Autor Subiect: "Stiinta" evolutionistilor  (Citit de 260448 ori)

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 549
    • Vezi Profilul
Re: "Stiinta" evolutionistilor
« Răspuns #615 : Martie 23, 2013, 06:01:43 pm »
Ai vreo dovada stintifica ceva

Sunt destule si sunt accesibile pe net. Planeta a existat inainte sa existe viata de pe ea. Faptul ca exista fosilele verigilor intermediare care duc la om e o dovada. Omul nici macar nu a existat pana acum cateva sute de mii de ani.

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Australopithecus sediba si evolutia omului
« Răspuns #616 : Martie 23, 2013, 08:50:05 pm »

Australopithecus sediba
Varsta: 1.95 - 1.78 milioane ani
Inaltime: 1.27m
Greutate: necunoscuta
Capacitate craniana: 420-450cc (cimpanzeii au 282-500 cc, Homo sapiens are 1052-1500cc )
Repertoriu fosil: Doua schelete partiale si numeroase fragmente.
Anul descoperirii: 2008

Prezinta un amestec de trasaturi primitive si derivate. Are mai multe caracteristici derivate care sunt intalnite mai degraba la genul Homo decat la australopitecini, legand aceasta specie strans de a noastra.

Schimbari functionale in pelvisul lui sediba indica o evolutie a mersului biped, in timp ce alte partile ale scheletului retin trasaturi intalnite la alte specii australopitecine. Masuratori ale rezistentei humerusului si al femurului arata ca sediba avea un model locomotor mai apropiat de al omului decat o fosila a Homo habilis. Aceste trasaturi sugereaza ca sediba umbla drept in mod regulat, si ca schimbarile pelvisului au luat loc inaintea altor schimbari din corp gasite in specimene mai tarzii de Homo.

Printre trasaturile derivate ale craniului acestui hominin: molari si premolari mici (similari in marime cu ai nostri), caracteristici faciale mai similare cu Homo. Insa, in ciuda schimbarilor observate in pelvis si craniu, sediba prezinta un schelet similar cu al altor australopitecini: membre superioare lungi si capacitate craniana scazuta.

Combinatia trasaturilor primitive si derivate ale lui sediba arata o parte a tranzitiei de la o forma adaptata partial la trai arboricol, catre una principal adaptata mersului biped.

Dimorfismul sexual (diferentele dintre sexe) este de asemenea similar cu al lui Homo sapiens.

Surse:
Evolution, The Human Story (Alice Roberts)
http://humanorigins.si.edu/evidence/human-fossils/species/australopithecus-sediba

Cateva adaugiri pt. Australopithecus sediba.

Portiunile indicate cu portocaliu sunt similare Homo:
- Dinti mici
- Canalul dintre uter si vagin este mare
- Mana abila - degete scurte si drepte adaptate la creat unelte, desi urmele muschilor pe oase atesta abilitati puternice de apucare, ca la maimute; mai umana ca a lui Homo habilis
- Os talus avansat
- Picioare lungi
- Nas proiectat in afara
- Regiunea frontala a creierului extinsa - indica reorganizare avansata a materiei cenusii

Cele cu mov similare genului Australopithecus:

- Corp mic
- Maini lungi
- Calcai primitiv (mai primitiv ca al lui A. afarensis)
- Creier mic

Sursa: idem.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline silviu

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 141
  • Dragostea acoperă totul
    • Vezi Profilul
« Răspuns #617 : Martie 24, 2013, 05:07:16 am »
Sunt destule si sunt accesibile pe net.
Pai da si tu macar una.
Pina una alta vezi ce zice aici.
http://www.examiner.com/article/debating-abiogenesis
Citat
Ai auzit de experimentul lui Stanley Miller din 50? Daca aminoacizii pot fi creati de natura, atunci poate si viata.
http://www.studytoanswer.net/origins/abiogenesis.html
Natura a CREAT? Interesant :) Desteapta natura asta.
1 Timotei 4:10
Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, şi mai ales al celor credincioşi

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #618 : Martie 24, 2013, 05:15:28 am »
Citat
Ai auzit de experimentul lui Stanley Miller din 50? Daca aminoacizii pot fi creati de natura, atunci poate si viata.
http://www.studytoanswer.net/origins/abiogenesis.html
Natura a CREAT? Interesant :) Desteapta natura asta.
Da, Natura a CREAT, e foarte interesant. De ce, nu-ti convine? Si nu, natura nu e si nu are nevoie sa fie desteapta, reactiile chimice nu sunt "destepte" decat daca gandim in termenii primitivilor din pesteri care au dedus ca daca ploua cineva toarna apa de deasupra, si daca e seceta atunci bau-bau e suparat pe ei. Asa si tu cu "desteptaciunea" de care vorbesti.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #619 : Martie 27, 2013, 09:50:51 pm »
Pai da si tu macar una.

Nu vreau. Interesul meu e sa existe pe lume cat mai multi prosti.

Offline Christian

• Vestitor botezat
  • Data Înregistrării: Mar 2013
  • Mesaje postate: 91
    • Vezi Profilul
« Răspuns #620 : Martie 28, 2013, 01:11:07 am »
Pai da si tu macar una.

Tu ocupi locul intai.
La început Dumnezeu a creat cerurile şi pământul. (Ge. 1:1)

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #621 : Martie 28, 2013, 01:16:06 am »
Dago, degeaba i-ai da, dzeu e mai tare ca orice dovada.

Offline reloaded

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Data Înregistrării: Dec 2012
  • Mesaje postate: 56
    • Vezi Profilul
« Răspuns #622 : Martie 28, 2013, 07:28:27 am »
Pai da si tu macar una.

Tu ocupi locul intai.
Esti cam temperamental pentru un morosan si sari calul. Parol, Dagothur poate fi orice vrei tu numai prost nu. BTW , are si dreptate , si nu numai el ne vrea prosti ci sistemul e creat in asa fel incat sa produca prosti. Uita-ta in jur. :)

Offline David

• Vezi Profilul
Homo erectus si evolutia omului
« Răspuns #623 : Martie 29, 2013, 06:14:28 am »
Homo erectus
Varsta: 1.900.000 ani - 143.000 - 30.000 ani
Inaltime: 1.6 - 1.8m
Greutate: 40kg - 68kg
Capacitate craniana: 750cc - 1300cc (cimpanzeii au 282-500 cc, Homo sapiens are 1052-1500cc )
Localitate: Diverse situri in China, Java si Indonezia; siturile europene si africane sunt controversate
Repertoriu fosil: Un craniu relativ complet, mai multe incomplete; dinti, maxilare si cateva oase ale membrelor
Anul descoperirii: 1891

Homo erectus este una dintre cele mai longevive specii umane, de aprox. 9 ori mai mult ca specia noastra. Si cea mai larg raspandita. Aveau un corp mare, cu bipedalism modern complet si un craniu relativ mare. Fata si cutia craniana sunt distinctive, cu o puternica regiune osoasa a sprancenelor si obraji lati. Cei mai vechi oameni care poseda proportii corporale umane moderne, cu picioare relativ lungi si brate mai scurte comparativ cu marimea trunchiului.

Aceste trasaturi sunt considerate adaptari la traiul terestru, indicand pierderea adaptarilor anterioare la traiul in copaci. Comparativ cu fosile ale speciilor umane anterioare, capacitatea craniana este mare relativ la marimea fetei.

Fosilele sunt adesea asociate cu topoare primitive de piatra, probabil prima inovatie majora in tehnica uneltelor de piatra.

Craniul unui specimen gasit in China (a se observa creasta sagitala indicata de linia alba de sus - o trasatura pe care majoritatea oamenilor moderni au pierdut-o - indica muschi masticatori puternici; barbia este retrasa):

Craniul specimenului Sangiran 17 gasit pe insula Java:

Vedere 3D: http://humanorigins.si.edu/evidence/3d-collection/sangiran-17

Se mai poate observa ca:

- osul occipital este mai unghiular decat al oamenilor moderni (A)
- craniul atinge latimea maxima inspre baza lui (B)
- orbitele sunt mici si dreptunghiulare (C)
- cutia craniana joasa (D)

Comparativ cu fata oamenilor moderni, ea este dominata de arcuri supraorbitale (osul deasupra ochilor pe care stau sprancenele) proeminente si o frunte joasa. Oasele nazale sunt largi; barbia este totusi proiectata mai in afara decat la oamenii moderni, si este solida.

Reconstituirea lui Sangiran 17:

Cateva trasaturi care leaga H. erectus de H. sapiens:

- O capacitate craniana crescuta.
- Reducere a dentitiei postcanine, si o scadere corelata a marimii maxilarului.
- Scurtarea verticala a fetei.
- Scurtarea oaselor bratului (in special antebratul), ajungand la proportii ale membrelor foarte asemanatoare omului modern (proportiile postcraniene - regiunile de sub craniu - sunt foarte similare cu ale oamenilor moderni adaptati pt. tropice).
- Dezvoltarea unei cutii toracice in forma de butoi.
- Formarea unui nas exterior.
- Inaltimea.

Mai jos se pot vedea doi femuri afectati de boala; cel de sus este al H. erectus, cel de jos al H. sapiens.

Surse:
http://humanorigins.si.edu/evidence/human-fossils/species/homo-erectus
http://archaeologyinfo.com/homo-erectus/
Smithsonian Intimate Guide to Human Origins (Carl Zimmer)

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #624 : Martie 29, 2013, 05:44:52 pm »

Rude ale oamenilor moderni, de la stanga la dreapta:

Adapis50.000.000 ani
Proconsul23.000.000 ani - 15.000.000 ani
Australopithecus africanus3.500.000 ani - 2.500.000 ani
Homo habilis2.300.000 ani - 1.700.000 ani
Homo erectus1.900.000 ani - 30.000 ani
Homo sapiens92.000 ani, Israel
Homo sapiens22.000 ani, Franta

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #625 : Martie 29, 2013, 08:56:30 pm »
Tu ocupi locul intai.

Oamenii credinciosi, in categoria carora intri si tu cu brio, sunt cei pe care eu ii numesc "prosti". Si eu am fost prost. Retine, "am fost"! Voi ati ramas! Manipulabili si creduli. Orice canalie care striga "Doamne ajuta" sau "Isus salveaza!" va pune in jug ca pe boi, mai devreme sau mai tarziu si isi ara cu voi ogorul si culege roade imbelsugate. Voi sunteti masa de manevra a popilor, a pastorilor, a mullahilor sau a batranilor de congregatie. Eu ocup locul intai, naivule?! Ia analizeaza cu putina sinceritate in fata oglinzii intrebarea "cat la suta din salariul meu de inginer se duce in buzunarele bisericii?". Si cand ai vreme si ti se deschide mintea, intreaba-te de ce dumnezeul tau care a creat Universul are nevoie mereu de bani. Asa-i ca parca nu mai sunt eu pe locul intai?

Offline David

• Vezi Profilul
Homo antecessor si evolutia omului
« Răspuns #626 : Martie 31, 2013, 07:46:47 am »
Homo antecessor
Varsta: 1.200.000 ani - 500.000 ani
Inaltime: 1.6m - 1.8m
Greutate: 60 - 90kg
Capacitate craniana: 1000cc (cimpanzeii au 282-500 cc, Homo sapiens are 1052-1500cc )
Repertoriu fosil: dinti, ramasite craniene (maxilare, oase ale fetei, cutii craniene) si a diverse parti din schelet reprezentand 8-14 indivizi
Anul descoperirii: 1994

Molarii sunt mai mici ca ai altor specii de Homo anterioare, dar sunt mai robusti ca ai oamenilor moderni. Cel mai complet specimen este cel ai unui copil (10-12 ani dupa dinti); cel mai izbitor aspect la craniului copilului este fata complet moderna, cu obraji inalti. Arcurile supraorbitale sunt modeste si arcuite, iar sinusurile maxilarului sunt mari; nas proeminent, barbia retrasa, dar maxilarul era probabil mai iesit in afara decat la oamenii moderni. Media inaltimii este similara oamenilor moderni, mers biped complet dar cu brate mai lungi (comparativ si cu neanderthal) si piept mai lat (fapt sugerat de claviculele lungi si de forma usor curbata a primelor doua coaste).

Incheietura si oasele mainii sunt similare cu a oamenilor moderni, si mai putin robuste ca a neanderthal si Homo heidelbergensis. Vertebrele gatului sunt similare cu ale oamenilor moderni, dar putin mai mici.

In ansamblu, scheletul lui Homo antecessor este mai similar oamenilor moderni decat hominilor europeni din Pleistocenul superior. Insa femurul aduce mai mult cu cel al oamenilor de neanderthal si homininii anteriori, decat cu al lui Homo sapiens. Rotulele sunt inguste, mai similare cu a noastre decat H. neanderthal. Si oasele metatarsiene sunt mai inguste decat celor al neandertalienilor. Laba piciorului, falangele (oasele degetelor de la picioare) sunt si ele similare cu ale oamenilor moderni, desi degetul mare era mai rotund.

Reconstituire compusa bazata pe fosilele a doi indivizi, ambii in jur de 800.000 de ani:

Fruntea relativ lata si plata, contribuie la o cutie craniana mare; dintii din fata sunt mari bine vizavi de cei din spate, comparativ cu homininii anteriori; dintii din fata de sus au forma de "lopata", similara cu unii Homo erectus si populatii de oameni moderni. Obrajii au mici gropite, nasul iese putin in afara, cu o structura interna moderna. Parul ascunde o cocuta osoasa proeminenta in partea posterioara a craniului.

O gramada de unelte de piatra au fost gasite in aceleasi straturi. Analiza lor la microscop arata ca erau folosite la a despartii carne de oase, cioplire in lemn si prelucrarea pielii.

Oasele lui Homo antecessor prezinta si ele urme clare ale uneltelor de piatra, si sunt si ele rupte in acelasi mod cu cele ale animalelor gasite, sugerand canibalism.

Surse:

The Last Human: A Guide to Twenty-two Species of Extinct Humans (Gary, Sawyer)

Offline Grivei

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 547
    • Vezi Profilul
« Răspuns #627 : Aprilie 02, 2013, 11:53:09 am »
dintr-un ciob de frontal si un ciob de maxilar au reusit toata frumusetea aia neagra? cred ca e 100% precis. :D
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #628 : Aprilie 02, 2013, 04:23:57 pm »
Citește mai atent.

Offline Grivei

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 547
    • Vezi Profilul
« Răspuns #629 : Aprilie 03, 2013, 09:39:56 am »
Ecce homo !
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson