Autor Subiect: Blestemul sângelui !  (Citit de 50842 ori)

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Blestemul sângelui !
« Răspuns #45 : Mai 20, 2013, 11:32:00 pm »
E clar pt oricine citește aici ca cel care se tine de smecherii esti tu. Chiar si dupa ce iti citez DEXu' vrei tot tu sa ai dreptate. Care defintii partiale, fabulezi? Te referi la asta?:

http://dexonline.ro/definitie/confidential

Vrei si dictionarul de sinonime?

CONFIDENȚIÁL adj. 1. v. secret. 2. intim, particular, (înv.) particularnic. (Scrisori ~.)
Sursa: Sinonime (2002)

Cam mare tupeul pt unul care nu e roman dupa cum singur ai zis, sa pretinda ca știe mai bine ce înseamnă un cuvânt in lb Româna decât un roman get beget. Si sa mai contrazica si dexul. Si sa mai facă cum zicea evreul ala, inghite camila si strecoara tantarul. In tine se împlinesc mai toate stereotipurile despre iehovisti. Iar ai orbul gainilor?

Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline marcu

• Data Înregistrării: Dec 2011
  • Mesaje postate: 1.337
    • Vezi Profilul
« Răspuns #46 : Mai 21, 2013, 02:13:02 pm »
Nu te ajuta deloc invectivele. Am spus asa:CONFIDENTIAL si SECRET nu sunt termeni CONGRUENTI. De ce ? Iata de ce....Pt.ca SECRETUL,daca este cunoscut de catre doua parti nu mai este secret,iar CONFIDENTIAL prezuma existenta a doua parti.
Pricepu acum neuronul tau cu ascendenta in fauna africana ?

Offline marcu

• Vezi Profilul
« Răspuns #47 : Mai 21, 2013, 02:36:43 pm »
Adica,nu am spus ca nu ar fi uneori sinonimi...Altceva am spus !!
CONGRUENT = care se potriveste EXACT cu altceva.Iar SECRET cu CONFIDENTIAL nu se potrivesc EXACT,ci se pot potrivi contextual.Pricepusi acum ?

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #48 : Mai 21, 2013, 03:18:44 pm »
Vad ca esti obsedat de "invective" le vezi si acolo unde nu exista :)
Lasa tu congruenta, te superi cu neuronul tau cu ascendenta in noroiul Edenului ca te contrazice DEXu'? Crezi ca eu trebuie sa pun botul la definitia ta populară (si penibila) ca un secret nu e secret daca e cunoscut de doua persoane? Fii dom'le serios, habar n-ai de limba Româna, confunzi o zicala populară cu definitia cuvântului. Ai auzit vreodată de "organizații secrete"? De "serviciile secrete"? Vrei sa te facă DEXu de rusine din nou?

SECRÉT, -Ă, secreți, -te, adj., s. n. I. Adj. 1. Care este ținut ascuns, care rămâne necunoscut, nedivulgat; confidențial.

(Apropo, ce-ai tu cu ascendenta Africana, ca o introduci pe nepusa masa in discutie, intentionai s-o folosești in mod peiorativ cumva? Esti rasist?)

Si mai lăsa "certurile de cuvinte", congruenta de care se pare ca esti obsedat ai introdus-o doar a sa deturnezi discutia; ocupa-te de chestii mai importante cum ar fi secretosenia organizației tale, dupa cum ziceam mai sus:

O fi corect azi in secolul 21, dar nu este biblic. Ai auzit vreodata de Matei 18?:

Dacă fratele tău a păcătuit împotriva ta, du-te şi mustră -l între tine şi el singur. Dacă te ascultă, ai cîştigat pe fratele tău.
16 Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentruca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori.
17 Dacă nu vrea să asculte de ei, spune -l Bisericii; şi, dacă nu vrea să asculte nici de Biserică, să fie pentru tine ca un păgîn şi ca un vameş.

Asta e practica biblica, nu secretosenia voastra.

Vorbeam de practicile voastre secretoase. "Comitetele" voastre judiciare sunt secrete nu? Sedintele voastre cu slujitorii ministeriali si batranii sunt secrete, nu? Dupa ce astfel de sedinte se termina, urmeaza o sedinta doar cu batranii si "slujitorii" sunt invitati sa paraseasca incaperea nu? Sedintele "corpului de guvernare" sunt secrete, nu? Sedintele de la filiala la fel, nu? Un membru simplu al congregatiei ii este interzis sa fie prezent la toate astea, nu? Ca sa nu mai vorbesc de manuale secrete ale batranilor, scrisori secrete, etc. Practici anti-biblice nu?
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline marcu

• Vezi Profilul
« Răspuns #49 : Mai 21, 2013, 03:37:38 pm »
Nu draga...nu sunt rasist....Cum pot sa fiu asa cand am 280000 de frati evrei negri si peste 2 milioane de frati martori de culoare ? Cand eu insumi sunt confundat adesea cu o celebra etnie de sorginte sud-asiatica ?Africa este continentul predilect al maimutelor,din care pretinzi a te trage.
Despre SECRET si CONFIDENTIAL putem polemiza la infinit,dar...qui prodest ?

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #50 : Mai 21, 2013, 03:44:06 pm »
Falsa problema, frații tai evrei din Israel ii cam discrimineaza pe evreii negri veniți din Africa dar in sfârșit, de ce ai aruncat cu ascendenta africana ca nuca-n perete? E clar ca se dorea a fi o expresie peiorativa.

In rest, vad ca exista o tăcere totala vizavi de practicile secretoase ale organizației tale. Intr-adevăr, ce ar mai fi de spus? Lucrurile sunt clare, ma bucur ca le-am lamurit.

Offline marcu

• Vezi Profilul
« Răspuns #51 : Mai 21, 2013, 03:50:02 pm »
Evident ca sensul este peiorativ,dar nu din motivele invocate de tine,ci din "evolutie" !La acea enormitate am facut referire. Discriminare fata de fratii negri? Exista...pt.ca ,in marea lor majoritate,fratii mei de sange nu fac vointa lui Iehova !

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #52 : Mai 21, 2013, 04:03:17 pm »
Ma bucur ca recunosti caracterul peiorativ al expresiei tale, esti un exemplu pt toți martorii lui iehova - specimene care s-au făcut de rusine pe-aici cu limbajul si stilul folosit. Rusine asupra lui iehova deasemenea, imi place cum va dați singuri arama pe fata.

Dar in sfârșit, apărarea ta cu "evolutia" nu suna deloc veridic - in fond tu ai menționat in mod expres ascendenta AFRICANA, "evolutia" lipseste de la apel. E clar ca ai considerat caracterul AFRICAN ca fiind injositor, deci esti rasist - chiar daca printr-o minune nu realizezi acest lucru la nivel constient.

Offline marcu

• Vezi Profilul
« Răspuns #53 : Mai 21, 2013, 04:12:26 pm »
Ascendenta africana,da,asa i-am spus unuia,in mod aproape cert cu tenul mai deschis decat al meu.Nici vorba de "camila" ta ! Este ilogic ce spui.... In mod evident ca nu am facut pe nimeni "niger"....ca m-am referit la "strabunicii "lui,din copaci !

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #54 : Mai 21, 2013, 04:20:26 pm »
Sigur sigur, acum post factum explicatii peste explicatii, cand colo e simplu, pt tine a avea o ascendenta africana este injositor. Mai mai...

Offline marcu

• Vezi Profilul
« Răspuns #55 : Mai 21, 2013, 06:36:18 pm »
Este INJOSITOR pt.oricine sa creada ca ascendentii lui erau maimute !!

Offline GABRIELL

• Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #56 : Mai 21, 2013, 06:39:17 pm »
Esti tu un iehovist infatuat ,uitate aici cum te-ai infectat!  Bine ca nu e injositor sa maninci porc,si alte lighioane.Ia vezi aici drogat religios de unde ti-se trege   :-X

http://www.descopera.ro/cultura/4588035-dumnezeu-a-fost-inventat
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline Christian

• Vestitor botezat
  • Data Înregistrării: Mar 2013
  • Mesaje postate: 91
    • Vezi Profilul
« Răspuns #57 : Mai 21, 2013, 08:29:42 pm »
Eu nu mi-am actualizat directiva in ultimii 5 ani. Si nici sotia mea. Dupa dezasociere am discutat amandoi ce ar trebui sa facem in caz de accident. Nici ea nu crede si a spus ca nu va respecta prostia cu sangele. Ne-am gandit ca e logic sa fie sfant sangele unui animal sau om mort, nu a unuia viu. Sangele lui Isus are valoare pentru ca el a murit.
La început Dumnezeu a creat cerurile şi pământul. (Ge. 1:1)

Offline marcu

• Vezi Profilul
« Răspuns #58 : Mai 21, 2013, 10:52:29 pm »
Asa gandesti tu,dar nu este un punct de vedere biblic...

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #59 : Mai 22, 2013, 05:01:43 am »
De fapt obiectia impotriva transfuziei nu este biblica...