Draga Alin,sunt flatat ca ma intrebi tocmai pe mine acest lucru,tocmai va spuneam ca sunt un incepator,in sensul ca nu sunt angajat in vreo grupare,citesc de mult scripturile,am studiat cu multi Sf.Scriptura,sunt in tema cu mai toate curentele religioase, dar daca ma fortez putin, asi putea sa-ti dau un raspuns d,p meu d.vedere,bazandu-ma strict bineinteles pe Biblie.
Asa cum reiesa din scripturi,dupa moartea ultimilor apostoli,in congregatiile crestine s-au infiltrat diferiti oameni influienti,care au introdus in adevaratul crestinism diferite doctrine false,curente filozofice si mai cu seama credinte pagane,cum ar fi nemurirea sufletului,iadul,apoi pe la 325 inchinarea la cruce etc.
Nimic surprinzator,d.p.d.v.Biblic,pentru ca Domnul Christos,avertizase pe ucenici acest lucru:
(Matei 24:11) 11 Şi se vor ridica mulţi profeţi falşi
şi îi vor induce pe mulţi în eroare,(Faptele 20:29, 30) 29" Ştiu că după plecarea mea vor intra printre voi lupi asupritori, care nu vor trata turma cu tandreţe, 30 şi că se vor ridica bărbaţi chiar dintre voi care
vor vorbi lucruri denaturate ca să-i tragă pe discipoli după ei".
(2 Timotei 4:3) . . ".Căci va fi un timp când nu vor suporta învăţătura sănătoasă, ci, potrivit dorinţelor lor,
îşi vor strânge învăţători care să le gâdile urechile"
Asa cum spuneam,dupa moartea apostolilor,s-au denaturat invataturile curate,astfel congregatiile au cazut in apostazie timp de milenii,cum fusese profetit de Daniel:
(Daniel 12:8–10) 8" Eu am auzit, dar n-am înţeles.
De aceea, am întrebat: „Domnul meu, care va fi sfârşitul acestor lucruri?“
9 El a mai zis: „
Du-te, Daniel, căci aceste cuvinte sunt ţinute ascunse şi sigilate până la timpul sfârşitului. 10 Mulţi se vor curăţa, se vor albi şi vor fi purificaţi. Cei răi vor face răul şi niciunul dintre cei răi nu va înţelege,
dar cei ce au perspicacitate vor înţelege.Argumentarea ar putea fi sustinuta cu multe alte dovezi scripturale si istorice,dar cred ca voi care sunteti mai experimentati,stiti aceste lucruri si ar fi de prisos sa insist.
Practic s-a lasat un intuneric, spiritual vorbind,pe parcursul a 1800 de ani in care din cand in cand au aparut niste scantei puternice,cum ar fi Wiclyffe,Tyndale,Luter
si altii.
Apoi dupa anul 1800 au aparut acele grupuri de studiu,milenistii,adventistii,
studentii in Biblie etc,si de acolo s-au cristalizat miscari diferite care sustin ca intruchipeza modelul primilor crestini,urmand a alege fiecare dupa chemare.
Tinand cont de ce spune D-zeu in Isaia :(Faptele 1:

8 dar veţi primi putere când spiritul sfânt va veni peste voi
şi-mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până în cea mai îndepărtată parte a pământului. . .
Apoi (Faptele 15:14) . . .Simeon a istorisit amănunţit cum, pentru prima oară,
Dumnezeu şi-a îndreptat atenţia spre naţiuni ca să scoată din ele
un popor pentru numele său. . .
Banuiesc,v-am spus ca stau in asteptare ,ca trebuie sa fie o grupare care sa fie legata de numele lui D-zeu.
Sunt convins ca Iehova trebuie sa aiba un popor care sa-i poarte numele,care este acela,sunt in cautare.