Autor Subiect: Profetiile esuate ale lui Isus si ale discipolilor lui  (Citit de 77360 ori)

Offline florin

• Persoană interesată
  • *
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 15
    • Vezi Profilul
Re: Profetiile esuate ale lui Isus si ale discipolilor lui
« Răspuns #120 : Aprilie 03, 2013, 09:29:31 pm »
Daca din 7,7 milioane de specii cate exista cel putin pe pamant,un amarat de ornitorinc si un biet peste care poate respira si in aer sunt dovada evolutiei si acea "veriga lipsa",apoi lasa sa fiu eu prostul care crede in creatie si ca o fiinta asa complexa cum este omul a fost creata de o inteligenta care depaseste cu mult puterea noastra de intelegere,doar unii dintre noi nu vor sa-si vada lungul nasului si  pretind ca ei le stiu pe toate.Stiti ca in Scripturi a fost profetit cu 3-4000 de ani inainte distrugerea completa a Israelului si readucerea lui din nou in tara lor?Aceasta profetie se implineste sub ochii nostri dar va faceti ca ploua,sau o incadrati la ghicire?Sau profetiile din vechime despre nasterea lui ISUS.Iar daca DUMNEZEU nu exista,ce rost are sa aduceti atatea argumente(ridicole dupa parerea mea),impotriva a NIMIC sau va mana mandria de a avea dreptate cu orice pret?Cine se simte jignit sa ma ierte.

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #121 : Aprilie 04, 2013, 05:31:32 am »
Florin, dupa cum ti-am mai zis, daca vrei sa vorbesti de evolutie mai documenteza-te si tu ca te faci de râs. Ornitorincul de exemplu este un supravietuitor din vremurile ancestrale, de pe vremea cand mamiferele inca depuneau oua, ca reptilele din care se trag. Conceptul de "veriga lipsa" nici macar nu este valid in cadrul teoriei evolutiei. Daca vrei "dovada evolutiei" vezi acest subiect: http://forum.martorii-lui-iehova.ro/index.php/topic,365.0.html

Cat despre profetiile tale slabe care s-ar fi implinit, e o pacaleala. Majoritatea celor cu care faceti voi parada pioasa nu spun ce pretindeti voi ca spun. Poti sa uiti de asa-zisele profetii despre "distrugerea completa a Israelului si readucerea lui din nou in tara lor", sau "nasterea lui ISUS", sunt niste pacaleli. Le putem discuta punctual daca te simti in stare. De fapt dupa cum vezi mai sus, cele mai importante profetii (ale lui Isus) au esuat mizerabil, iar Isus este un profet fals. Dar cred ca ti-ai dat seama deja :)

Citat
Iar daca DUMNEZEU nu exista,ce rost are sa aduceti atatea argumente(ridicole dupa parerea mea),impotriva a NIMIC sau va mana mandria de a avea dreptate cu orice pret
Simplu, pt. ca credinta vostra este nociva pt. omenire. Daca voi nu l-ati considera existent pe acest dzeu timid atunci n-am avea nici noi nici o problema in acest sens. Dar cum o faceti, si acest lucru are consecinte nefaste, vom continua sa aducem argumente logice si rationale impotriva acestei existente palide a dzeului tau. Daca ceva e ridicol atunci e credinta vostra in asa ceva. Si dupa cum am obiceiul sa iau la bani marunti afirmatii din astea gratuite, te voi lua si pe tine: care sunt argumentele alea ridicole, si de ce sunt ridicole?
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline GABRIELL

• Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #122 : Mai 27, 2013, 03:25:40 pm »
De asta o fi esuat profetiile lui Isus,ce zici Marculos?Te-ai intrebat de ce evreii (tai)nu cred  in povestea cu Isus? Uite ce spune unu..si se poate aprofunda de cine stie folosii Google  ;)

"Nu e vorba de pierdere de timp,cit de faptul ca nu ai argumente sa demonstrezi ca ceea ce am scris nu e adevarat.Sa stii si tu ca treaba cu Isus nu e nici macar un basm,poveste sau mit,ci este facatura si escrocheria clanului Calpurnius Piso din Roma,cei care au TICLUIT nt.D-aia Isus n-a fost,nu este si nu va fi vreodata recunoscut in Israel.D-aia evangheliili sint"DUPA"si nu"DE" Matei,Marcu,Luca,Ioan."
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline dunia

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Data Înregistrării: Apr 2013
  • Mesaje postate: 43
  • Cred in Dumnezeu
    • Vezi Profilul
« Răspuns #123 : Mai 27, 2013, 07:17:57 pm »
Atata timp cat nu avem toate datele universului, nu putem sa tragem o concluzie finala, cel mult sa vorbim ipotetic! Traind intr-o lume relativa, plecand de la premise relative putem cel mult sa tragem concluzii relative, dar nu finale, absolute!

Exact!
Cercetati toate lucrurile si PASTRATI ce e bun

Offline silviu

• Pionier auxiliar
  • Mesaje postate: 141
  • Dragostea acoperă totul
    • Vezi Profilul
« Răspuns #124 : Mai 27, 2013, 10:44:57 pm »
"Nu e vorba de pierdere de timp,cit de faptul ca nu ai argumente sa demonstrezi ca ceea ce am scris nu e adevarat.Sa stii si tu ca treaba cu Isus nu e nici macar un basm,poveste sau mit,ci este facatura si escrocheria clanului Calpurnius Piso din Roma,cei care au TICLUIT nt.D-aia Isus n-a fost,nu este si nu va fi vreodata recunoscut in Israel.D-aia evangheliili sint"DUPA"si nu"DE" Matei,Marcu,Luca,Ioan."

On the "Roman Piso" theory
    http://www.tektonics.org/lp/pisocake.html
1 Timotei 4:10
Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, şi mai ales al celor credincioşi

Offline silviu

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #125 : Martie 04, 2014, 01:34:18 am »
Am mai meditat la acest subiect si nu inteleg citeva aspecte
1Daca din NT reiese ca ei credeau ca Imparatia vine in sec1 si nu a venit cum de a mai continuat crestinisnul.
2 In Matei 24 Isus sau cine o fi scris spune ca Imparatia vine inainte sa treaca generatia dar in Luca se face o profetie legata de Israel ca va fi imprastiat in toate neamurile si dupa un timp se vor intoarce
 Vor cădea sub ascuţişul sabiei, vor fi luaţi robi printre toate neamurile; şi Ierusalimul va fi călcat în picioare de Neamuri, până se vor împlini vremurile Neamurilor.
Deci prima data vine imparatia dupa care Israelu e calcat in picioare?
Nu inteleg cum de scriitorul se contrazice in citeva rinduri
Luca 21
« Ultima Modificare: Martie 04, 2014, 01:39:19 am de silviu »
Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, şi mai ales al celor credincioşi

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #126 : Martie 13, 2014, 01:03:16 am »
1) A continuat pt. ca procesul apologetic de diluare a asteptarilor apocaliptice era in toi, progresand cu timpul pana la eliminarea acestora. Daca citesti a 4-a evanghelie, a disparut orice asteptare de acest gen, prezenta pregnant in cele sinoptice. Chiar si Faptele incearca sa mai linisteasca apele (vezi 1:6-7), tocmai pt. ca apele erau tulburate de parousia intarziata si care parea ca nu va mai avea loc.

2) Scriitorul care a venit cu ideea sa bage si vremurile neamurilor in ecuatie putea crede ca acestea vor fi la fel de scurte, terminandu-se unde in sec. I. "Luca" indica faptul ca audienta lui Isus va ridica ochii la cer cand vor venea pe Isus venind, stiind ca salvarea lor a sosit (de aceea tot vezi prin turnuri grupuri de oameni zambind privind spre cer).
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline silviu

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #127 : Martie 13, 2014, 05:06:47 am »
Mersi pt raspuns.
Interesanta e totusi profetia lui Isus despre distrugerea Ierusalimului.
Luca, capitolul 21
 20 Când veţi vedea Ierusalimul înconjurat de oşti, să ştiţi că atunci pustiirea lui este aproape.
De unde putea Isus sa stie acest detaliu ca prima data va fi asediat si abia mai tirziu distrus.
Crestinii care cunosteau profetia au profitat si au fugit din cetate.
In continuare Isus spune
 22 Căci zilele acelea vor fi zile de răzbunare, ca să se împlinească tot ce este scris.
In VT se pare ca sint ceva profetii legate de o viitoare distrugere a Ierusalimului.
Deuteronomul 4 :
 25 Când vei avea copii, şi copii din copiii tăi, şi vei fi de multă vreme în ţară, dacă vă veţi strica, dacă vă veţi face chipuri cioplite, înfăţişări ale vreunui lucru, dacă veţi face ce este rău înaintea Domnului Dumnezeului vostru, ca să-L mâniaţi
Din momentul cind a fost facuta profetia pina s-a implinit in 70 a trecut ceva timp
26 iau astăzi martor împotriva voastră cerul şi pământul – că veţi pieri de o moarte repede din ţara pe care o veţi lua în stăpânire dincolo de Iordan şi nu veţi avea zile multe în ea, căci veţi fi nimiciţi de tot.
Doar in anul 70 au fost nimiciti de tot

27 Domnul vă va împrăştia printre popoare şi nu veţi rămâne decât un mic număr în mijlocul neamurilor unde vă va duce Domnul.
Destul de exacta e profetia
28 Şi acolo veţi sluji unor dumnezei, care sunt o lucrare făcută de mâini omeneşti, de lemn şi de piatră, care nu pot nici să vadă, nici să audă, nici să mănânce, nici să miroasă.

29 Şi dacă de acolo vei căuta pe Domnul Dumnezeul tău, Îl vei găsi, dacă-L vei căuta din toată inima ta şi din tot sufletul tău.
A mai existat oare un popor care sa-si pastreze religia in ciuda persecutiilor crunte prin care a trecut
30 Şi după ce ţi se vor întâmpla toate aceste lucruri în strâmtorarea ta, în zilele de pe urmă, te vei întoarce la Domnul Dumnezeul tău şi vei asculta glasul Lui.

Ultima parte a profetiei se pare ca a inceput sa se implineasca.Dupa 2000 de ani evreii au din nou o tara a lor.Inca nu s-au intors l-a YHWH ca sa asculte dar probabil ca o vor face. Ar fi o concluzie logica daca cea mai mare parte s-a implinit.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #128 : Martie 14, 2014, 12:56:36 am »
N-ai de ce. Am avut o data deja discutia asta cu Marcu:

Citat
Având in vedere ca te faci ca ploua, ti-o mai zic odată vizavi de distrugerea templului:

Era cam la moda profetirea acestui lucru. Cunoastem cel puțin inca un personaj care a spus același lucru. De fapt "cunoastem" este mult spus pt ca tu nu cunoști așa ceva, nu cred ca a apărut in Turn ;D. Sau cunoști?

Distrugerea templului nu era mare lucru de prevazut. Odată ca mulți piosi erau scandalizati de corupția si ipocrizia preotimii care stăpânea templul si ar fi considerat distrugerea tempului ca pe o pedeapsa bine venita pt aceasta clasa, si in al 2-lea rând nu trebuia sa fi un geniu ca sa vezi templul distrus: orașul (si tara) era sub ocupatie straina de mult timp deja, rascoalele se inmulteau si erau înfrânte in mod sângeros de o armata pagana care nu prea dădea 2 bani pe templu dpdv religios.

In al 3-lea rand, templul mai fusese distrus o data, tot de armate străine.

Prezicerea distrugerii templului nu se află deci in afara sferei gandirii umane, nu are nimic supranatural (exista predictii mult mai spectaculoase, si n-o sa-mi zici ca autorii lor au fost inspirati de dzeu). Este dorință, fler si intuitie si... greșeala pt ca profetia nu s-a împlinit așa cum e prezentată in evanghelie.

Vizavi de impresurare: Marcu si Matei nu cunoasc așa ceva, inca un motiv in plus pt necesitatea de a demonstra ca Luca scrie *dupa* eveniment. Si nu doar ca Marcu si Matei habar n-au de impresurare, ci il si contrazic pe Luca vizavi de evenimentul care trebuia sa starneasca fuga. Cei doi afirma ca trebuie sa fuga cand vor vedea uraciunea pustiirii asezata in locul sfant (armatele romane in templu ai zis), pe cand Luca spune sa fuga cand vor vedea Ierusalimul înconjurat de osti (ceea ce e o prostie, cum sa fugi din el cand e înconjurat de osti?)

Deocamdată situația se prezintă in favoarea ipotezei ca Luca pur si simplu a inventat cuvintele lui Isus post hoc, ca sa-l facă un profet si mai exact.

De altfel nici varianta lui Marcu si Matei nu prea sta in picioare. Prima impresurare a cetati a rezultat in intrarea trupelor in suburbiile orașului, dar n-au patruns dincolo de ziduri in interiorul cetatii, si deci nici in templu. Atingadu-si obiectivul Gallus se retrage si trupele ii sunt macelarite in cursul acestei retrageri (chiar el scapă pe muchie de cuțit). Cand ajung romanii cu stindardele lor in templu era deja 3-4 ani mai tarziu (anul 70), al doilea atac asupra orașului. Cine sa mai fuga din Ierusalim cand romanii erau deja in templu? Populația era deja casapita.

In VT se pare ca sint ceva profetii legate de o viitoare distrugere a Ierusalimului.
Deuteronomul 4 :
 25 Când vei avea copii, şi copii din copiii tăi, şi vei fi de multă vreme în ţară, dacă vă veţi strica, dacă vă veţi face chipuri cioplite, înfăţişări ale vreunui lucru, dacă veţi face ce este rău înaintea Domnului Dumnezeului vostru, ca să-L mâniaţi
Din momentul cind a fost facuta profetia pina s-a implinit in 70 a trecut ceva timp
26 iau astăzi martor împotriva voastră cerul şi pământul – că veţi pieri de o moarte repede din ţara pe care o veţi lua în stăpânire dincolo de Iordan şi nu veţi avea zile multe în ea, căci veţi fi nimiciţi de tot.
Doar in anul 70 au fost nimiciti de tot

27 Domnul vă va împrăştia printre popoare şi nu veţi rămâne decât un mic număr în mijlocul neamurilor unde vă va duce Domnul.
Destul de exacta e profetia
Cam inexacta de fapt "profetia" (si eu puteam sa scornesc profetii din astea atunci, evreii erau un popor mic situat la rascrucea imperiilor care se jucau cu ei cum doreau). Daca esti atent, vs. 25 spune ca pedeapsa e pt. facere de "chipuri cioplite, înfăţişări ale vreunui lucru", deci nu e cazul. Iar bejenia fortata nu necesita previziune supranaturala.

Citat
A mai existat oare un popor care sa-si pastreze religia in ciuda persecutiilor crunte prin care a trecut
Dar poporul nu si-a pastrat religia. Vrei sa vorbim despre ce cat de religiosi sunt, in ce fel sunt religiosi, ce cred, etc?

Citat
30 Şi după ce ţi se vor întâmpla toate aceste lucruri în strâmtorarea ta, în zilele de pe urmă, te vei întoarce la Domnul Dumnezeul tău şi vei asculta glasul Lui.

Ultima parte a profetiei se pare ca a inceput sa se implineasca.Dupa 2000 de ani evreii au din nou o tara a lor.Inca nu s-au intors l-a YHWH ca sa asculte dar probabil ca o vor face.
Cum s-a implinit ultima parte? S-au "intors"? Pai ziceai ca nu s-au.

Citat
Ar fi o concluzie logica daca cea mai mare parte s-a implinit.
Care parte mare s-a implinit? Sa nu pierdem totusi din vedere ca cele mai importante profetii (ale lui Isus) au esuat in mod execrabil.

Offline silviu

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #129 : Martie 15, 2014, 10:49:15 pm »
Citat
Si nu doar ca Marcu si Matei habar n-au de impresurare, ci il si contrazic pe Luca vizavi de evenimentul care trebuia sa starneasca fuga. Cei doi afirma ca trebuie sa fuga cand vor vedea uraciunea pustiirii asezata in locul sfant (armatele romane in templu ai zis), pe cand Luca spune sa fuga cand vor vedea Ierusalimul înconjurat de osti (ceea ce e o prostie, cum sa fugi din el cand e înconjurat de osti?)
Alt aspect contradictoriu Isus le spune sa se roage ca fuga sa nu fie iarna sau in sabat ceea ce indica ca evenimentul ar avea loc intr-o perioada scurta de timp.Dar de fapt dupa ce s-au retras romanii, crestinii aveau la dispozitie citiva ani in care sa poata fugi.Puteau alege oricare alta zi sau anotimp.
Deci nu ar fi avut sens sa se roage.
Citat
Cam inexacta de fapt "profetia" (si eu puteam sa scornesc profetii din astea atunci, evreii erau un popor mic situat la rascrucea imperiilor care se jucau cu ei cum doreau).
Profetia spune ca vor fi1 nimiciti de tot  2dupa multa vreme.3 se vor intoarce inapoi in tara
Sint trei detalii destul de exacte.Cam prea mare e coincidenta.Au fost raspinditi in toate neamurile si totusi nu au disparut ca popor dupa 2000 de ani.Cred ca e un caz unic.
Citat
Daca esti atent, vs. 25 spune ca pedeapsa e pt. facere de "chipuri cioplite, înfăţişări ale vreunui lucru", deci nu e cazul.
Dar continua
 dacă veţi face ce este rău înaintea Domnului Dumnezeului vostru, ca să-L mâniaţi.Acel rau poate insemna mai mult decit idolatria.In context sint amintite legi si porunci.
Citat
Scuze nu am formulat eu bine.
Am zis ca profetia A INCEPUT sa se implineasca pt ca s-au intors fizic in tara dar nu si cu inima spre D-zeu.
Citat
Care parte mare s-a implinit? Sa nu pierdem totusi din vedere ca cele mai importante profetii (ale lui Isus) au esuat in mod execrabil.
M-am referit strict la Deuteronomul 4 nu la ,,profetiile lui Isus,,
Apropo de profetiile lui Isus.
Se pare ca s-au facut studii si inca se fac pentru a stabili care sint cuvintele autentice ale lui Isus.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #130 : Martie 16, 2014, 05:49:37 pm »
Alt aspect contradictoriu Isus le spune sa se roage ca fuga sa nu fie iarna sau in sabat ceea ce indica ca evenimentul ar avea loc intr-o perioada scurta de timp.Dar de fapt dupa ce s-au retras romanii, crestinii aveau la dispozitie citiva ani in care sa poata fugi.Puteau alege oricare alta zi sau anotimp.
Deci nu ar fi avut sens sa se roage.
Exact.

Citat
Citat
Cam inexacta de fapt "profetia" (si eu puteam sa scornesc profetii din astea atunci, evreii erau un popor mic situat la rascrucea imperiilor care se jucau cu ei cum doreau).
Profetia spune ca vor fi1 nimiciti de tot  2dupa multa vreme.3 se vor intoarce inapoi in tara
Sint trei detalii destul de exacte.Cam prea mare e coincidenta.Au fost raspinditi in toate neamurile si totusi nu au disparut ca popor dupa 2000 de ani.Cred ca e un caz unic.
Daca spune ca vor fi nimiciti de tot atunci greseste. "Multa vreme" poate sa insemne orice, de la 50 la 1 milion de ani, lipseste exactitatea de care vorbeai. Ca s-au intors inapoi iar nu necesita nici o previziune supranaturala, ramane in sfera omeneasca de gandire. Unii nu s-au intors inapoi, parca exista mai multi evrei in afara decat in Israel? Dupa toate astea nu vad deci unde e coincidenta.

Citat
Citat
Daca esti atent, vs. 25 spune ca pedeapsa e pt. facere de "chipuri cioplite, înfăţişări ale vreunui lucru", deci nu e cazul.
Dar continua
 dacă veţi face ce este rău înaintea Domnului Dumnezeului vostru, ca să-L mâniaţi.Acel rau poate insemna mai mult decit idolatria.In context sint amintite legi si porunci.
Mie mi se pare ca "veti face ce este rau" se refera la idolatria abia mentionata, dar in sfarsit. Ce legi date pana in Deut. 4 au incalcat evreii ca natiune(!) de au meritat sa fie exilati toti? Toata afacerea e prea vaga, "daca faceti rau vai de voi", pare mai mult manipulare mozaica pt. a nu misca nimeni in front, decat orice altceva supranatural. De ce au pierit vreo 6 milioane de evrei in holocaust? Ca au suparat fiara din cer? Dar tiganii si ungurii si rusii si alte nationalitati care au pierit si ei in holocaust? Collateral damage? Sa fim seriosi.

Citat
Citat
Scuze nu am formulat eu bine.
Am zis ca profetia A INCEPUT sa se implineasca pt ca s-au intors fizic in tara dar nu si cu inima spre D-zeu.
Nici o problema. Pai de ce s-au putut intoarce daca inca nu s-au intors la dzeu? Sa fie asta din cauza propriilor lor eforturi omenesti? Ihim :)

Citat
Citat
M-am referit strict la Deuteronomul 4 nu la ,,profetiile lui Isus,,
Apropo de profetiile lui Isus.
Se pare ca s-au facut studii si inca se fac pentru a stabili care sint cuvintele autentice ale lui Isus.
Da, si unii jura ca profetiile false ale lui Isus nu fac parte din cuvintele lui autentice.

Offline silviu

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #131 : Martie 21, 2014, 03:41:56 am »
Citat
Era cam la moda profetirea acestui lucru. Cunoastem cel puțin inca un personaj care a spus același lucru.
La cine te referi?

Citat
Daca spune ca vor fi nimiciti de tot atunci greseste.
Citat
Nu cred ca e vorba de o nimicire individuala pt ca v27 spune
Domnul vă va împrăştia printre popoare şi nu veţi rămâne decât un mic număr în mijlocul neamurilor unde vă va duce Domnul.
ci mai degraba la natiune.Vor fi nimiciti de tot ca natiune nu fiecare evreu.

Citat
"Multa vreme" poate sa insemne orice, de la 50 la 1 milion de ani, lipseste exactitatea de care vorbeai.

25 Când vei avea copii, şi copii din copiii tăi
deci mai mult de 50 de ani si mai putin de 1 milion :)
Se pare ca totusi exista o exactitate.Expresia multa vreme  POATE INSEMNA MAI MULTE GENERATII.

Citat
Ca s-au intors inapoi iar nu necesita nici o previziune supranaturala, ramane in sfera omeneasca de gandire.

Intoarcerea lor dupa 2000 de ani nu prea intra in sfera omeneasca de gindire.
Cum am mai spus e un caz unic care nu se regaseste in istorie.
Previziunile omenesti se bazeaza pe experienta avuta anterior.Aceasta experienta din istorie ne arata ca nu a existat un caz asemanator dimpotriva toate imperiile vechi au disparut de mult.
Citat
Unii nu s-au intors inapoi, parca exista mai multi evrei in afara decat in Israel?

Pai am spus ca profetia a inceput sa se implineasca.

Citat
Dupa toate astea nu vad deci unde e coincidenta.
http://www.citatepedia.ro/index.php?q=coincidenta&r=a
Coincidenţa este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim.
de Albert Einstein

Citat
Ce legi date pana in Deut. 4 au incalcat evreii ca natiune(!) de au meritat sa fie exilati toti?

Da aici ai zis ceva si ma dus cu gindul la Sodoma
 Avraam a zis: „Să nu Te mânii, Doamne, dacă voi mai vorbi numai de data aceasta. Poate că se vor găsi în ea numai zece oameni buni.” Şi Domnul a zis: „N-o voi nimici, pentru cei zece oameni buni.”
Buni din perspectiva crestina erau oricum mai multi de 10 evrei :)
Ma mai gindesc :o

Citat
Toata afacerea e prea vaga, "daca faceti rau vai de voi", pare mai mult manipulare mozaica pt. a nu misca nimeni in front, decat orice altceva supranatural

Despre evrei D-zeu spune
 Deuteronomul 9:13 Domnul mi-a zis: „Eu văd că poporul acesta este un popor tare încăpăţânat.
Personal cred ca D-zeu s-a revelat si altor popoare care nu erau asa incapatinate.
Dar asta e alta discutie.
Citat
De ce au pierit vreo 6 milioane de evrei in holocaust?
Bad karma
Citat
Ca au suparat fiara din cer?
Corect,Din perspectiva crestina intradevar D-zeu e prezentat ca o fiara.
Parerea mea e ca aceasta e o viziune deformata despre GOD.

Citat
Dar tiganii si ungurii si rusii si alte nationalitati care au pierit si ei in holocaust?
La fel bad karma.
Citat
Collateral damage?
In realitate nu exista asa ceva.
Citat
Da, si unii jura ca profetiile false ale lui Isus nu fac parte din cuvintele lui autentice.
S-ar putea sa nu faca.Vezi Jesus Seminar
About the Second Coming. The Gospels record Jesus’ insistence that he would return to set up the kingdom of God on earth (Matthew 24:29-31; Luke 21:25-27). Most seminar participants do not think Jesus expected to return. “The Jesus Seminar thinks he didn’t speak of the coming of the Son of Man at all,” said Dr. Borg. Almost all the Fellows (97 percent) believe Jesus did not expect to return or usher in a new age “either now or in the distant future,” says Dr. Funk.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #132 : Martie 21, 2014, 04:48:52 am »
Citat
Era cam la moda profetirea acestui lucru. Cunoastem cel puțin inca un personaj care a spus același lucru.
La cine te referi?
Iosua ben Anania.

Citat
Citat
Daca spune ca vor fi nimiciti de tot atunci greseste.
Nu cred ca e vorba de o nimicire individuala pt ca v27 spune
Domnul vă va împrăştia printre popoare şi nu veţi rămâne decât un mic număr în mijlocul neamurilor unde vă va duce Domnul.
ci mai degraba la natiune.Vor fi nimiciti de tot ca natiune nu fiecare evreu.
Deci n-au fost nimiciti de tot, au ramas in existenta ca popor - chiar daca raspanditi care pe unde.

Citat
Citat
"Multa vreme" poate sa insemne orice, de la 50 la 1 milion de ani, lipseste exactitatea de care vorbeai.

25 Când vei avea copii, şi copii din copiii tăi
deci mai mult de 50 de ani si mai putin de 1 milion :)
Cred ca glumesti :) Hai 75 ani atunci, si de ce mai putin de un milion?

Citat
Se pare ca totusi exista o exactitate.Expresia multa vreme  POATE INSEMNA MAI MULTE GENERATII.
Unde e exactitatea, ca n-o vad? Sper ca nu vrei sa redefinesti acum ce inseamna exact. Copii din copiii tai poate insemna a 3-a generatie, sau a n-spea. Care exactitate? De ce nu recunosti mai bine ca niema exactitate? :)

Citat
Citat
Ca s-au intors inapoi iar nu necesita nici o previziune supranaturala, ramane in sfera omeneasca de gandire.

Intoarcerea lor dupa 2000 de ani nu prea intra in sfera omeneasca de gindire.
Ei nu, cum asa? Se incadreaza perfect in sfera umana de gandire, sau ai impresia ca conceptul de intoarcere este extraterestru?

Citat
Cum am mai spus e un caz unic care nu se regaseste in istorie.
Ei nu, lasa ca s-au intors si ungurii, tiganii, rusii, romanii din lagarele naziste si gulagurile comuniste, care caz unic?

Citat
Previziunile omenesti se bazeaza pe experienta avuta anterior.Aceasta experienta din istorie ne arata ca nu a existat un caz asemanator dimpotriva toate imperiile vechi au disparut de mult.
Esti tu gata sa dovedesti ca asa ceva nu s-a mai intamplat anterior? Conceptul de "reintoarcere" s-a inventat la 2000 dupa Isus? Daca vrei sa spui ca exista o sursa supranaturala aici, vei avea nevoie de mai mult decat reintoarcere.

Citat
Citat
Unii nu s-au intors inapoi, parca exista mai multi evrei in afara decat in Israel?

Pai am spus ca profetia a inceput sa se implineasca.
Adica exista un trend de intoarcere? Cei care sunt in SUA de exemplu, isi fac acum bagajele si isi iau bilet spre Israel, definitiv? Hai mai Silviu.

Citat
Citat
Dupa toate astea nu vad deci unde e coincidenta.
http://www.citatepedia.ro/index.php?q=coincidenta&r=a
Coincidenţa este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim.
de Albert Einstein
Da, Einstein care nu credea in dzeul bibliei, taman la fix s-a potrivit :) Coincidenta ramane coincidenta, desi repet, in cazul acesta nu vad unde e coincidenta totusi. Ce coincidenta?

Citat
Citat
Ce legi date pana in Deut. 4 au incalcat evreii ca natiune(!) de au meritat sa fie exilati toti?

Da aici ai zis ceva si ma dus cu gindul la Sodoma
 Avraam a zis: „Să nu Te mânii, Doamne, dacă voi mai vorbi numai de data aceasta. Poate că se vor găsi în ea numai zece oameni buni.” Şi Domnul a zis: „N-o voi nimici, pentru cei zece oameni buni.”
Buni din perspectiva crestina erau oricum mai multi de 10 evrei :)
Ma mai gindesc :o
:) Atata timp cat gandesti, e bine.

Citat
Citat
Toata afacerea e prea vaga, "daca faceti rau vai de voi", pare mai mult manipulare mozaica pt. a nu misca nimeni in front, decat orice altceva supranatural

Despre evrei D-zeu spune
 Deuteronomul 9:13 Domnul mi-a zis: „Eu văd că poporul acesta este un popor tare încăpăţânat.
Personal cred ca D-zeu s-a revelat si altor popoare care nu erau asa incapatinate.
Dar asta e alta discutie.
?

Citat
Citat
De ce au pierit vreo 6 milioane de evrei in holocaust?
Bad karma

Adica collateral damage nu exista in crestinism, dar bad karma exista, lol. Explica te rog.

Citat
Citat
Ca au suparat fiara din cer?
Corect,Din perspectiva crestina intradevar D-zeu e prezentat ca o fiara.
Parerea mea e ca aceasta e o viziune deformata despre GOD.
Aha, deci viziunea crestina asupra lui dzeu e gresita. Ok. Problema e insa ca biblia il prezinta pe dzeul tau ca pe-o fiara, nu neaparat crestinii.

Citat
Citat
Dar tiganii si ungurii si rusii si alte nationalitati care au pierit si ei in holocaust?
La fel bad karma.

Adica?

Citat
Citat
Collateral damage?
In realitate nu exista asa ceva.

Atunci?

Citat
Citat
S-ar putea sa nu faca.Vezi Jesus Seminar
About the Second Coming. The Gospels record Jesus’ insistence that he would return to set up the kingdom of God on earth (Matthew 24:29-31; Luke 21:25-27). Most seminar participants do not think Jesus expected to return. “The Jesus Seminar thinks he didn’t speak of the coming of the Son of Man at all,” said Dr. Borg. Almost all the Fellows (97 percent) believe Jesus did not expect to return or usher in a new age “either now or in the distant future,” says Dr. Funk.
Mai citeste si de aia care-l considera pe Isus ca profet apocaliptic. Seminarul isi face un Isus in propria lor imagine, ca si alti istorici de-alungul timpului.

Offline florin

• Persoană interesată
  • *
  • Mesaje postate: 15
    • Vezi Profilul
« Răspuns #133 : Martie 30, 2014, 11:34:03 am »
Iubitii mei "atei"(pun ghilimele pentru ca v-ati schimbat doar dumnezeul in functie de interesele voastre),si ma adresez indeosebi lui David,care lupta cu atata sarg impotriva LUI DUMNEZEU si Scripturii.Oricat a-ti incerca sa demonstrati ca evolutia a fost tatal vostru si din NIMIC a iesit un univers infinit cu legi precise si care raman neschimbate pentru eternitate si a mai iesit un pamant plin de plante si animale de o complexitate extraordinara,numai un credul ar putea accepta aceste bazaconii.Totusi exista un lucru pe care "stiinta"voastra nu-l va putea demonstra niciodata.Toate animalele au creier au instincte pe care voi le atribuiti evolutiei,dar omul are constiinta,sistemul de valori,binele si raul gandirea logica etc.Toate acestea sunt asemanarea noastra cu CREATORUL nostru,pentru ca ELa spus"sa facem om dupa chipul si asemanarea NOASTRA"HALELUIAH.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #134 : Martie 30, 2014, 05:08:08 pm »
Dragul meu "crestin" (pun ghilimele pt ca esti crestin doar pentru ca e in interesul tau), cred ca iti place sa exagerezi de obicei, nu? Nu pot sa lupt impotriva unui impotent inexistent precum e dzeul tau, eventual lupt impotriva superstititiei si a prostiei - asta ca sa clarificam cate ceva din start.

Doar un ignorant poate afirma ca "Oricat a-ti incerca sa demonstrati ca evolutia a fost tatal vostru si din NIMIC a iesit un univers infinit cu legi precise si care raman neschimbate pentru eternitate si a mai iesit un pamant plin de plante si animale de o complexitate extraordinara,numai un credul ar putea accepta aceste bazaconii." (si mai invata sa te exprimi in limba romana te rog). Mai documenteaza-te ca ai lacune cat casa.

Totusi exista un lucru pe care "stiinta"voastra nu-l va putea demonstra niciodata.Toate animalele au creier au instincte pe care voi le atribuiti evolutiei,dar omul are constiinta,sistemul de valori,binele si raul gandirea logica etc.Toate acestea sunt asemanarea noastra
Dupa cum ziceam, n-ar strica sa inveti sa te exprimi mai bine in limba romana. Ce anume nu va putea demonstra "stiinta" asta care iti ofera viata si comfort?

Citat
CREATORUL nostru,pentru ca ELa spus"sa facem om dupa chipul si asemanarea NOASTRA"HALELUIAH
HALAL ELUIAH :)