Era cam la moda profetirea acestui lucru. Cunoastem cel puțin inca un personaj care a spus același lucru.
La cine te referi?
Iosua ben Anania.
Daca spune ca vor fi nimiciti de tot atunci greseste.
Nu cred ca e vorba de o nimicire individuala pt ca v27 spune
Domnul vă va împrăştia printre popoare şi nu veţi rămâne decât un mic număr în mijlocul neamurilor unde vă va duce Domnul.
ci mai degraba la natiune.Vor fi nimiciti de tot ca natiune nu fiecare evreu.
Deci n-au fost nimiciti de tot, au ramas in existenta ca popor - chiar daca raspanditi care pe unde.
"Multa vreme" poate sa insemne orice, de la 50 la 1 milion de ani, lipseste exactitatea de care vorbeai.
25 Când vei avea copii, şi copii din copiii tăi
deci mai mult de 50 de ani si mai putin de 1 milion 
Cred ca glumesti

Hai 75 ani atunci, si de ce mai putin de un milion?
Se pare ca totusi exista o exactitate.Expresia multa vreme POATE INSEMNA MAI MULTE GENERATII.
Unde e exactitatea, ca n-o vad? Sper ca nu vrei sa redefinesti acum ce inseamna exact. Copii din copiii tai poate insemna a 3-a generatie, sau a n-spea. Care exactitate? De ce nu recunosti mai bine ca niema exactitate?

Ca s-au intors inapoi iar nu necesita nici o previziune supranaturala, ramane in sfera omeneasca de gandire.
Intoarcerea lor dupa 2000 de ani nu prea intra in sfera omeneasca de gindire.
Ei nu, cum asa? Se incadreaza perfect in sfera umana de gandire, sau ai impresia ca conceptul de intoarcere este extraterestru?
Cum am mai spus e un caz unic care nu se regaseste in istorie.
Ei nu, lasa ca s-au intors si ungurii, tiganii, rusii, romanii din lagarele naziste si gulagurile comuniste, care caz unic?
Previziunile omenesti se bazeaza pe experienta avuta anterior.Aceasta experienta din istorie ne arata ca nu a existat un caz asemanator dimpotriva toate imperiile vechi au disparut de mult.
Esti tu gata sa dovedesti ca asa ceva nu s-a mai intamplat anterior? Conceptul de "reintoarcere" s-a inventat la 2000 dupa Isus? Daca vrei sa spui ca exista o sursa supranaturala aici, vei avea nevoie de mai mult decat reintoarcere.
Unii nu s-au intors inapoi, parca exista mai multi evrei in afara decat in Israel?
Pai am spus ca profetia a inceput sa se implineasca.
Adica exista un trend de intoarcere? Cei care sunt in SUA de exemplu, isi fac acum bagajele si isi iau bilet spre Israel, definitiv? Hai mai Silviu.
Dupa toate astea nu vad deci unde e coincidenta.
http://www.citatepedia.ro/index.php?q=coincidenta&r=a
Coincidenţa este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim.
de Albert Einstein
Da, Einstein care nu credea in dzeul bibliei, taman la fix s-a potrivit

Coincidenta ramane coincidenta, desi repet, in cazul acesta nu vad unde e coincidenta totusi. Ce coincidenta?
Ce legi date pana in Deut. 4 au incalcat evreii ca natiune(!) de au meritat sa fie exilati toti?
Da aici ai zis ceva si ma dus cu gindul la Sodoma
Avraam a zis: „Să nu Te mânii, Doamne, dacă voi mai vorbi numai de data aceasta. Poate că se vor găsi în ea numai zece oameni buni.” Şi Domnul a zis: „N-o voi nimici, pentru cei zece oameni buni.”
Buni din perspectiva crestina erau oricum mai multi de 10 evrei 
Ma mai gindesc 

Atata timp cat gandesti, e bine.
Toata afacerea e prea vaga, "daca faceti rau vai de voi", pare mai mult manipulare mozaica pt. a nu misca nimeni in front, decat orice altceva supranatural
Despre evrei D-zeu spune
Deuteronomul 9:13 Domnul mi-a zis: „Eu văd că poporul acesta este un popor tare încăpăţânat.
Personal cred ca D-zeu s-a revelat si altor popoare care nu erau asa incapatinate.
Dar asta e alta discutie.
?
De ce au pierit vreo 6 milioane de evrei in holocaust?
Bad karma
Adica collateral damage nu exista in crestinism, dar bad karma exista, lol. Explica te rog.
Ca au suparat fiara din cer?
Corect,Din perspectiva crestina intradevar D-zeu e prezentat ca o fiara.
Parerea mea e ca aceasta e o viziune deformata despre GOD.
Aha, deci viziunea crestina asupra lui dzeu e gresita. Ok. Problema e insa ca biblia il prezinta pe dzeul tau ca pe-o fiara, nu neaparat crestinii.
Dar tiganii si ungurii si rusii si alte nationalitati care au pierit si ei in holocaust?
La fel bad karma.
Adica?
Collateral damage?
In realitate nu exista asa ceva.
Atunci?
Da, si unii jura ca profetiile false ale lui Isus nu fac parte din cuvintele lui autentice.
S-ar putea sa nu faca.Vezi Jesus Seminar
About the Second Coming. The Gospels record Jesus’ insistence that he would return to set up the kingdom of God on earth (Matthew 24:29-31; Luke 21:25-27). Most seminar participants do not think Jesus expected to return. “The Jesus Seminar thinks he didn’t speak of the coming of the Son of Man at all,” said Dr. Borg. Almost all the Fellows (97 percent) believe Jesus did not expect to return or usher in a new age “either now or in the distant future,” says Dr. Funk.
Mai citeste si de aia care-l considera pe Isus ca profet apocaliptic. Seminarul isi face un Isus in propria lor imagine, ca si alti istorici de-alungul timpului.