Autor Subiect: Scrisoare deschisa catre Dumnezeu  (Citit de 208127 ori)

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Scrisoare deschisa catre Dumnezeu
« Răspuns #405 : Mai 29, 2013, 05:43:21 am »
Da, mai repede imi aduce Mos Craciun un dar decat o sa aduci tu vreo dovada. Deci avand in vedere ca n-ai nimic concret, greseala ramane greseala. Sa trecem atunci la urmatorele greseli (pana cauti tu cai verzi pe pereti ;) ):

conform lui Matei pe tatăl lui Iacob il chema Matan, dar conform lui Luca il chema Matat, a căror tata este pe mai departe Eleazar, apoi Levi. Greseli peste greseli...
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline marcu

• Data Înregistrării: Dec 2011
  • Mesaje postate: 1.337
    • Vezi Profilul
« Răspuns #406 : Mai 29, 2013, 07:03:27 am »
O sa primesti dovada.Despre aceasta "inadvertenta",te rog sa postezi versetele "incriminate" !

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #407 : Mai 29, 2013, 07:07:20 am »
Isus avea aproape treizeci de ani, cînd a început să înveţe pe norod; şi era, cum se credea, fiul lui Iosif, fiul lui Eli,
24 fiul lui Matat, fiul lui Levi,

--------

15 Eliud a născut pe Eleazar; Eleazar a născut pe Matan; Matan a născut pe Iacov;
16 Iacov a născut pe Iosif, bărbatul Mariei, din care S'a născut Isus, care Se cheamă Hristos.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline marcu

• Vezi Profilul
« Răspuns #408 : Mai 29, 2013, 09:26:08 am »
In mod cert exista inadvertente intre genealogia postata de Matei si cea postata de Luca si nu doar aceasta prezentata de tine. Si ? Ce vrei sa spui? Noi nu pretindem ca Biblia este CUVANTUL REVELAT sau dictat de Dumnezeu asa cum musulmanii cred despre Coran.Biblia este INSPIRATA de Dumnezeu,scrisa de oameni imperfecti si,in mod firesc,apar mici inadvertente;;; mai ales ca Luca recunoaste ca foloseste MARTURII UMANE ca sursa...dar nu in ce priveste INVATATURILE ,nu in ce priveste PROFETIILE,nu in ce priveste PORUNCILE SI PRINCIPIILE,ci strict in partea narativ-istorica !
Daca ar fi contradictii in aspecte care sa determine confuzii in invataturi,ar fi altceva.
Asadar,daca ai insomnii cu privire la ascendenta LEGALA dar ireala a lui Isus pe linia tatalui sau vitreg.... ia un somnifer !

Offline Grivei

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 547
    • Vezi Profilul
« Răspuns #409 : Mai 29, 2013, 09:31:52 am »
bai nea marcule , bun raspuns ai dat , parol. genealogiile alea ar trebui sa fie exacte si la fel pinca ele are demonstra ca isus/mesia se trage din david si ca atare ar avea dreptul la tronul isaraelului , ce dreaq.
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline marcu

• Vezi Profilul
« Răspuns #410 : Mai 29, 2013, 10:29:12 am »
Oricum "se trage" din David..PRIN MARIA !

Offline Grivei

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #411 : Mai 29, 2013, 11:55:52 am »
bai ovreiule , de cand se ia in considerare linia materna la ovrei?
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline marcu

• Vezi Profilul
« Răspuns #412 : Mai 29, 2013, 12:57:03 pm »
Esti in eroare: ACUM se ia linia materna.Atunci se lua doar cea paterna .Tocmai de aceea este trecut arborele genealogic patern acolo.Oricum,in cazul lui Isus era ceva formal,pt.ca El nu are legaturi de sange cu Iosif !

Offline Grivei

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #413 : Mai 29, 2013, 01:42:25 pm »
vericule , e vorba de atunci si tocmai de aia genealogiile ar trebui sa fie la fel. bineinteles ca acum se ia considerare linia materna. dupe cum se stie si europa s-a cuplat cu un taure si a iesit un om , asa ca nu are importanta cat de bou e tatal .
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline marcu

• Vezi Profilul
« Răspuns #414 : Mai 29, 2013, 02:23:50 pm »
Asa...iata ca nu-s ! Si ?

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #415 : Mai 29, 2013, 04:08:41 pm »
In mod cert exista inadvertente intre genealogia postata de Matei si cea postata de Luca si nu doar aceasta prezentata de tine. Si ? Ce vrei sa spui? Noi nu pretindem ca Biblia este CUVANTUL REVELAT sau dictat de Dumnezeu asa cum musulmanii cred despre Coran.Biblia este INSPIRATA de Dumnezeu,scrisa de oameni imperfecti si,in mod firesc,apar mici inadvertente;;; mai ales ca Luca recunoaste ca foloseste MARTURII UMANE ca sursa...

Ai vazut ca nu cunosti biblia? Habar n-ai avut de chestiile astea. Ai tot trambitat ca e "cutuma!, aveau doua nume!", cand colo uite cum s-au transformat in "inadvertente" :) Ti-e frica sa zici "greseli"?

Deci ce vreau sa spun, intrebi tu? Ca biblia asta pe care te bazezi tu contine greseli - nu mici greseli ca astea de pana acum, asta sunt doar incalzirea.

Citat
dar nu in ce priveste INVATATURILE ,nu in ce priveste PROFETIILE,nu in ce priveste PORUNCILE SI PRINCIPIILE,ci strict in partea narativ-istorica !
Ei, ti-ar placea tie. O sa ajungem si la profetiile false ale lui Isus, o s-o luam usurel insa. Pe langa faptul ca Matei mai contine vreo 2 greseli in 1:8 si 1:11, mai exista si faptul ca Luca are 56 generatii de la Avraam la Isus, iar Matei are 41. Diferente majore deci, ceea ce conduce la concluzia ca cei doi (Luca si Matei) inventeaza pur si simplu conceptia virginala a lui Isus (ideea necunoscuta de altfel nici unui alt scriitor NT).

Ori daca conceptia virginala e falsa, nu e o "mica inadvertenta", nu? A fost introdusa pt. a demonstra si astfel, ca Isus era fiul lui dzeu fara pacat. Ori asa reiese ca era un om obisnuit, cu pacat, deci se duce pe apa sambetii rascumpararea din pacat :)

Citat
Daca ar fi contradictii in aspecte care sa determine confuzii in invataturi,ar fi altceva.
Vezi mai sus :)

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #416 : Mai 29, 2013, 04:14:04 pm »
Oricum "se trage" din David..PRIN MARIA !
Povesti apologetice, Maria n-are loc in tabloul asta (nici macar nu se stie ce ascendenta avea). De fapt, ideea ca Isus n-ar avea de fapt drept la tronul lui David reiese chiar din biblie:

Ieremia il aminteste pe stramosul lui Isus Ieconia intr-un mod cat se poate de nefavorabil, blestemandu-l in felul urmator (22:24-30):

24 Pe viaţa Mea, zice Domnul, că, chiar dacă Ieconia, fiul lui Ioiachim, împăratul lui Iuda, ar fi un inel de pecetluit în mîna Mea cea dreaptă, te-aş scoate şi de acolo.

[…]

28 Este un vas dispreţuit, sfărîmat, acest Ieconia? Este el un lucru, căruia nu-i dai niciun preţ? Pentruce sînt aruncaţi oare, el şi sămînţa lui, şi asvîrliţi într'o ţară, pe care n'o cunosc?"

29 Ţară, ţară, ţară, ascultă glasul Domnului!

30 Aşa vorbeşte Domnul: "Scrieţi pe omul acesta ca lipsit de copii, ca un om căruia nu-i va merge bine toată viaţa lui; căci niciunul din urmaşii lui nu va izbuti să şadă pe scaunul de domnie a lui David şi să domnească peste Iuda."

Deci dumnezeu spune aici ca niciunul din urmaşii lui Ieconia nu va izbuti să şadă pe scaunul de domnie a lui David şi să domnească peste Iuda. Isus insa este un urmas a lui … Ieconia din pacate, conform lui Matei, deci Isus n-are nici un drept la tronul lui David. Scriitorii noului testament spun insa ca Isus a primit acest tron al lui David (Luca 1:32 de exemplu).

Luca se pare ca a observat greseala lui Matei, si il elimina pe Ieconia din genealogie. Pentru el, Salatiel e fiul unui anume "Neri" (nu al lui Ieconia, ca in Matei). Despre Neri vechiul testament nu stie absolut nimic, se pare ca Luca a inventat pur si simplu un alt tata pt Salatiel, pentru a evita blestemul divin din Ieremia.

Offline marcu

• Vezi Profilul
« Răspuns #417 : Mai 29, 2013, 06:24:18 pm »
Asa. Si ? Ce are OMUL ISUS cu pacatele unui stra-stra-strabunic ?
Adica daca tatal meu a fost savant eu am merite?Sau...daca a fost golan iar eu sunt un om muncitor .....am eu vreo vina ?
Ieconia a fost blestemat pt.ceea ce facuse.Nu stim insa daca nu s-a cait si nu a ajuns in situatia ninivitilor ,asa ca nu merge "argumentul " tau !
Si..David : nu ti-am spus despre primul exemplu ca ar fi o greseala,nici despre al doilea ca nu ! Te rog sa nu amesteci lucrurile .....Pe primul,urmeaza sa-l lamurim.
Daca tu crezi ca Isus a avut pacate,te priveste ! Nu inteleg insa ce ai cu noi ;;;;;

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #418 : Mai 29, 2013, 07:13:38 pm »
Asa. Si ? Ce are OMUL ISUS cu pacatele unui stra-stra-strabunic ?
Iar lovesti cu nuca in perete, ce strabunic? Daca Isus s-a nascut si el in pacat ca toata lumea atunci tot esafodajul cu rascumpararea din pacat pica.

Citat
Ieconia a fost blestemat pt.ceea ce facuse.Nu stim insa daca nu s-a cait si nu a ajuns in situatia ninivitilor ,asa ca nu merge "argumentul " tau !
Cateodata stau si ma intreb daca faci pe prostul sau chiar esti. Iehovitzik se jura pe viata lui ca urmasii lui Ieconia nu vor sedea pe tronul lui David - indiferent de orice ai debita tu de-acum incolo. Conform profetului Ieremia - pt ca opinia lui Marcu conteaza mai putin - Isus nu are drept la tron.

Citat
Si..David : nu ti-am spus despre primul exemplu ca ar fi o greseala,nici despre al doilea ca nu ! Te rog sa nu amesteci lucrurile .....

Ba chiar ca ai spus (inadvertenta = "care nu se potrivește, nu corespunde; greșit"), adaugand apoi ca biblia nu e dictata ci scrisa de "oameni imperfecti si,in mod firesc,apar mici inadvertente". Sunt greseli dom'le, vrei sa-ti mai dau?

Citat
Pe primul,urmeaza sa-l lamurim.

Da da, mai lamureste tu si diferenta de la 54 la 41 generatii :)

Citat
Daca tu crezi ca Isus a avut pacate,te priveste !
Pacatul este conceptul vostru, nu al meu. Da, Isus a fost un om pacatos cel putin in virtutea nasterii lui dintr-o pacatoasa.

Offline marcu

• Vezi Profilul
« Răspuns #419 : Mai 29, 2013, 07:31:02 pm »
Palavre fara sens ! Da,la acel moment asa era considerat Ieconia ATUNCI. nimeni nu este predestinat. Oricine,daca se caieste,poate fi iertat.Asadar.... lasa povestile din 1001 de nopti....Nu da verdicte ! Dumnezeu ce a spus despre David dupa cate a pacatuit? NU GASESC pacaT in INIMA LUI ! De ce?Oare nu a pacatuit?Ba da si inca foarte grav..Dar...DUMNEZEU L-A IERTAT ! Asa poate sa fi fost si cu Ieconia....
Ti-am dat exemplul cu Ninive si Iona,dar....te faci ca nu intelegi !
Maria a fost pt;Isus o "mama purtatoare"... el nu a imprumutat NIMIC din ADN-ul ei !