Autor Subiect: Studiu biblic  (Citit de 6050 ori)

Offline Nimenialta

• Persoană interesată
  • *
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 3
    • Vezi Profilul
Studiu biblic
« : Februarie 15, 2012, 02:50:41 pm »
Buna. As vrea sa stiu unde pot sa fac si eu un studiu biblic. Am auzit ca e un studiu de 6 luni la domiciliu.

Offline lokikirja

• Vestitor botezat
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 91
    • Vezi Profilul
Re: Studiu biblic
« Răspuns #1 : Februarie 15, 2012, 03:27:48 pm »
Daca te viziteaza Martorii, poti solicita un studiu biblic direct la ei.

Dar, esti sigura ca asta iti doresti ?

Offline Nimenialta

• Persoană interesată
  • *
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 3
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Februarie 15, 2012, 03:35:12 pm »
Da..asta imi doresc, totusi pana acum nu m-a vizitat niciun martor.

Offline lokikirja

• Vestitor botezat
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Februarie 15, 2012, 03:41:59 pm »
Faptul ca ai intrat pe acest forum, iti poate deturna planul  :)

Dar poti incerca totusi, intrand pe site-ul Societatii, la sectiunea de lb romana. Acolo, vei gasi un formular prin care poti solicita un studiu biblic la domiciliu. Iti vor trimite pe cineva.

Offline sceptic

• Administrator
  • Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 372
    • Vezi Profilul
    • Adevărul despre Martorii lui Iehova
« Răspuns #4 : Februarie 15, 2012, 03:43:15 pm »
Aici e formularul: click.
Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

Offline GABRIELL

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Februarie 15, 2012, 03:45:44 pm »
Saraca de tine nu stii ce-ti doresti.... :DTe simti singura vrei companie?
Eu zic sa citesti tot ce scrie pe forum si apoi mai vorbim...si daca tot vei fi dornica sa devi o martora sa sti ca acolo ii locul tau...cel putin pentru moment.
Mai nasol va fi dupa ce te vei trezi din vraja lor :o
Succes in documentare. :)
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline lokikirja

• Vestitor botezat
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Februarie 15, 2012, 03:59:25 pm »
Eu am inteles, Alexandra vrea sa simta pe pielea ei care este „adevarul”. E curioasa.  :)

O documentare indirecta, nu ajuta.

Plus ca, un studiu biblic nu implica prea multe si se poate opri fara probleme pana nu e prea tarziu. Sper !

Offline sceptic

• Administrator
  • Slujitor auxiliar
  • Mesaje postate: 372
    • Vezi Profilul
    • Adevărul despre Martorii lui Iehova
« Răspuns #7 : Februarie 15, 2012, 04:04:31 pm »
Da..asta imi doresc, totusi pana acum nu m-a vizitat niciun martor.

În introducere ai menționat că „Eu sunt botezata in religea ortodoxa dar sunt de acord mai mult cu Martorii lui Iehova”. Cum ai ajuns să fii mai mult de acord cu martorii dacă nu ai studiat cu ei? :)
Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

Offline GABRIELL

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #8 : Februarie 15, 2012, 04:10:02 pm »
Da dar "mesterii atia"cu drogul lor viralo-cerebral sint in stare sa te Agate in citeva saptamini doua trei maxim.
Pentru o minte neantrenata ....esti o prada facila si sigura.
Nu se intimpla mare lucru doar vei deveni un sclav a unor smecheri[care cred sinceri ca se afla in corabia salvarii]....ar fi o problema, ;) carena ii ciuruita :D.
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline lokikirja

• Vestitor botezat
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Februarie 15, 2012, 04:23:00 pm »
Unora le-au trebuit ani sa se lase prinsi si cu toate astea s-au lasat.  :(
Acum, ca multi au acces la informatie si se pot documenta mai atent, li se cam reduc studiile.

Eli

• Vizitator
« Răspuns #10 : Februarie 15, 2012, 04:46:42 pm »
"Eu sunt botezata in religea ortodoxa dar sunt de acord mai mult cu Martorii lui Iehova. "
"Buna. As vrea sa stiu unde pot sa fac si eu un studiu biblic. Am auzit ca e un studiu de 6 luni la domiciliu."
"Da..asta imi doresc, totusi pana acum nu m-a vizitat niciun martor."

Mie mi se pare ca te cam contrazici Alexandra. Daca vrei un studiu biblic iti ofer eu unul, sunt martor si am putea studia online.

Offline lokikirja

• Vestitor botezat
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Februarie 15, 2012, 05:16:17 pm »
Nu stiu daca neaparat Alexandra triseaza. Sa vedem ce are ea de spus.

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
  • Mesaje postate: 447
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Februarie 15, 2012, 06:33:29 pm »

Plus ca, un studiu biblic nu implica prea multe si se poate opri fara probleme pana nu e prea tarziu. Sper !

Nu implică pe sărăcie (scuzaţi exprimarea)

Offline dilema1212

• Persoană interesată
  • *
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 14
    • Vezi Profilul
« Răspuns #13 : Februarie 15, 2012, 07:33:36 pm »
Nu cred ca pe Alexandra o atrage neaparat doctrina Martorilor.
Pentru orice ortodox botezat de mic copil asa,asemenea mie,  dupa ce a citit macar o singura data Biblia, I se pare adevarata orice religie in care nu exista icoane, lumanari, acatiste, preoti care te taxeaza pentru orice.
Si curiozitatea mea a inceput dupa ce am citit Noul Testament. Am inceput sa renunt la a ma inchina la icoane, la a mai face pomeni singura, citind, convingandu-ma de lucruri simple.
A adevarat ca suna tentant sa ai discutii pe teme biblice, tu sa intrebi si altii f bine documentati sa iti raspunda la orice.
Dar ei iti vor spune Adevarul LOR, din cate am citit pe forum , dl Lamb parca spunea, pot sa indoaie biblia asa cum vor.
Pentru niste persoane ca noi care nu au o pregatire f vasta in acest domeniu, vom fi victime sigure.
De ce spun asta?
Si eu am vrut sa incep acel studiu biblic, dar mi-am dat seama rapid cu ce am de-a face.
M-am bazat pe capacitatea pe de a discerne , insa asa m-au ametit incat adevarul PAREA sa fie de partea lor mereu.
Asa ca am renuntat

Intrebare pentru Alexandra: poate din multe puncte de vedere Martorii sunt mai apropiati de Dumnezeu fata de ortodocsi, unde este mult formalism.
As vrea sa te intreb, stii cazul acela mult mediatizat
Daca, Doamne Fereste, o transfuzie de sange ti-ar salva viata,  ce ai alege? Viata sau sa fii Martora?
Din cate am inteles eu de pe aici nu sunt compatibile notiunile.

Si alta intrebare: Daca te-ai boteza in aceasta religie, sunt convinsa ca si la tine in familie vor aparea discutii. Dar , in final, vor accepta decizia asta.
La Martori esti exclus si izolat

Offline lamb

• Global Moderator
  • Pionier regular
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 222
    • Vezi Profilul
« Răspuns #14 : Februarie 16, 2012, 10:00:50 am »
Alexandra,

Daca ceea ce iti doresti e un studiu biblic cu Martorii, atunci contacteaza-i (fie la adresa filialei din Romania - tiparita la sfarsitul oricarei publicatii de-a lor, fie cu formularul de pe site-ul lor la care ti-a dat link Sceptic).

Eu insa suspectez ca tu nu esti chiar ceea ce spui. Nu stiu daca esti deja Martora sau nu, dar banuiala mea cea mai mare e ca ai venit aici ca sa ne testezi pe noi. Probabil te-ai fi asteptat ca noi sa-ti spunem sa nu incepi studiul, sa fugi cat te tin picioarele, sa-i vopsim pe martori si organizatia lor in cele mai negre culori, dar uite ca nimeni nu a facut-o si eu nu pot decat sa le transmit felicitari colegilor de forum. Au dovedit o maturitate admirabila si au infirmat complet asteptarile tale bazate probabil pe ceea ce spune organizatia despre cei care o parasesc si anume ca sunt niste apostati, critici aroganti, oameni cu intentii rele, agenti ai lui satan, samd.

Dupa cum vezi, lucrurile stau cu totul altfel. Noi suntem oameni responsabili, maturi si lipsiti de ura si rautatea pe care ni le pune in carca organizatia. Dar suntem oameni care au ales sa se informeze din toate sursele existente si nu au mers pe principiul Coreea de Nord (nici o informatie din afara) promovat de organizatie in interiorul ei. Iar aceste informatii ne-au ajutat sa discernem faptul ca liderii organizatiei Martorii lui Iehova nu sunt ceea ce se pretind a fi, adica "sclavul fidel si prevazator" ales de Dumnezeu ca unic reprezentant al sau pe pamant, ci sunt doar conducatorii unei alte miscari neoprotestante din noianul de miscari care exista in crestinatate. Au luat o serie de doctrine (cele care probabil te-au atras si pe tine) corect argumentate biblic de la alte miscari de dinaintea lor, iar restul, cele adaugate de ei, s-au dovedit mai devreme sau mai tarziu gresite si neadevarate. De aceea au si trebuit sa schimbe de multe ori invatatura cu privire la anumite doctrine.

In plus, spre deosebire de alte miscari neoprotestante, Martorii lui Iehova au tendinte de radicalism sau chiar fanatism, cel putin in 2 aspecte bine subliniate de Dilema: interzicerea transfuziilor de sange (nefundamentata biblic) care a produs mii de victime nevinovate si izolarea completa a celor exclusi (iarasi nefundamentata biblic) care a distrust pacea si unitatea a numeroase familii.

Deci si daca esti ceea ce spui, iar banuiala mea a fost gresita, am o sugestie: informeaza-te din toate sursele disponibile. Daca incepi studiul cu Martorii, urmeaza-l, dar citeste si ce au de spus altii despre organizatie si conducerea ei, oameni care au fost martori decenii la rand si cunosc mult mai bine realitatea din organizatie. Cantareste argumentele cu atentie deoarece asa iti vei face tie insati un bine. Pentru ca daca te informezi echilibrat nu va fi greu sa-ti dai seama ca in organizatie una se spune si alta se face - deh la fel ca in toate religiile, nu? Nimic nou sub soare.
« Ultima Modificare: Februarie 16, 2012, 10:08:49 am de lamb »
Noi credem uneori ca lucrurile sunt adevarate, numai fiindca sunt spuse in mod elocvent. (Pacal)