Autor Subiect: Buna seara vreau sa ma prezint...  (Citit de 1010 ori)

Offline Filet

• Persoană interesată
  • *
  • Data Înregistrării: Iul 2012
  • Mesaje postate: 3
    • Vezi Profilul
Buna seara vreau sa ma prezint...
« : August 09, 2012, 12:18:17 am »
inca de mic stiu de convingerile martorilor, cand am mai crescut mi-am dat seama ca multe ideei , ma bn spus majoritatea se leaga perfect intre ele.si am facut un calcul ce sa fac??!! . in general religile ortodoxa si catolica in istorea lor , au avut pare de multe chesti ciudate ... apoi majoritatea celor neo protestane... au mute contradictii(nu pot intelege ideea cu tatal=fiu=sp. sfant ...e ilogic sa susti asta , din ce moment se zice in multe randuri ca taltal l-a trimis pe fiul sau ca sp. sfant sa revrsat peste isus. etc). apoi ateu ... mie imi e clar ca extisa o forta creatoare. ce sa fac ????
e adevarat ca si aicea sunt unii tipi mai ciudati , idei mai restrictive ... dar nush ce sa fac ???? poate ma puteti ajuta .  :)

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Buna seara vreau sa ma prezint...
« Răspuns #1 : August 09, 2012, 01:17:22 am »
Bine ai venit Filet.
In ce sens sa te ajutam, sa te hotarasti ce anume sa crezi? Ai putea citii discuțiile existente deja pe forum, si sa pui întrebări pe diferite teme.

PS: de unde știi ca exista "o forța creatoare"? Te referi la o persoana inteligenta?
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline williams Rian

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Mesaje postate: 61
  • Believe in miracles!
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : August 09, 2012, 02:53:14 am »
Buna Filet! Cerceteaza pe acest forum si iti vei gasi CALEA ;)
(never stop believing)

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
  • Mesaje postate: 447
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : August 09, 2012, 06:50:18 am »
Filet, bun venit. Şi o crimă bine organizată are idei bine puse, cap la cap. Şi eu am trecut cam peste tot şi am ajuns la o concluzie. Este doar religie...

Offline hotziu1

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Data Înregistrării: Mai 2012
  • Mesaje postate: 65
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : August 09, 2012, 07:12:50 am »
sal filet,bine ai venit,eu iti recomand sa crezi doar in tine insuti,e cel mai sigur.religia toata e o pierdere de vreme si spalare de creiere.vei gusta viata cu adevarat cand te vei elibera de acest drog.nu sunt doar vorbe ci realitati.de cand am lasat religia deoparte am mintea limpede si sunt fericit.iti doresc si tie la fel.

Offline Grivei

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 547
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : August 09, 2012, 08:47:42 am »
Baaaaaah , filet asta vrea sa va insurubeze !  8)
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline Filet

• Persoană interesată
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : August 09, 2012, 06:59:37 pm »
multumesc de primire ... o sa caut cat mai multe idei practice din experientele voastre . am citit o parte din ele si le consider interesante... cateva dintre ele chiar m-au emotionat si mi-au facut un gust amar ... il legatura cu undele nedreptati care ei l-au resimtit. dar am vazut si foarte multa ura... adica nu pot intelege cum unele peroane care odata credeau in credita asta ajung sa o numeasca "secata , iehovistii" cred ca aicea sunt unele persoane care depasesc bunul simt ( care folosit civine mai dure asigurati-va ca le stiti si sensul ). nu il inteleg pe cel cu nume de catel care zice ca vreau sa  "insurubez". rog o explicatie :)
Caut discutii libere... nu acuzati , ca de alea sunt satul :)
pt david : nu ai cum sa sti ... mi se pare cea mai logica abordare . da ma refer la o entitate mult supeioara celei umane.
pt Cineştiecine : ideea ta m-a pus pe ganduri ...dar consider ca e normal sa facem parete dintr-o religie organizata .
pt hotziu1: in mare ai dreptate in a asemana religia cu un drog...dar oare sa fie mai bn fara???? nu pot renunta la faputl de a avea o oarecare recunostia fata de dumnezeu.

Offline page

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 330
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : August 09, 2012, 07:04:57 pm »
Bine ai venit! :)

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
  • Mesaje postate: 447
    • Vezi Profilul
« Răspuns #8 : August 09, 2012, 09:38:09 pm »
Filet, vreau să te întreb de ce crezi că este important să facem parte dintr-o religie organizată?

Offline sceptic

• Administrator
  • Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 372
    • Vezi Profilul
    • Adevărul despre Martorii lui Iehova
« Răspuns #9 : August 09, 2012, 11:46:48 pm »
bun venit!

Nu ai altceva de făcut decât să cercetezi, să studiezi. Dacă ai fost educat în ideologia martorilor, desigur că vei vedea lumea prin această lentilă. Ideal ar fi să reanalizezi tot ce știi și să vezi în ce măsură găsești dovezi pentru a-ți susține ceea ce crezi. Totodată, dacă ți-au fost inculcate anumite prejudecăți (față de apostați, diverse religii, filozofii) analizează în ce măsură sunt întemeiate.

În final tu va trebui să decizi ce vei crede, însă nu te grabi să o faci, cel puțin până nu ai apucat să-ți faci o părere despre principalele ideologii concurente.

Este normal să 'suspenzi judecata' cât timp nu ești bine informat cu privire la subiect.

A..și la Grivei îi plac glumele :).
Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

Offline hotziu1

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Data Înregistrării: Mai 2012
  • Mesaje postate: 65
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : August 10, 2012, 12:53:46 am »
grivei,are dreptate filet,te rog cu glumele sa fii mai retinut si sa aiba o limita.altfel iti vei pierde din prieteni.si eu imi cer scuze daca am fost mai dur in exprimare.merci la toti

Offline David

• Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #11 : August 10, 2012, 01:41:32 am »

dar am vazut si foarte multa ura... adica nu pot intelege cum unele peroane care odata credeau in credita asta ajung sa o numeasca "secata , iehovistii" 

De ce ar fi ura a numi-o "secta"? Nu sunt MI o secta? Si "Iehovisti", de ce este o denumire peiorativa? E rău sa te numești dinamovist daca ești fan Dinamo?

Citat
cred ca aicea sunt unele persoane care depasesc bunul simt ( care folosit civine mai dure asigurati-va ca le stiti si sensul ). 

Cred ca putini își dau seama la ce te te referi, vrei poate sa detaliezi puțin?

Citat
nu il inteleg pe cel cu nume de catel care zice ca vreau sa  "insurubez". rog o explicatie :)

Pe Grivei poți sa-l ignori, e trolul neoficial al forumului :)

Citat
pt david : nu ai cum sa sti
Ce anume sa știu?

Citat
 ... mi se pare cea mai logica abordare 

Cum așa?, mie mi se pare cea mai ilogica abordare, in special daca consideram ce se întâmpla zilnic pe pământul asta.

Citat
. da ma refer la o entitate mult supeioara celei umane.

Si cine ar fi entitatea asta? Noi am discutat aici de tot felul de entitati, te invit sa citesti părerile noastre:

Biblia gresita, sau cuvântul lui Dumnezeu?

Profetiile esuate ale lui Isus si ale discipolilor lui

Exista Dumnezeu?

Este credinta nociva pt omenire?

Citat
dar consider ca e normal sa facem parete dintr-o religie organizata .

Pt ca...?
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Grivei

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : August 10, 2012, 11:17:12 am »
grivei,are dreptate filet,te rog cu glumele sa fii mai retinut si sa aiba o limita.altfel iti vei pierde din prieteni.si eu imi cer scuze daca am fost mai dur in exprimare.merci la toti
Hotziule , unii au spus ca simtul umorul ar fi apanajul oamenilor inteligenti.  Insinuezi cumva ca bruma mea de umor ar avea ceva grobian sau sa inteleg ca esti fan "vacanta mare" ?  Hai , pa !
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline Grivei

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #13 : August 10, 2012, 12:08:59 pm »
Citat
nu il inteleg pe cel cu nume de catel care zice ca vreau sa  "insurubez". rog o explicatie :)

Pe Grivei poți sa-l ignori, e trolul neoficial al forumului :)
Da.

@filet
Sunt curios cum o sa raspunda David la postul meu, o sa-l desparta in litere ? Daca da , pe viitor , voi posta numai cate un emoticon.  8)
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline GABRIELL

• Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #14 : August 10, 2012, 02:15:39 pm »
   :o ;D ;D :D 8) :P :-X cam asa?
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))