Ok, dar sper ca nu consideri asta o dovada in sine, ca este creat. Unii zic ca "cunosc" ca omul e un produs al lui dzeu, dar asta nu constituie o dovada ca asa si este.
Dar nu afirmatia este importanta aici, ci CUNOASTEREA (informatiile pe care le am eu despre acest produs: calculatorul). Pot sa afirme ei mult si bine ca cunosc daca nu cunosc ci doar spun ca cunosc.
Tu aveai doar afirmatia acolo, deci recunosti si tu ca afirmatia nu prezinta nici o importanta. In rest, cunostinta, pe langa aia adevarata, mai poate fi gresita sau inchipuita. Tu sau altul nu cunoasteti ca omul a fost creat de dzeu atata vreme cat nu aveti dovezi in acest sens.
Cunoasterea partilor care compun un tot nu spune nimic despre faptul ca a fost creat de o persoana sau nu. Si omul e compus din "componente" daca vrei, dar asta nu-l face creat.
Lasa tu omul. Tu ai ales sa aplici astfel, nu eu. Vorbeam de calculator. Din moment ce stiu ca aceste componente (subcomponente si tot asa) sunt (1) construite (2) din materiale, (3) in fabrici, (4) prin interventia oamenilor (pe scurt), am suficiente date sa spun ca este creat/facut.
Ei, cica lasa tu omul. Cum sa-l las, ca la om vrem sa ajungem. Si la calculator, ce am spus este deosebit de exact. Cunoasterea partilor care compun un tot nu spune nimic despre faptul ca a fost creat de o persoana sau nu. A, ca mai adaugi ca stii ca sunt construite de oameni in fabrici, e altceva, dar asa ceva n-ai specificat.
Da, interesant. Cineva ar putea inscriptiona un calculator care a evoluat natural cu textul "made in China", deci nu e neaparat o dovada ca a fost creat in China.
Ce sa faca!? Poate in fictiunea lui Herbert sau Asimov. Noi stim ca calculatorul nu evolueaza singur ci o intreaga industrie il actualizeaza, il imbunatateste. Inscriptia Made in China se afla pe portiunea de dedesubt a carcasei si este “pusa” de om (robot, atutomatizare) in baza unui plan si a unei vointe constiente.
Ai adaugat o groaza de lucruri deja. Eu discutam separat declaratiile tale, si afirmatia cu "made in China" nu constituie in sine o dovada ca este creat! Daca-ti stampilez pe frunte "made in China", de-atunci in colo vom stii ca esti fabricat in China?
Dar de ce s-o faca, ce interes ar avea? Pe de alta parte, daca dzeu si-ar fi inscriptionat si el creatiile cu "made by god", ar fi ceva. Daca toti bebelusii s-ar naste cu asa ceva tatuat pe ceafa, ar fi ceva.
Ce viziune de prost gust!
Gusturile nu se discuta, dar protestul tau pios este arbitrar. De ce sa fie de prost gust, nu suntem produsele lui dzeu? Daca de maine s-ar naste toti copii astfel, ce ti-ar mai creste ficatul si ai izbucni in cantece sfinte de prea-marire

Asa ca lasa, nu mai fa strugurii asa acri.
Oamenii de stiinta si-ar zdrobi creierele sa inteleaga ce se intampla, dar fara nici un rezultat. S-ar concluziona probabil ca vine dintr-o sursa supranaturala.
Oamenii de stiinta nu inteleg de unde vine VIATA, si au fost nevoiti sa inventeze Big Bangul si Supa Primordiala. Daca nu le inventau pe astea, probabil ca s-ar fi concluzionat ca Viata vine dintr-o sursa supranaturala. Am dreptate? Deci, orice prostie debitata de ei, cu iz stiintific, numa numa sa nu accepte ca exista un Creator.
Daca exista cineva care nu intelege de unde vine VIATA ala esti tu. Ce meserie ai, esti cumva biolog? Sau poate esti mecanic auto si te dai mai destept ca savantii a caror meserie este viata la cel mai profund nivel? Crezi ca biblia aia inapoiata, scrisa de oameni inapoiati care habar n-aveau pe ce lume traiesc, bate stiinta secolului 21?
Ok, fain, deci ai o entitate cunoscuta, care nu se joaca de v-ati-ascunselea: DZEU. Stim unde isi are sediul, il putem vizita in persoana sau virtual la tv/internet. Avem dovezi ca exista, si putem sa-i vizitam si fabricile, unde vom avea dovada ca da, DZEU creaza calculatoare. Cum spuneam, dovezi palpabile, verificabile: ca DZEU exista; ca DZEU creaza. Putem sa intelegem si cum DZEU creaza, procesul tehnologic, principiile stiintifice care stau la baza functionarii omului.
E important si ce nu avem: o teorie stiintifica care arata ca oamenii nu au fost creati, ci au aparut si evoluat in mod natural.
Cu alte cuvinte, faptul ca nu il vedem pe Creator si nu intelegem cum a creat totul, ne da dreptul sa-l eliminam. Mai mult de-atat, avem libertatea sa concepem noi teorii de toata jena care, chipurile, demonstreaza ca nu avem de-a face cu un Creator.
Da, cu alte cuvinte, faptul ca nici macar nu avem dovezi ca creatorul asta ar exista, inseamna ca nici nu se poate pune problema sa trebuiasca sa intelegem cum acest inchipuit creator a creat totul. Deci nu avem de fapt ce sa intelegem. Ce sa intelegem, o fantasma? - pt. ca asta constituie lipsa desavarsita de dovezi, o fantasmagorie. Nu avem nimic, absolut zero dovezi, ca exista un bau-bau care a mai si creat universul.
Cat despre teorii de toata jena, cam mari cuvinte pt un om asa de mic. Tu de fapt habar n-ai ce vorbesti. Nu ti-o spun din rautate sau pt ca as vrea sa te jignesc, dar esti un total ignorant in ce priveste stiinta. Esti un credincios fundamentalist cu ochelari de cal care nu vede decat biblia si carti despre biblie. Cand nu mai e vorba de biblie, esti pierdut.