Autor Subiect: Atei vs crestini .  (Citit de 152760 ori)

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
Re: Atei vs crestini .
« Răspuns #45 : Ianuarie 01, 2013, 11:29:48 pm »
Apropo de atei vs crestini sau - daca vreti - atei vs poporul (pretins) lui Dumnezeu, sunt curios cum se situeaza Valer, Valeriu sau Ilie vizavi de urmatorul aspect: morala biblica vs morala lumii.

Stim cu totii, de pilda, cum Lot si-a dat fiicele sa fie violate si/sau batjocorite. Problema este ca acest individ sau personaj este unul dintre cei laudati in Noul Testament:

si daca a scapat pe neprihanitul Lot, care era foarte intristat de viata destrabalata a acestor stricati; (caci neprihanitul acesta, care locuia in mijlocul lor, isi chinuia in toate zilele sufletul lui neprihanit, din pricina celor ce vedea si auzea din faptele lor nelegiuite)inseamna ca Domnul stie sa izbaveasca din incercare pe oamenii cucernici si sa pastreze pe cei nelegiuiti, ca sa fie pedepsiti in ziua judecatii

Cum se impaca neprihanirea lui Lot cu fapta Lui?

Ok, veti spune ca si cei necredinciosi ("lumea") fac unele fapte condamnabile. Asa este, dar diferenta consta in faptul ca aceste fapte nu sunt laudate sau vazute bine. Sunt sigur ca niciun om normal la cap n-ar lauda pe icsulescu ca si-a dat fiicele sa fie batjocorite, nu? Sau are vreo importanta faptul ca le-a dat pentru a scapa pe ingeri? (Intre noi fie vorba, ingerii aia chiar nu puteau scapa altcumva? Sau, chiar atat de incuiat era Lot incat, in loc sa se increada in ocrotirea lui Dumnezeu, a apelat la un gest...criminal de penibil?)

In alta ordine de idei, crestinii de astazi cum ar cataloga un frate de-al lor care si-ar da fiicele sa fie violate pentru a scapa un inger? L-ar considera neprihanit sau fiu al celui rau?

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #46 : Ianuarie 02, 2013, 12:22:27 am »
Apropo de atei vs crestini sau - daca vreti - atei vs poporul (pretins) lui Dumnezeu, sunt curios cum se situeaza Valer, Valeriu sau Ilie vizavi de urmatorul aspect: morala biblica vs morala lumii.

Stim cu totii, de pilda, cum Lot si-a dat fiicele sa fie violate si/sau batjocorite.

Se pare ca era o practica sfanta in vremurile acelea. Iata ce se intampla in Judecatori 19:

22 Pe cînd se veseleau ei, iată că oamenii din cetate, nişte fii ai lui Belial, oameni stricaţi, au înconjurat casa, au bătut la poartă, şi au zis bătrînului, stăpînul casei: ,,Scoate pe omul acela care a intrat la tine, ca să ne împreunăm cu el.``
23 Stăpînul casei a ieşit la ei, şi le -a zis: ,,Nu, fraţilor, vă rog să nu faceţi un lucru aşa de rău; fiindcă omul acesta a intrat în casa mea, nu săvîrşiţi mişelia aceasta.
24 Iată că am o fată fecioară, şi omul acesta are o ţiitoare; vi le voi aduce afară: necinstiţi-le, şi faceţi-le ce vă va plăcea. Dar nu săvîrşiţi cu omul acesta o faptă aşa de nelegiuită``.
25 Oamenii aceia n'au vrut să -l asculte. Atunci omul şi -a luat ţiitoarea, şi le -a adus -o afară. Ei s'au împreunat cu ea, şi şi-au bătut joc de ea toată noaptea pînă dimineaţa: şi i-au dat drumul cînd se lumina de ziuă.

Si observati ce face omul cu nevasta lui moarta (ca urmare a violului) in vs 29. Mare-i gradina domnului.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline GABRIELL

• Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #47 : Ianuarie 02, 2013, 10:39:57 am »
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline ilie

• Pionier special
  • Mesaje postate: 540
    • Vezi Profilul
« Răspuns #48 : Ianuarie 02, 2013, 02:21:59 pm »
Domnul David prefer sa nu raspund...Lot le-a propus fetele ,dar nu s-a materializat fapta...Ingerii au salvat situatia...cat despre celalalt caz,a fost o barbarie...au sectionat un cadavru si l-au expediat celorlalte semintii...

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #49 : Ianuarie 02, 2013, 06:49:36 pm »
Ilie, nici nu are importanta ca nu s-a materializat, ci intentia in sine, spiritul, mentalitatea salbatica a lui Lot; om neprihanit, cica, nu orice terchea berchea...

Exemplul pus de David nu poate se nu te puna pe ganduri; se pare ca exista un spirit in timpurile acelea pe are lumea civilizata l-ar considera "monstruos". Din nou, un tata isi ofera fiica virgina spre a fi violata; ba mai mult, pluseaza si cu tiitoarea oaspetelui. Deh, era tot femeie, nu? Jalnic. Numai refuzul oamenilor rai a facut ca fata acelui tata sa nu ajunga batjocorita. In schimb, tiitoarea celui cazat in casa Sa nu a avut acelasi sfarsit fericit, ajungand sa fie violata si batjocorita; oferita, desigur, de propriul barbat. Colac peste pupaza, o mai si face ferfelita...de parca nu el o daduse la acei oameni.

Offline ilie

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #50 : Ianuarie 02, 2013, 08:25:22 pm »
Este ok, Daniel...Bjne ca a disparut si legea Talionului...crestinismul este mai liber,desi daca ne uitam la atrocitatile inchizitiei,s-au razboaiele contra unor tari arabe,duse de natiuni crestine...s-au atrocitatile din timpul celui de al doilea razb.mondial(tot natiuni "crestine",implicate....)

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #51 : Ianuarie 03, 2013, 05:47:04 pm »
Unde vezi tu in exemplele amintite ca se aplica "legea talionului"?

Explica mai bine cum un om al lui Dumnezeu este neprihanit si, in acelasi timp, isi ofera fiicele spre a fi violate?

Offline ilie

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #52 : Ianuarie 03, 2013, 06:09:31 pm »
Scuze,nu ma refeream la ex.amintite...am spus:bine ca a disparut si legea Talionului...printre altele...

Offline valeriu

• Supraveghetor de district
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 748
  • www.ce-spun-proorocii.com
    • Vezi Profilul
    • www.ce-spun-proorocii.com
« Răspuns #53 : Ianuarie 03, 2013, 06:18:36 pm »
Daniele! Dacă tot vrei să-mi şti şi părerea mea, uite ce am de zis despre  discuţia cu Lot şi Levitul din Judecători 19: în primul rând, după ce citesc aici văd o judecată strâmbă şi dreptatea trântită la pământ. După comentariile voastre (a unora), Lot este vinovat, Levitul este vinovat şi  pe IEHOVA la fel îl găsiţi vinovat în legătură cu aceste întâmplări, dar despre adevăraţii vinovaţi care au săvârşit urâtele fapte îi găsiţi nevinovaţi. Sigur, ce să le facem dacă aşa erau orientările lor sexuale? 
Mai bine îndreptaţi-vă atenţia spre adevăraţii vinovaţi. Unul împotriva tuturor nu putea lupta. Puneţi-vă în situaţia lor!
În rândul al doilea, dacă toată Biblia este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre…, ce învăţătură tragem din aceste întâmplări? 

Offline GABRIELL

• Vezi Profilul
« Răspuns #54 : Ianuarie 03, 2013, 06:55:10 pm »
http://ro.scribd.com/doc/77076906/Brodie-Richard-Virusul-Mintii-Memetica

Religia,cartile religioase,zeii religiei(ex.Iehova)...sint niste gunoaie ale mintii,niste virusi(meme);iar care nu pricepe e un infectat jalnic :D,da jalnic rau,de plins,daca nu de ris :D;dar de ris nu e 8)
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline GABRIELL

• Vezi Profilul
« Răspuns #55 : Ianuarie 03, 2013, 07:06:02 pm »

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #56 : Ianuarie 03, 2013, 07:08:44 pm »
edit; am facut varza capitolul.

Citat din: Valeriu
în primul rând, după ce citesc aici văd o judecată strâmbă şi dreptatea trântită la pământ. După comentariile voastre (a unora), Lot este vinovat, Levitul este vinovat şi  pe IEHOVA la fel îl găsiţi vinovat în legătură cu aceste întâmplări, dar despre adevăraţii vinovaţi care au săvârşit urâtele fapte îi găsiţi nevinovaţi. Sigur, ce să le facem dacă aşa erau orientările lor sexuale? Mai bine îndreptaţi-vă atenţia spre adevăraţii vinovaţi.

Tu vezi stramb, nu judecata noastra este stramba. Cine a zis ca violatorii nu sunt vinovati? Orientarea lor sexuala este una si violul este alta. Poti sa fii violator hetero si violator homo. A zis cineva ca daca-s homo, sunt liberi sa violeze? Baliverne, Valeriu.
In ce priveste vinovatia lui Iehova, atat timp cat vede ca neprihaniti oameni care fac ce a facut Lot, este la fel de vinovat.

Citat
Unul împotriva tuturor nu putea lupta. Puneţi-vă în situaţia lor!
Aoleo! Sa deduc de-aici ca si tu ai face la fel?

Citat
În rândul al doilea, dacă toată Biblia este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre…, ce învăţătură tragem din aceste întâmplări? 

Tragem invatatura ca exista circumstante in care unii oameni ai lui Dumnezeu isi pot negocia viata lor, a oaspetilor din casa lor, a ingerilor imaginari, apeland la oferirea propiilor fete sau sotii spre a fi violate si batjocorite. In cazul in care amenintarea este constituita dintr-un singur raufacator, se poate insista sa se ofere doar o singura femeie, fie fiica, fie nevasta. Daca sunt mai multi raufacatori, trebuie ademeniti cu cat mai multe femei. Neaparat trebuie rugati violatorii ca sa le faca femeilor tot ce doresc, numai sa nu le omoare.
« Ultima Modificare: Ianuarie 03, 2013, 07:16:28 pm de Daniel »

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Nov 2012
  • Mesaje postate: 181
    • Vezi Profilul
« Răspuns #57 : Ianuarie 03, 2013, 07:27:28 pm »
Daniele! Dacă tot vrei să-mi şti şi părerea mea, uite ce am de zis despre  discuţia cu Lot şi Levitul din Judecători 19: în primul rând, după ce citesc aici văd o judecată strâmbă şi dreptatea trântită la pământ. După comentariile voastre (a unora), Lot este vinovat, Levitul este vinovat şi  pe IEHOVA la fel îl găsiţi vinovat în legătură cu aceste întâmplări, dar despre adevăraţii vinovaţi care au săvârşit urâtele fapte îi găsiţi nevinovaţi. Sigur, ce să le facem dacă aşa erau orientările lor sexuale? 
Mai bine îndreptaţi-vă atenţia spre adevăraţii vinovaţi. Unul împotriva tuturor nu putea lupta. Puneţi-vă în situaţia lor!

Draga Valeriu, nimeni nu a spus ca cei care au savarsit faptele sunt nevinovati, evident ca ei s-au comportat imoral. Dar tocmai ca nimeni nu a pus la indoiala vreodata vinovatia lor, ci despre Lot e vorba pentru ca el e prezentat foarte bine in biblie ca si cum nu a facut nimic rau. E chiar asa greu de inteles?

Offline GABRIELL

• Vezi Profilul
« Răspuns #58 : Ianuarie 03, 2013, 11:03:55 pm »
cum gindeste un crestin...si cum gindeste un ateu  :D

http://euversusdumnezeu.blogspot.ro/

Offline GABRIELL

• Vezi Profilul
« Răspuns #59 : Ianuarie 03, 2013, 11:17:15 pm »

c
c
Si voi in ce credeti?

O scena din Dexter imi aduce aminte de o discutie destul de comuna :
C : Tu crezi in Dumnezeu ?

A : Nu.

C : Crezi in Allah ?

C : In Visnu poate ?

C : Pai tu nu crezi in nimic ?

A : Ba da.

C : Daa ? In ce ?

A : In tot ce exista. In realitate.

Exista o presupunere implicita ca ar fi bine sa credem in ceva. Este o virtute, « ne face mai buni ». Iar credinta in ceva (un ceva de obicei vag, fara vreo dovada pentru existenta sa) este mai valoroasa decat absenta ei, chiar daca obiectul credintei celuilalt difera radical de cel al credinciosului. « Tot crede in ceva ». De parca credinta ar necesita un efort special (construim oare o realitate sau ea ne provoaca reprezentarile ?), cumva de a merge dincolo de … ceea ce exista. Si in care oricum credem (toata lumea crede in natural, problema e creata de supranatural). Virtutea e data de credinta insasi, care se trage singura de par, in stil munchausenian, pentru a nu cadea in vidul lasat de absenta dovezilor si a argumentelor. Daca nu credem in ceva « mai mult » e pentru ca nu avem motive sa o facem. Asta nu inseamna ca nu credem in nimic. Cum spunea cineva : « Amandoi suntem atei in ceea ce priveste restul zeilor, doar ca eu sunt ateu pentru un dumnezeu in plus ».

de Bogdan Lucian Borz