Din momentul in care devii exclus si cunosti prea multe detalii despre structura si functionare ,nu prea doresc sa aiba tangenta cu tine si nici nu doresc sa te provoce.Exemplul cel mai bun il avem pe Ray Franz .Atita timp chit a trait ,a fost evitat si pe ori ce cale doreau sa-i distruga scrierile ,cu chit ca mesajul lui a fost este si ramine un mesaj corect si foarte balansat.Eu sincer sa fiu am avut si inca am experiente foarte interesante cu ei chind ma intilnesc ,mai ales cu cei care ma cunosc.Trist este ca inca ei nu au invatat sa ajunga la implinirea poruncii DOMNULUI ISUS HRISTOS.Si daca nu se ajunge la implinirea ei ,ap.Ioan prin un singur verset da raspunsul ;"9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul."
Asadar pentru multi sacrificiu de implinirea cerintei doctrinare ajunge de inlocuieste invatatura DOMNULUI ISUS HRISTOS si chind le explici aceste lucruri cu zimbetul pe buze ,incep sa se rusineze ,sa se scuze si sa te lase fara nici un raspuns.Unii chiar uita sa -ti intinda mina si sa-si ia ramas bun.Iar daca le lasi simplul mesaj de despartire ;" Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste! "i-ti aduce replica de sectara,uitind ca este un salut scris de apostolul Ioan.Si acest salut ar merita sa ajunga materializat dupa cum mesajul i-l prezinta fiinca atunci s-ar cunoaste puterea ADEVARULUI SI DRAGOSTEI DIVINE!!!