Autor Subiect: Există Dumnezeu?  (Citit de 197084 ori)

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Există Dumnezeu?
« Răspuns #225 : Iulie 01, 2012, 06:57:47 pm »
Daniel, cred ca nu prea intelegi ce inseamna "eschiva". Daca ma intrebi care mere de pe masa imi trebuie, si eu iti raspund "oricare", la tine se cheama ca m-am eschivat. Nu te supara ca te intreb, esti roman? Ca mai aveam aici un albanez care scria romaneste si nu prea intelegea.

Tu esti de fapt cel care te eschivezi. Ti-am indicat tipul de dovezi necesare, ti-am dat si eu exemplu concret si ti-am zis ca este nevoie de dovezi identice, dar tu nu vrei de fapt sa contribui cu nimic la discutia asta. Esti axat in exclusivitate pe punerea de intrebari si ai ce ai cu "eschivarile". N-ai contribuit cu nimic substantial.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #226 : Iulie 01, 2012, 07:50:50 pm »
N-ai formulat niciun raspuns concret. M-ai lasat pe mine sa deduc. Ne mai punand la socoteala ca mizezi pe faptul ca gandim la fel.
Daca vrei sa-mi raspunzi, fa-o direct! Pentru ca era vorba de ce consideri TU a fi dovada necesara. Nu mai ai scuze ca nu ai inteles ce doresc de la tine.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #227 : Iulie 01, 2012, 08:57:53 pm »
Nu mizez deloc pe faptul ca gandim la fel. Mizez doar pe faptul ca nu esti copil, ca sa nu stii de ce un calculator este creat de cineva.

Si trebuie sa mai spun odata, de data asta cu referire la cuvantul "concret" si "direct": cred ca nu prea intelegi ce inseamna. Raspunsurile mele chiar au fost concrete, si directe. A raspunde "orice dovezi palpabile, verificabile" este un raspuns in care iti indic in mod concret ce fel de dovezi doresc. Si da, daca ai nevoie sa deduci atunci dedu, care e problema? Esti impotriva deductiei? Spune-mi ce te convinge pe tine ca un asemenea obiect este creat, si vedem daca suntem de-acord sau nu. Daca o faci la modul serios si in mod critic, probabil voi fi de-acord, asa ca dupa aia vreau sa te vad cum aplici ideea respectiva la creatia divina.

Mingea e in terenul tau.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #228 : Iulie 02, 2012, 09:17:37 am »
In primul rand, cunosc ca calculatorul este o inventie si un produs al omului.
Cunosc ca este facut din mai multe componente. Componentele sunt facute din materiale.
Pe calculatorul meu scrie “Made in China” si Asus. Inseamna ca ori este facut cu totul in China, ori este doar asamblat in China. Indiferent cum ar fi, fabrica respectiva apartine de compania Asus (Asus Tek Computer Inc). In cadrul procesului tehnologic avem automatizari, roboti si/sau lucrari facute de mana.
Produsul a ajuns la magazin iar eu l-am cumparat si ma folosesc de el sa vorbesc cu tine.

Nu vad paralela cu dovezile necesare pentru teza creationista.

De-asta tinea de tine sa-ti duci exemplul si rationamentul pana la capat, fiind dovezile tale, si nu sa il lasi pe mana mea.

Offline vio16

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Dec 2011
  • Mesaje postate: 348
    • Vezi Profilul
« Răspuns #229 : Iulie 02, 2012, 06:47:04 pm »
iata un articol recent si interesant care va aduce mari comentarii;
http://news.yahoo.com/apnewsbreak-proof-god-particle-found-131226045.html
"APNewsBreak: Proof of 'God particle' found
By JOHN HEILPRIN and SETH BORENSTEIN | Associated Press – 1 hr 19 mins ago

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #230 : Iulie 02, 2012, 07:21:14 pm »
In primul rand, cunosc ca calculatorul este o inventie si un produs al omului.

Ok, dar sper ca nu consideri asta o dovada in sine, ca este creat. Unii zic ca "cunosc" ca omul e un produs al lui dzeu, dar asta nu constituie o dovada ca asa si este.

Citat
Cunosc ca este facut din mai multe componente. Componentele sunt facute din materiale.

Cunoasterea partilor care compun un tot nu spune nimic despre faptul ca a fost creat de o persoana sau nu. Si omul e compus din "componente" daca vrei, dar asta nu-l face creat.

Citat
Pe calculatorul meu scrie “Made in China” si Asus. Inseamna ca ori este facut cu totul in China, ori este doar asamblat in China.

Da, interesant. Cineva ar putea inscriptiona un calculator care a evoluat natural cu textul "made in China", deci nu e neaparat o dovada ca a fost creat in China. Dar de ce s-o faca, ce interes ar avea? Pe de alta parte, daca dzeu si-ar fi inscriptionat si el creatiile cu "made by god", ar fi ceva. Daca toti bebelusii s-ar naste cu asa ceva tatuat pe ceafa, ar fi ceva. Oamenii de stiinta si-ar zdrobi creierele sa inteleaga ce se intampla, dar fara nici un rezultat. S-ar concluziona probabil ca vine dintr-o sursa supranaturala.

Citat
Indiferent cum ar fi, fabrica respectiva apartine de compania Asus (Asus Tek Computer Inc).
 In cadrul procesului tehnologic avem automatizari, roboti si/sau lucrari facute de mana.
Produsul a ajuns la magazin iar eu l-am cumparat si ma folosesc de el sa vorbesc cu tine.

Ok, fain, deci ai o entitate cunoscuta, care nu se joaca de v-ati-ascunselea: Asus Tek Computer Inc. Stim unde isi are sediul, il putem vizita in persoana sau virtual la tv/internet. Avem dovezi ca exista, si putem sa-i vizitam si fabricile, unde vom avea dovada ca da, Asus creaza calculatoare. Cum spuneam, dovezi palpabile, verificabile: ca Asus exista; ca Asus creaza. Putem sa intelegem si cum Asus creaza, procesul tehnologic, principiile stiintifice care stau la baza functionarii calculatorului.

E important si ce nu avem: o teorie stiintifica care arata ca aceste calculatoare nu au fost create, ci au aparut si evoluat in mod natural.

Acum ia aceste considerente si aplica-le la asa zisa creatie divina: inlocuieste "Asus" cu "dzeu":

Ok, fain, deci ai o entitate cunoscuta, care nu se joaca de v-ati-ascunselea: DZEU. Stim unde isi are sediul, il putem vizita in persoana sau virtual la tv/internet. Avem dovezi ca exista, si putem sa-i vizitam si fabricile, unde vom avea dovada ca da, DZEU creaza calculatoare. Cum spuneam, dovezi palpabile, verificabile: ca DZEU exista; ca DZEU creaza. Putem sa intelegem si cum DZEU creaza, procesul tehnologic, principiile stiintifice care stau la baza functionarii omului.

E important si ce nu avem: o teorie stiintifica care arata ca oamenii nu au fost creati, ci au aparut si evoluat in mod natural.
« Ultima Modificare: Iulie 02, 2012, 07:25:14 pm de David »

Offline vio16

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Dec 2011
  • Mesaje postate: 348
    • Vezi Profilul
« Răspuns #231 : Iulie 03, 2012, 02:25:44 am »

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #232 : Iulie 03, 2012, 10:25:54 pm »
Ok, dar sper ca nu consideri asta o dovada in sine, ca este creat. Unii zic ca "cunosc" ca omul e un produs al lui dzeu, dar asta nu constituie o dovada ca asa si este.

Dar nu afirmatia este importanta aici, ci CUNOASTEREA (informatiile pe care le am eu despre acest produs: calculatorul). Pot sa afirme ei mult si bine ca cunosc daca nu cunosc ci doar spun ca cunosc.

Citat
Cunoasterea partilor care compun un tot nu spune nimic despre faptul ca a fost creat de o persoana sau nu. Si omul e compus din "componente" daca vrei, dar asta nu-l face creat.

Lasa tu omul. Tu ai ales sa aplici astfel, nu eu. Vorbeam de calculator. Din moment ce stiu ca aceste componente (subcomponente si tot asa) sunt (1) construite (2) din materiale, (3) in fabrici, (4) prin interventia oamenilor (pe scurt), am suficiente date sa spun ca este creat/facut.

Citat
Da, interesant. Cineva ar putea inscriptiona un calculator care a evoluat natural cu textul "made in China", deci nu e neaparat o dovada ca a fost creat in China.

Ce sa faca!? Poate in fictiunea lui Herbert sau Asimov. Noi stim ca calculatorul nu evolueaza singur ci o intreaga industrie il actualizeaza, il imbunatateste. Inscriptia Made in China se afla pe portiunea de dedesubt a carcasei si este “pusa” de om (robot, atutomatizare) in baza unui plan si a unei vointe constiente.

Citat
Dar de ce s-o faca, ce interes ar avea? Pe de alta parte, daca dzeu si-ar fi inscriptionat si el creatiile cu "made by god", ar fi ceva. Daca toti bebelusii s-ar naste cu asa ceva tatuat pe ceafa, ar fi ceva.

Ce viziune de prost gust!

Citat
Oamenii de stiinta si-ar zdrobi creierele sa inteleaga ce se intampla, dar fara nici un rezultat. S-ar concluziona probabil ca vine dintr-o sursa supranaturala.

Oamenii de stiinta nu inteleg de unde vine VIATA, si au  fost nevoiti sa inventeze Big Bangul si Supa Primordiala. Daca nu le inventau pe astea, probabil ca s-ar fi concluzionat ca Viata vine dintr-o sursa supranaturala. Am dreptate? Deci, orice prostie debitata de ei, cu iz stiintific, numa numa sa nu accepte ca exista un Creator.

Citat
Ok, fain, deci ai o entitate cunoscuta, care nu se joaca de v-ati-ascunselea: DZEU. Stim unde isi are sediul, il putem vizita in persoana sau virtual la tv/internet. Avem dovezi ca exista, si putem sa-i vizitam si fabricile, unde vom avea dovada ca da, DZEU creaza calculatoare. Cum spuneam, dovezi palpabile, verificabile: ca DZEU exista; ca DZEU creaza. Putem sa intelegem si cum DZEU creaza, procesul tehnologic, principiile stiintifice care stau la baza functionarii omului.

E important si ce nu avem: o teorie stiintifica care arata ca oamenii nu au fost creati, ci au aparut si evoluat in mod natural.

Cu alte cuvinte, faptul ca nu il vedem pe Creator si nu intelegem cum a creat totul, ne da dreptul sa-l eliminam. Mai mult de-atat, avem libertatea sa concepem noi teorii de toata jena care, chipurile, demonstreaza ca nu avem de-a face cu un Creator.
« Ultima Modificare: Iulie 03, 2012, 10:28:05 pm de Daniel »

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #233 : Iulie 04, 2012, 06:06:12 am »

Dar nu afirmatia este importanta aici, ci CUNOASTEREA (informatiile pe care le am eu despre acest produs: calculatorul). Pot sa afirme ei mult si bine ca cunosc daca nu cunosc ci doar spun ca cunosc.

Tu aveai doar afirmatia acolo, deci recunosti si tu ca afirmatia nu prezinta nici o importanta. In rest, cunostinta, pe langa aia adevarata, mai poate fi gresita sau inchipuita. Tu sau altul nu cunoasteti ca omul a fost creat de dzeu atata vreme cat nu aveti dovezi in acest sens. 

Citat
Citat

Lasa tu omul. Tu ai ales sa aplici astfel, nu eu. Vorbeam de calculator. Din moment ce stiu ca aceste componente (subcomponente si tot asa) sunt (1) construite (2) din materiale, (3) in fabrici, (4) prin interventia oamenilor (pe scurt), am suficiente date sa spun ca este creat/facut.

Ei, cica lasa tu omul. Cum sa-l las, ca la om vrem sa ajungem. Si la calculator, ce am spus este deosebit de exact. Cunoasterea partilor care compun un tot nu spune nimic despre faptul ca a fost creat de o persoana sau nu. A, ca mai adaugi ca stii ca sunt construite de oameni in fabrici, e altceva, dar asa ceva n-ai specificat.   

Citat
Citat
Da, interesant. Cineva ar putea inscriptiona un calculator care a evoluat natural cu textul "made in China", deci nu e neaparat o dovada ca a fost creat in China.

Ce sa faca!? Poate in fictiunea lui Herbert sau Asimov. Noi stim ca calculatorul nu evolueaza singur ci o intreaga industrie il actualizeaza, il imbunatateste. Inscriptia Made in China se afla pe portiunea de dedesubt a carcasei si este “pusa” de om (robot, atutomatizare) in baza unui plan si a unei vointe constiente.

Ai adaugat o groaza de lucruri deja. Eu discutam separat declaratiile tale, si afirmatia cu "made in China" nu constituie in sine o dovada ca este creat! Daca-ti stampilez pe frunte "made in China", de-atunci in colo vom stii ca esti fabricat in China?

Citat
Citat
Dar de ce s-o faca, ce interes ar avea? Pe de alta parte, daca dzeu si-ar fi inscriptionat si el creatiile cu "made by god", ar fi ceva. Daca toti bebelusii s-ar naste cu asa ceva tatuat pe ceafa, ar fi ceva.

Ce viziune de prost gust!

Gusturile nu se discuta, dar protestul tau pios este arbitrar. De ce sa fie de prost gust, nu suntem produsele lui dzeu? Daca de maine s-ar naste toti copii astfel, ce ti-ar mai creste ficatul si ai izbucni in cantece sfinte de prea-marire :D Asa ca lasa, nu mai fa strugurii asa acri.

Citat
Citat
Oamenii de stiinta si-ar zdrobi creierele sa inteleaga ce se intampla, dar fara nici un rezultat. S-ar concluziona probabil ca vine dintr-o sursa supranaturala.

Oamenii de stiinta nu inteleg de unde vine VIATA, si au  fost nevoiti sa inventeze Big Bangul si Supa Primordiala. Daca nu le inventau pe astea, probabil ca s-ar fi concluzionat ca Viata vine dintr-o sursa supranaturala. Am dreptate? Deci, orice prostie debitata de ei, cu iz stiintific, numa numa sa nu accepte ca exista un Creator.

Daca exista cineva care nu intelege de unde vine VIATA ala esti tu. Ce meserie ai, esti cumva biolog? Sau poate esti mecanic auto si te dai mai destept ca savantii a caror meserie este viata la cel mai profund nivel? Crezi ca biblia aia inapoiata, scrisa de oameni inapoiati care habar n-aveau pe ce lume traiesc, bate stiinta secolului 21?

Citat
Citat

Cu alte cuvinte, faptul ca nu il vedem pe Creator si nu intelegem cum a creat totul, ne da dreptul sa-l eliminam. Mai mult de-atat, avem libertatea sa concepem noi teorii de toata jena care, chipurile, demonstreaza ca nu avem de-a face cu un Creator.

Da, cu alte cuvinte, faptul ca nici macar nu avem dovezi ca creatorul asta ar exista, inseamna ca nici nu se poate pune problema sa trebuiasca sa intelegem cum acest inchipuit creator a creat totul. Deci nu avem de fapt ce sa intelegem. Ce sa intelegem, o fantasma? - pt. ca asta constituie lipsa desavarsita de dovezi, o fantasmagorie. Nu avem nimic, absolut zero dovezi, ca exista un bau-bau care a mai si creat universul.

Cat despre teorii de toata jena, cam mari cuvinte pt un om asa de mic. Tu de fapt habar n-ai ce vorbesti. Nu ti-o spun din rautate sau pt ca as vrea sa te jignesc, dar esti un total ignorant in ce priveste stiinta. Esti un credincios fundamentalist cu ochelari de cal care nu vede decat biblia si carti despre biblie. Cand nu mai e vorba de biblie, esti pierdut.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #234 : Iulie 04, 2012, 08:35:25 am »
Tu aveai doar afirmatia acolo, deci recunosti si tu ca afirmatia nu prezinta nici o importanta. In rest, cunostinta, pe langa aia adevarata, mai poate fi gresita sau inchipuita. Tu sau altul nu cunoasteti ca omul a fost creat de dzeu atata vreme cat nu aveti dovezi in acest sens. 

Cica doar afirmatia, din moment ce am vorbit de componente, materiale, proces tehnologic si fabrica. Cunostiinta mea despre calculator nu este inchipuita ci se bazeaza pe informatii reale.

Citat
Ei, cica lasa tu omul. Cum sa-l las, ca la om vrem sa ajungem. Si la calculator, ce am spus este deosebit de exact. Cunoasterea partilor care compun un tot nu spune nimic despre faptul ca a fost creat de o persoana sau nu. A, ca mai adaugi ca stii ca sunt construite de oameni in fabrici, e altceva, dar asa ceva n-ai specificat.   

Iti amintesc ca este numai optiunea ta de a aplica la om ce spuneam eu despre calculator. Aceeasi chestiune de mai inainte: ca n-as fi specificat!? Ar trebui sa recitesti mesajul.

Citat
Ai adaugat o groaza de lucruri deja. Eu discutam separat declaratiile tale, si afirmatia cu "made in China" nu constituie in sine o dovada ca este creat! Daca-ti stampilez pe frunte "made in China", de-atunci in colo vom stii ca esti fabricat in China?

Aham, asa se explica de ce-mi reprosezi ca nu specific. Este normal sa ti se para astfel, daca tu comentezi fiecare afirmatie izoland-o de restul, de parca ar fi mesaje diferite de la oameni diferiti. Cat despre “Made in China”, daca ai ceva de combatut, te poti adresa celor de la Asus. Nu face obiectul discutiei mele daca ei mint sau nu. Si vad ca te legi de locul fabricarii (“in China”) si nu de ceea ce era mai important: de”made”.

Citat
Gusturile nu se discuta, dar protestul tau pios este arbitrar. De ce sa fie de prost gust, nu suntem produsele lui dzeu? Daca de maine s-ar naste toti copii astfel, ce ti-ar mai creste ficatul si ai izbucni in cantece sfinte de prea-marire. Asa ca lasa, nu mai fa strugurii asa acri.

Daca nu se discuta, raman la parerea mea, ca este de prost gust. Iar tu ti-o tii pe a ta.

Citat
Daca exista cineva care nu intelege de unde vine VIATA ala esti tu. Ce meserie ai, esti cumva biolog? Sau poate esti mecanic auto si te dai mai destept ca savantii a caror meserie este viata la cel mai profund nivel?

O fi meseria lor “viata la cel mai profund nivel”, dar atunci cand scot din putul gandirii lor de savanti ca viata a aparut din Big Bang si Supa Primordiala, demonstreaza o stiinta la cel mai neprofund nivel.

Citat
Crezi ca biblia aia inapoiata, scrisa de oameni inapoiati care habar n-aveau pe ce lume traiesc, bate stiinta secolului 21?

Biblia nu se ocupa cu explicatii si demonstratii stiintifice. Compari mere cu pere.

Citat
Da, cu alte cuvinte, faptul ca nici macar nu avem dovezi ca creatorul asta ar exista, inseamna ca nici nu se poate pune problema sa trebuiasca sa intelegem cum acest inchipuit creator a creat totul. Deci nu avem de fapt ce sa intelegem. Ce sa intelegem, o fantasma? - pt. ca asta constituie lipsa desavarsita de dovezi, o fantasmagorie. Nu avem nimic, absolut zero dovezi, ca exista un bau-bau care a mai si creat universul.

Te-am inteles: ca nu-l vezi pe creator, ca nu stii cum a creat si ca nici macar nu si-a insemnat creatia cu “made by god”, este suficient ca tu sa-l scoti din ecuatie. Slabut!

Citat
Cat despre teorii de toata jena, cam mari cuvinte pt un om asa de mic. Tu de fapt habar n-ai ce vorbesti. Nu ti-o spun din rautate sau pt ca as vrea sa te jignesc, dar esti un total ignorant in ce priveste stiinta. Esti un credincios fundamentalist cu ochelari de cal care nu vede decat biblia si carti despre biblie. Cand nu mai e vorba de biblie, esti pierdut.

Mda, nu ma pot compara cu alde Dawkins care transpira stiinta. Ia pune tu mana macar pe cartea de anatomia omului si vezi cum functioneaza numai omul, inainte sa le iei apararea unor impostori care se erijeaza in oameni de stiinta.
Sau, daca totusi balivernele (apropo, am pus 3 exemple pana acum, pe topicul "Stiinta" Evolutionistilor) lui sunt considerate stiintifice, mea culpa, inseamna ca o parte din stiinta s-a corupt si a devenit o curva. Ca sa nu jignesc toata comunitatea oamenilor de stiinta, pentru ca sunt si oameni bineintentionati si obiectivi.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #235 : Iulie 05, 2012, 05:21:48 pm »
Daniel, cum ziceam, esti un ignorant cand vine vorba de stiinta. Tu ca si fundamentalist esti cel mai putin in masura sa dai sentinte vizavi de stiinta.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #236 : Iulie 05, 2012, 08:18:45 pm »
Da sigur ca da! Te rog si pe tine ce l-am rugat pe Dagothur. Citeste niste idei (accesibile chiar si fundamentalistilor - sic! ) de-ale lui Dawkins puse pe topicul "Stiinta" evolutionistilor, si spune-mi sincer daca ti le insusesti.

In rest, cartea de Anatomia Omului o gasesti peste tot.

"Treziti-va!" (marca inregistrata WTS)

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #237 : Iulie 05, 2012, 09:04:50 pm »
Cum am mai zis, personal n-am citit niciuna din cartile astea, scrise de acest om de stiinta care te obsedeaza. Am rasfoit Gena Egoista un pic, si-atat. Nu trebuie sa "crezi" acele explicatii, din cate am vazut Gena Egoista nu are ca scop demonstrarea evolutiei, ci explicarea in termeni laici a mecanismelor naturale. Vrei o carte unde se insira motivele pt. care evolutia este un fapt stiintific? Why Evolution is True (Coyne), Relics of Eden (Fairbanks), si altele.

Cat despre anatomia omului, ea a fost descoperita de stiinta, nu de niste creiere credinciose infierbantate de Iahve. Tu daca ai habar azi de anatomia omului, ai pt. ca ti-a zis-o stiinta, aia care o denigrezi din ignoranta.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #238 : Iulie 05, 2012, 09:10:32 pm »
Aham. Tot ce vine din partea oamenilor de stiinta e si corect. Nici nu trebuie sa intelegi tu ce zic ei, n-are rost, doar nu esti om de stiinta, nu? Asa se explica de ce este acceptat Dawkins. E om de stiinta, dom'le! Cum indraznesti sa-i pui la indoiala teoria?

vaaai!

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #239 : Iulie 05, 2012, 09:25:50 pm »
Pai parca tu m-ai trimis la anatomia omului, ma trimiti la ceva gresit? E anatomia omului gresita?

Si-apoi nu mai trebuie sa exagerezi, trebuie doar sa iesi afara din universul saracacios al credintei. In stiinta nimeni nu zice ca savantul X sau Y nu poate gresi. Asta se intampla doar in credinta voastra, unde aveti sfinti ale caror scrieri nu pot fi gresite. Nimic mai departe de adevar. Stiinta progreseaza tocmai pt. ca descopera greseli, se corecteaza, invata din ele. Spre deosebire de credinta, care e statica - nimeni nu poate pune la indoiala ce spun sfintii vostri in biblie. Savantii dimpotriva, incearca sa dovedeasca ipotezele altora ca fiind gresite, si cine are dovezi de partea lui castiga.

Deci poti sa pui la indoiala, si savantii pun la indoiala zilnic, ipotezele altor savanti. Cand se aduna gramezi de dovezi reale in favoarea unei ipoteze, cand predictiile ipotezei stiintifice sunt confirmate si verificate empiric, experimental, ipoteza devine teorie.

Deci te rog, nu mai aplica parametri religiosi stiintei, ca nu reusesti decat sa te faci de ras.
« Ultima Modificare: Iulie 05, 2012, 09:36:26 pm de David »