Catre Dumnezeu YHWH, prin intermediul lui Cristos, fiul Domniei Sale
Doamne Dumnezeule,
Am hotarat sa-ti trimit aceasta scrisoare deschisa, in speranta ca-mi vei raspunde, spre deosebire de multe altele, trimise in privat, la care, sincer, nu am primit pana acum niciun raspuns.
In primul rand, as vrea sa iti multumesc pentru viata. Chiar as vrea, dar nu prea am motive sa o fac. Totusi, iti multumesc ca m-am nascut relativ intreg, ca am avut ambii parinti si ca, inca de foarte mic, am avut si un caine. Cu timpul am avut mai multi, pentru ca primul a murit, la fel si al doilea, si al treilea. De batranete, da, stiu ca nu l-ai luat tu. Cel pe care il am acum este destul de tanar, stiu ca v-a muri si el, dar nu-i bai, ca o sa-mi iau altul.
Vreau sa iti adresez acum cateva intrebari cat se poate de pertinente, la care as dori, in masura posibilitatilor, si un raspuns. Apoi promit ca iti voi multumii pentru viata, ma voi caii de atitudinea mea gresita si iti voi cere iertare. Ba, mai mult, le voi vorbi si altora despre tine cat se poate de frumos. Iata-le:
1 – Cand ai creat pamantul si oamenii pacatosi, te plictiseai tare?
2 – Cand ai vazut ce planuri are fiul tau rebel, Satan, de ce nu l-ai oprit? Nu stiai care vor fi consecintele actiunilor sale sau erai putin ocupat cu altceva si l-ai scapat din vedere? ( Daca a fost doar o neatentie, inteleg, m-i se mai intampla si mie).
3 – Tie t-i se pare normal ca un om perfect (fie ea si femeie) sa vorbeasca cu un sarpe? Se intampla des ca Adam si Eva sa stea la povesti cu alte animale din gradina?
4 - Este adevarat ca iti plac provocarile, mai ales acelea care genereaza multa suferinta si moartea a foarte foarte multi oameni?
5 – Daca esti un Dumnezeu Razboinic, de ce nu te lupti cu cineva de seama ta? Iti place sa te implici in batali pe care sti clar dinainte ca le vei castiga?
6 – Daca ai stiut sa faci miliarde de galaxii, gauri negre si creier pe baza de neuroni etc... de ce nu ai facut si niste oameni care sa nu pacatuiasca chiar la prima ispita? Se poate ca nici macar tu sa nu stii sai dai de cap unei femei?
7 – Este posibil ca si noi oamenii sa avem aceiasi soarta ca dinozaurii, despre care nu vorbeste Biblia? Daca ai uitat de ei, vezi ca este un schelet in Bucuresti, la Muzeul Antipa, vis-a-vis de Palatul Victoria.
8 – Ca sa il parafrazez pe Bob Dylan (e un cantaret de folk de prin America, trebuie sa-l sti), “cati mai au de murit / ca sa afli in sfarsit / ca oameni prea multi / au murit” ?
9 – Am auzit ca la tine o zi inseamna cam o mie de ani pe la noi. Nu ai putea face cumva ca sa insemne numai vreo zece? Deoarece asa peste vreo inca douazeci de mii de ani probail vei pune capat suferintei.
10 – Daca vine Armaghedonul si nu o sa mai fiu in Organizatia Religioasa Martorii lui Iehova o sa mor de tot atunci?
11 – Atunci cand mor inseamna ca-mi platesc factura pentru viata asta?
12 - Daca nu sunt multumit de produsul oferit de tine pot sa fac plangere la Oficiul Pentru Protectia Consumatorului?
13 – Daca ma simt discriminat ca pe mine nu ma iei la cer pot sa fac plangere la Consiliul National Pentru Combaterea Discriminarii?
14 – Legat de mersul la cer, mai sunt locuri libere?
15 – Rutherford a ajuns cu bine? Recunoaste macar acum ca a vorbit gura fara el si ca a prostit oamenii sinceri cu snoavele lui? Ii mai este dor de “Casa Printilor”?
Si ultima pentru scrisoarea asta...
16 – TU CHIAR NU TE-AI SATURAT?
Doamne YHWH, te rog sa nu imi iei in nume de rau aceste cuvinte si intrebari adresate. Sunt doar de la un om, un muritor, firul ierbii sau cum iti mai place sa ne consideri.
In speranta ca imi vei raspunde, sau pana vom avea ocazia se ne vorbim personal, Salutari de pe Pamant. Este un loc destul de frumos, daca se intampla sa fi proprietarul vreunei insule pustii din Caraibe. Probabil ti-a povestit si Cristos cum este pe aici, ca a fost si el mai demult, dar nu prea a avut ocazia sa viziteze multe, ca l-au mazilit niste vecini de-ai lui, ca in Miorita. Sigur stiai asta, doar tu i-ai planuit-o, doar din iubire fata de noi, desigur.
Cam atat de pe pamant. Este iarna si viscol acum, iar in suflet numai scrum.
P.S. Transmite salutarile mele copiilor tai care stau bine, si lui Lazar (este cel din sanul lui Avraam, daca mai locuieste tot acolo).