NATURAL.
Atat de natural, incat noi nu ne dam seama. Aproape ca, in afara de minte, tot corpul ne este strain. Paradoxal, nu?
Nu stiu, e paradoxal? In ce fel?
Incepand de la nivel celular pana la nivel macro, masinaria ramane in functie. Care-i aportul nostru? Ca pana si hrana i-o dam pentru ca organismul ne-o cere. Cine se ingrijeste/s-a ingrijit ca toti/toate sa te deserveasca pe tine, intr-o structura atat de organizata si complexa?
Cred ca privesti lucrurile dintr-un unghi gresit. Noi nu suntem mintile noastre. Nu suntem o constienta sau un creier, si restul corpului sa fie ceva auxiliar. Care-i aportul nostru? Este 100%. Suntem un intreg de la cap pana la degetele de la picioare. O amoeba nu are creier sau procese constiente ca sa zica "mi-e foame, hai sa mananc ceva", dar totusi mananca. Trebuie s-o programeze o entitate constienta (zeul deistilor probabil) ca aceasta amoeba inconstienta sa incorporeze materie (sa se hraneasca)?
Aici e miezul problemei. Putem reduce cele de mai sus la ceva mult mai simplu: pt. ca ceva sa se intample, este nevoie de o entitate constienta care sa vrea acel lucru sa se intample, si sa-l faca sa se intample? De ce exista procese chimice? De ce nucleele a doi atomi de hidrogen fuzioneaza si rezulta heliu? Pt. ca vrea
cineva? Gandeste-te. Dupa ce te gandesti, gandeste si la existenta zeului tau, un argument care ti l-am tot furnizat. Zeul tau exista pt. ca... de ce? Pt. ca cineva l-a facut? O asemenea inteligenta extraordinara, o asemenea organizare la superlativ, ultra-ordine... cine a dorit-o, si cine a facut-o? Iti dai seama ca asta demonstreaza de fapt, ca
argumentele astea care pretind ca existenta ordinii (si a inteligente) necesita, musai, o entitate inteligenta care sa li fi creat,
au la baza o eroare logica?
Ordine din intamplare nu exista, David.
Depinde ce intelegi tu prin intamplare. Ai vazut vreodata iarna, pe geamuri, flori de gheata? Ai vazut ce frumoase si "ordonate" sunt? Cine le-a facut?