Autor Subiect: Există Dumnezeu?  (Citit de 197072 ori)

Offline vio16

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Dec 2011
  • Mesaje postate: 348
    • Vezi Profilul
Re: Există Dumnezeu?
« Răspuns #195 : Iunie 22, 2012, 09:42:25 pm »
Citind ultimile comentarii observ ca am ajuns pe acest forum cu privire la exzistenta lui Dumnezeu ca persoanele care stau la povesti ,sa nu se plictiseasca.E si acest lucru un fel de a fi ca cei care stau la o halba de bere rece in gradina de vara la umbra,insa daca este seriozitate dati pagini de accesare cu dovezi  si astfel sa vedem un rezultat pozitiv :) ;)

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #196 : Iunie 23, 2012, 07:08:48 am »
Da' basmele evolutioniste necesita mai putina credinciosie, nu?
Ciudat cum ai prins aversiune fata de un Zeu in care nu crezi.

In caz ca te adresezi mie: ateismul nu necesita acceptarea evolutiei. Eu de ex. am devenit ateu nu din cauza evolutiei - uram evolutia ca idee de cand eram credincios. Simteam repulsie cand venea vorba de evolutie. Biblia m-a facut ateu, nu evolutia.

Si dupa ce am acceptat ca eram deja ateu respingeam evolutia. Imi amintesc cum fiind intr-o librarie am dat peste una din cartile lui Dawkins, si dispretul vizavi de evolutie era inca acolo bine mersi in mine. Era acolo din ignoranta binenteles, de fapt eu habar n-aveam ce inseamna evolutia. Deci.

Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #197 : Iunie 23, 2012, 07:10:40 am »
Te sfatuiesc sa recitesti epistolele Noului Testament, mai ales pe Pavel. Daca nici Pavel nu te satisface din punct de vedere rational-moral, atunci esti subiectiv.
Si oricum, ca nu te satisface pe tine, nu  constituie o dovada ca Dumnezeul Bibliei nu exista.

Epistolele lui Pavel sunt parerile lui. In VT il avem pe dzeu insusi vorbind verzi si uscate, deci stim cum gandeste si ce ii poate pielea.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline GABRIELL

• Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #198 : Iunie 23, 2012, 05:46:58 pm »
Manipulare prin Omisiune
De ce oamenii nu primesc un raspuns si o dovada clara si irefutabila cu privire la scopul lor pe pamant si la existenta creatorului ? Aceasta este intrebarea de baza a jocului, restul sunt detalii fara importanta.

In lipsa raspunsului la aceasta intrebare esentiala, oamenii isi iau ca scop in viata adevaruri surogat oferite de societate si religie (religii inventate tot de oameni). Astfel totul se reduce la control si manipulare a celor ramasi in viata prin devierea atentiei acestora spre alte probleme si prioritati !

http://eliberareamintii.wordpress.com/2007/08/09/manipulare-prin-omisiune/

faceti sapaturi in acest sit,veti descoperii lucruri interesante 8)
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline valeriu

• Supraveghetor de district
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 748
  • www.ce-spun-proorocii.com
    • Vezi Profilul
    • www.ce-spun-proorocii.com
« Răspuns #199 : Iunie 24, 2012, 12:16:34 am »
Biblia m-a facut ateu, nu evolutia.
Cu siguranţă, Biblia nu te-a făcut ateu. „Doctore”, nu-ţi cunoşti cauza propriei îmbolnăviri!?  :D  WTS te-a făcut ateu!  Recunoaşte măcar pentru tine. Ei scot atei pe bandă rulantă.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #200 : Iunie 24, 2012, 04:04:41 am »
Nu-mi zice tu mie cum am devenit eu ateu, ca habar n-ai. "Cu siguranta" (cum spui tu), Biblia m-a facut ateu. Si daca tot ma faci doctor, iti spun eu asa, ca de la doctor la pacient, ca desi ai scapat de watchtower esti bolnav inca. Virusul inoculat tie de catre wts a suferit doar o mutatie minora, dar il mai ai inca si acum in creier.

Cat despre ce pretinzi tu mai sus, ca "Ei scot atei pe bandă rulantă.", eu zic sa-ti deschizi ochii, ca nu prea vezi. Ateii sunt in minoritate clara pe acest sit, nu in majoritate. WTS, daca produce ceva in-afara oilor placide, produce apostati ca tine. In unele cazuri extreme (cum esti tu exemplu, impreuna cu ala saracu' de-si zice "calea", si alalalt care-si zice "copilu' lu' Israel"), apostatii astia devin niste mini-watchower creindu-si propria identitate si ideologie, debitand prostii teologice la kilogram.

Ceea ce voi n-ati observat (spre deosebire de Gabriel) este ca desi ati crezut ca v-ati debarasat de watchtower, mai tineti inca strans in brate mijlocul prin care, si cu care, watchtower v-a spalat pe creier si v-a turnat povesti in ureche: biblia. Si sunteti imuni la logica si dovezi tocmai pt. ca watchtower v-a spalat pe creier.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #201 : Iunie 24, 2012, 06:45:06 pm »

In caz ca te adresezi mie: ateismul nu necesita acceptarea evolutiei.

Si ateul care nu imbratiseaza evolutia, crede intr-un creator (unde creator nu este similar cu divinitate)? Sau cum isi explica existenta vietii/a lucrurilor?

Citat

Dar mai sunt si alte divinitati in alte religii. Zeul din Biblie nu-i singura divinitate, ca, prin respingerea Lui, sa ajungi direct ateu.

Citat
Imi amintesc cum fiind intr-o librarie am dat peste una din cartile lui Dawkins, si dispretul vizavi de evolutie era inca acolo bine mersi in mine. Era acolo din ignoranta binenteles, de fapt eu habar n-aveam ce inseamna evolutia.

Si acum, daca ai habar sau o cunosti/intelegi bine (evolutia), esti convins ca este adevarata sau esti nevoit sa faci tot un exercitiu de credinta?
Iti insusesti punctul de vedere si modul cum argumenteaza Dawkins, sau, in prezent, ai alt sustinator cu care rezonezi, in ce priveste evolutionismul?

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #202 : Iunie 24, 2012, 07:51:11 pm »

In caz ca te adresezi mie: ateismul nu necesita acceptarea evolutiei.

Si ateul care nu imbratiseaza evolutia, crede intr-un creator (unde creator nu este similar cu divinitate)? Sau cum isi explica existenta vietii/a lucrurilor?

Depinde. Un timp eu mai credeam intr-un creator/creatori si dupa ce devenisem ateu, un fel de deism daca vrei, unde creatorii sunt niste fiinte superioare dar nu divine in sensul perceput de religiile abrahamice. Un fel de extraterestrii. Poate erau deja morti toti, nu erau neaparat nemuritori (de ce sa fie?). Dar deismul asta e pana la urma un reflex involuntar, un fel de teism involuat. De fapt realizezi ca nu exista nici o farama de dovada care sa conduca in directia vreunui creator.

Citat
Citat

Dar mai sunt si alte divinitati in alte religii. Zeul din Biblie nu-i singura divinitate, ca, prin respingerea Lui, sa ajungi direct ateu.

Sunt toate in aceeasi oala. Nu exista mare diferenta intre argumentele sau dovezile care sustin alte divinitati vizavi de ale lui "iehova".

Citat
Citat
Imi amintesc cum fiind intr-o librarie am dat peste una din cartile lui Dawkins, si dispretul vizavi de evolutie era inca acolo bine mersi in mine. Era acolo din ignoranta binenteles, de fapt eu habar n-aveam ce inseamna evolutia.

Si acum, daca ai habar sau o cunosti/intelegi bine (evolutia), esti convins ca este adevarata sau esti nevoit sa faci tot un exercitiu de credinta?

Exercitiu de credinta nu ai nevoie sa faci vizavi de evolutie de vreme ce stiinta se bazeaza pe naturalism si empiric. Credinta este o speranta cu privire la lucrurile care nu se vad, si tocmai de aia ii zice credinta; nu vezi nimic. Cand vine vorba de stiinta - si mai precis, stiinta evolutiei prin selectie naturala - nu mai trebuie sa speri nimic, si nu mai poate fi vorba despre lucruri care nu se vad. Azi exista un numar coplesitor de dovezi palpabile, vizibile, reale, care fac din evolutie un fapt stiintific.

Citat
Iti insusesti punctul de vedere si modul cum argumenteaza Dawkins, sau, in prezent, ai alt sustinator cu care rezonezi, in ce priveste evolutionismul?

Argumentele lui Dawkins cu privire la evolutie sunt cele standard, folosite de biologie azi. Dawkins nu e un pionier in aceasta stiinta, ci se incadreaza in tiparele existente. Cand studiezi evolutia nu-l studiezi pe Dawkins. Eu personal de exemplu, din cate carti am citit despre evolutie, doar una era scrisa de el. Astea fiind spuse, si atunci cand vorbeste pe marginea altor subiecte, ma gasesc deseori in acord cu el.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #203 : Iunie 25, 2012, 01:52:39 pm »
David,

De ce dovezi ai avea nevoie pentru a crede intr-un Creator?

Evolutia, prin natura ei, constituie o dovada impotriva ideii de Creator? Daca DA, de ce?

Offline vio16

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #204 : Iunie 25, 2012, 10:30:20 pm »
sa intelegem mai bine daca dorim ca exzista un creator sa citim cu atentie ce este scris;
"FARGHET" THEORY,MAREA TEORIE UNIFICATA A UNIVERSULUI
"...În încheierea capitolului de identificare a originii UNIVERSULUI prin Teoria ,, FARGHET ”trebuie să reamintim că toate datele necesare elaborării CREAŢIONIST-ŞTIINŢIFICE a teoriei noastreexistă, în BIBLIA scrisă de MOISE cu mii de ani în urmă. Faptul că aceste date se identifică cu celeştiinţifice până la a forma un tot unitar care face accesibilă o înţelegere rotunda a UNIVERSULUI,trebuie să devină un argument de edificare al CREDINŢEI absolut necesară în existenţa şi PUTEREA LUI DUMNEZEU...."

Offline vio16

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #205 : Iunie 25, 2012, 10:35:44 pm »
Deci in aceasta privinta multi ajung sa-l perceapa pe Creator;
"PUTEREA LUI DUMNEZEU este perceputa prin Teoria ,, FARGHET ” fiind arătată omenirii cumii de ani în urmă. Din punct de vedere al elaborării, Teoria ,, FARGHET ” îţi demonstrează pe deplinaspectul CREAŢIONIST-ŞTIINŢIFIC şi invită la reflecţii profunde asupra necesităţii
 CREDINŢEI în EXISTENŢA şi PUTEREA LUI DUMNEZEU.."
"FARGHET" THEORY,MAREA TEORIE UNIFICATA A UNIVERSULUI

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #206 : Iunie 27, 2012, 05:34:39 am »
David,

De ce dovezi ai avea nevoie pentru a crede intr-un Creator?

As avea nevoie de dovezi, pur si simplu. Palpabile, verficabile, etc.

Citat
Evolutia, prin natura ei, constituie o dovada impotriva ideii de Creator? Daca DA, de ce?

Daca vorbim de evolutia la care ma refer eu, cea prin selectie naturala, si de ideea biblica de creator, atunci da, constituie o dovada impotriva acelei idei.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #207 : Iunie 27, 2012, 05:42:07 am »
Vio, poti sa uiti de aiureala asta intitulata Farghet, e bolboroseala unor pictori.

Offline vio16

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #208 : Iunie 27, 2012, 07:32:23 pm »
David ,ceea ce am dat spre accesare este pentru ca sa intelegi cum azi prin filozofii fiecare isi expune gandirea.De ce as trebui sa cred ceva care nu poate sa dezvaluie un adevar curat ci unul filozofic si interpretat?
Faptul ca sint adepti pentru astfel de filozofii;ce sa spunem mereu au fost si toti filozofii care s-au ridicat  asa au si plecat ,iar unii le cerceteaza si sustin filozofiile ,dar ce folos le aduce?Prea putin .La  anii batrinetii toti nu gasesc raspunsul si  prin chinuri de durere sfirsesc  exact dupa cum a scris inteleptul Solomon.David  oricat am nega ca nu exzista un CREATOR  ,afirmatia ramine nula fiinca din nimic nu se creiaza nimic si totul este sub un control dupa cum robotii ,calculatoarele si celelate lucruri sint sub controlul omului ,asa este si omul sub controlul divinului.Faptul ca omul nu a ajuns la aceasta cunostinta ;este o alta enigma si aceasta doar in timp va fi dezlegata.Frustrarile apar  doar la cei in nestiinta si necunosinta si prin afirmari nedovedite unii isi expun filozofia,altii o expun din dorinta de reclama,profit ,ori alte interese.Dar toate dispar cu fiecare generatie  intr-o masura ,sau altele ajung la noi transformari si devin pe jumatate sau in totalitate nule!!! :)Si din toate trebuie sa luam ce este bun si de folosinta noua  si celor din jur pentru a ne simti bine  alaturi de toti ;fie asa numit ateu,religios,credincios sau oricum s-ar numi.E o mare fericire pentru a putea fi pozitiv,cu putere de comunicare si putere de sustinere pentru o viata balansata si cu un succes ce poate sa ne satisfaca viata!!! :) :) :) ;)

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #209 : Iunie 27, 2012, 07:36:44 pm »
As avea nevoie de dovezi, pur si simplu. Palpabile, verficabile, etc.

Care ar trebui sa fie dovezile alea pur si simplu (palpabile, verificabile)?

Citat
Daca vorbim de evolutia la care ma refer eu, cea prin selectie naturala, si de ideea biblica de creator, atunci da, constituie o dovada impotriva acelei idei.

Eu nu m-am referit la ideea biblica de creator ci doar la ideea de creator (fara “biblica”). Si am specificat sa-mi spui si de ce evolutia constituie o dovada impotriva ei.