motivul pentru care au primit aceste porunci diferite, dar nu aceasta doresc să scot în evidență aici, ci doresc să fac un apel la ascultare. Să nu uităm ce ne spune Dumnezeu prin proorocul Samuel: ”Căci neascultarea este tot atât de vinovată ca ghicirea, și împotrivirea nu este mai puțin vinovată decât închinarea la idoli și terafimii.” 1Sam.15:23. Dorește cineva să se facă vinovat de ghicire sau de închinare la idoli? Sigur nu, doar că neascultarea de poruncile lui Dumnezeu aduc aceleași pedepse. Dacă aruncăm o privire peste unele interpretări ale cărții lui Daniel, am la îndemână cartea ”Să acordăm atenție profeției lui Daniel!” editată de Watchtower Bible and Tract Society, dar nu e vorba doar de aceasta ci de multe alte interpretări ale acestei profeții, observăm neascultarea de poruncile lui IEHOVA, Dumnezeu lui Daniel, același Dumnezeu care a dictat lui Ioan Apocalipsa (Apoc. 1:1). Porunca dată de Dumnezeu e clară: proorocia privește niște vremuri îndepărtate, zilele din urmă; însă niște oameni vin și ne spun: ”Ba nu! Noi știm mai bine decât Dumnezeu„ și încep să explice de niște vremuri imediat următoare lui Daniel, ba chiar  de cele din timpul vieții lui. Astfel, găsim date istorice despre Darius Mediul, Alexandru cel Mare, Lisimah, Seleucos, Ptolemeu și mulți alții, date care chiar dacă sunt corecte, acestea nu au nimic de a face cu interpretarea corectă a proorociei lui Daniel pentru că porunca dată de Dumnezeu era alta. Oricum, acele date sunt irelevante.
     Trebuie să fim mai atenți. Pe lângă pedeapsa pentru neascultare, o interpretare greșită a acestei cărți care privesc timpurile în care trăim, ne lasă în întuneric și complet dezorientați. Nu mai căutăm căci considerăm că avem, însă ce avem e complet greșit, și în acest fel ratăm niște evenimente foarte importante. Iată doar un singur exemplu, dar din nefericire sunt multe: Daniel capitolul 9:24 – 27, interpretarea (greșită) calculează date despre prima venire a lui Isus, însă în realitate acestea ne indică spre a doua venire. E cu totul altceva, dar și o mare pierdere pentru cei neatenți. Vă rog să cercetați!