Autor Subiect: Există Dumnezeu?  (Citit de 196498 ori)

Offline Alice

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Sep 2012
  • Mesaje postate: 179
    • Vezi Profilul
Re: Există Dumnezeu?
« Răspuns #570 : Decembrie 21, 2012, 09:53:49 am »

Citat
In esenta, nu putem respinge absolut ideea ca Universul ar putea fi opera unei fiinte super-inteligente si super-potente
.

Adevaratii oameni de stiinta au crezut in Dumnezeu si in Biblie, ex sunt multisoare, va dau numai doua:
Sir Isac(1642-1727) unul din cei mai mari oameni de stiinta descoperitor al legilor gravitatii miscarii si al calcului matematic. A studiat in amanuntit Biblia si a crezut.
Michael Faraday (1791-1867) descoperitorul energiei electrice si inca multi alti adevarati oameni  de stiinta. Asa ca credeti sau nu credeti , Dumnezeu exista si va rasplati la timpul hotarat de el pe cei ce cred cu adevarat in El.
Sa aveti numai bucurii.
Iov 38:10  când i-am pus hotar, şi când i-am pus zăvoare şi porţi;
11  când am zis: „Până aici să vii, să nu treci mai departe; aici să ţi se oprească mândria valurilor tale?”

Offline zeu

• Vestitor botezat
  • Data Înregistrării: Dec 2012
  • Mesaje postate: 71
    • Vezi Profilul
« Răspuns #571 : Decembrie 21, 2012, 10:48:00 am »
Vestile nu sint bune Alice.....despre zeus  :D;credema ca as vrea si eu un zeu ,dar sa fie sanatos la cap!!!

Offline Alice

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #572 : Decembrie 21, 2012, 01:54:56 pm »
Eu nu il privesc ca un zeu, toti oamenii care cred in Dumnezeu crezi ca sunt priviti ca zei? nici pe departe.. Vezi ca si tu esti un zeu, dupa cum te semnezi, dar Dumnezeu Cel Atoputernic este cu totul altceva.
11  când am zis: „Până aici să vii, să nu treci mai departe; aici să ţi se oprească mândria valurilor tale?”

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #573 : Decembrie 21, 2012, 05:09:48 pm »
Alice, majoritatea exemplelor faimoase pe care ni le poti da provin din vremuri peste care au trecut secole, cand toti oamenii credeau (pt. ca li se baga cu palnia in ureche de cand se nasteau). Ca exista oameni de stiinta care cred in dzeu este total irelevant, la fel exista altii care nu cred.

Si nu, tu nu poti decreta cine e om de stiinta adevarat si cine nu, sper ca realizezi acest lucru.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Alice

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #574 : Decembrie 21, 2012, 06:13:22 pm »
Citat
Si nu, tu nu poti decreta cine e om de stiinta adevarat si cine nu, sper ca realizezi acest lucru.

David! departe de mine de-a fi competenta de a decreta cine este, si cine nu este om de stiinta, fii sigur ca nu am asa o cultura. Dar citesc si eu cate un articol si se zice"Marele om de stiinta.......". Asa cum am crezut ca handicapatii din varful WTS sunt sfintii pamantului pot sa cred ca si cei ce sunt decretati de altii ca sunt oameni de stiinta, pot sa o cred. Poate ca mai calc odata in strachini.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #575 : Decembrie 21, 2012, 06:24:22 pm »
Alice, ai zis clar, ce sa ne mai ascundem dupa deget, ca "adevaratii oameni de stiinta au crezut in Dumnezeu si in Biblie"; adica, aia care nu cred, nu sunt oameni de stiinta adevarati. Hai sa fim seriosi.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #576 : Decembrie 21, 2012, 06:37:12 pm »
Da, binenteles. Nu stiinta se ocupa cu supranaturalul, ci religia. Acolo avem magie. In stiinta avem lumea naturala.

E clar. Asa zisa stiinta se limiteaza singura. Bineinteles ca daca exista un Creator, este exterior Naturalului si creatiei Sale. Dar ei prefera sa faca din c*c*t bici decat sa ia in considerare ipoteza supranaturala si decat sa recunoasca ca sunt anumite lucruri care nu le pot cuprinde.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #577 : Decembrie 21, 2012, 06:43:37 pm »
Nu-ti fa probleme, stiinta recunoaste ca "sunt anumite lucruri pe care nu le poate cuprinde"... deocamdata. Stiinta acum cateva secole nu a putut "cuprinde" lucrurile care le stie azi.

Si da, stiinta se limiteaza la realitate si lasa caii verzi de pe pereti amatorilor de mituri. Nici un om de stiinta credincios (crestin, necrestin sau deist) n-a reusit pana acum, sau nu a vrut, sa propuna vreo ipoteza sau teorie asupra existentei unui "creator". De ce? Nu exista nici un fundament real pt. asa ceva.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #578 : Decembrie 21, 2012, 06:46:28 pm »
De ce nu exista fundament? Pentru ca am intra in sfera supranaturalului cumva?

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Mesaje postate: 549
    • Vezi Profilul
« Răspuns #579 : Decembrie 21, 2012, 07:25:29 pm »
Adevaratii oameni de stiinta au crezut in Dumnezeu si in Biblie, ex sunt multisoare, va dau numai doua:
Sir Isac(1642-1727) unul din cei mai mari oameni de stiinta descoperitor al legilor gravitatii miscarii si al calcului matematic. A studiat in amanuntit Biblia si a crezut.
Michael Faraday (1791-1867) descoperitorul energiei electrice si inca multi alti adevarati oameni  de stiinta. Asa ca credeti sau nu credeti , Dumnezeu exista si va rasplati la timpul hotarat de el pe cei ce cred cu adevarat in El.
Sa aveti numai bucurii.

S-a mai spus deja, dar a trecut pe langa tine: opiniile religioase ale unui om de stiinta nu sunt tot una cu munca lui stiintifica. Daca ele nu interfereaza, e ok. Daca un om de stiinta ar amesteca haloimus-ul vostru creationist in tezele lui de biologie, comunitatea stiintifica s-ar sterge la poponet cu tezele lui si el ar pierde statutul de savant in secunda 0.
     Newton a fost un fizicial stralucit si avea si preocupari filosofice, printre altele. A trait intr-o vreme cand 90% dintre oameni erau cel putin agnostici. Si Pitagora a fost un matematician extraordinar si credea in Zeus. Averroes, un alt om de stiinta complex, credea in Allah. As putea sa dau exemplul catorva zeci de savanti antici chinezi, oameni de stiinta extraordinari pentru vremea lor, care erau fie daoisti, fie practicau cultul stramosilor (politeisti), fie erau buddhisti. Care dintre dumnezeii lor e ala adevarat????
    Asa ca orice ai crede tu, dumnezeu nu exista. Nu exista Iehova, nu exista Buddha, nu exista Allah. Exista doar rodul stralucit al mintii omenesti, ceea ce toti oamenii astia au lasat in urma.
De opiniile religioase ale lui Newton putina lume a auzit. Dar de legea atractiei universale am auzit toti. Valoarea oamenilor de stiinta e opera lor, nu credinta!

Offline silviu

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 141
  • Dragostea acoperă totul
    • Vezi Profilul
« Răspuns #580 : Decembrie 22, 2012, 12:30:48 am »
Citat
Daca un om de stiinta ar amesteca haloimus-ul vostru creationist in tezele lui de biologie, comunitatea stiintifica s-ar sterge la poponet cu tezele lui si el ar pierde statutul de savant in secunda 0.
http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Collins
1 Timotei 4:10
Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, şi mai ales al celor credincioşi

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #581 : Decembrie 22, 2012, 12:35:36 am »
Francis Collins accepta evoluția si respinge ID, tu cum stai la capitolul asta Silviule? N-ar strica sa te informezi înainte sa postezi, altfel te faci de rusine ca in acest caz.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #582 : Decembrie 22, 2012, 12:38:35 am »
De ce nu exista fundament? Pentru ca am intra in sfera supranaturalului cumva?

Exact, am intra in sfera inventiilor. Demonstrează tu ca exista supranatural, sau ceva in afara universului si a naturalului. Pana tu sau alții n-o faceți, sunt vorbe goale, pe picior de egalitate cu aburelile biblice.

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Mesaje postate: 549
    • Vezi Profilul
« Răspuns #583 : Decembrie 22, 2012, 11:01:19 am »
In his book Collins rejects Young Earth creationism and intelligent design. His own belief is theistic evolution or evolutionary creation which he prefers to term BioLogos.
Collins rejects intelligent design, and for this reason was not asked to participate in the 2008 documentary Expelled: No Intelligence Allowed

Ai dat-o-n bara! Desi e neoprotestant actualmente, Collins a fost ateu. Nici nu ai cum sa banuiesti cat de volatila e credinta unui om care a gustat ateismul. In plus, nu crede in design-ul inteligent, ci in evolutie si opera lui stiintifica reflecta acest lucru.

Offline silviu

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 141
  • Dragostea acoperă totul
    • Vezi Profilul
« Răspuns #584 : Decembrie 22, 2012, 08:36:31 pm »

http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Collins
 His own belief is theistic evolution
http://en.wikipedia.org/wiki/Theistic_evolution
Deci totusi crede in Dumnezeu.
1 Timotei 4:10
Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, şi mai ales al celor credincioşi