Autor Subiect: Ce mă gândeam.  (Citit de 46909 ori)

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 549
    • Vezi Profilul
Ce mă gândeam.
« : Noiembrie 28, 2011, 09:03:49 pm »
Mă gândesc că unii de pe forum vor să "atragă" alți martori activi, menținând o oarecare "disciplină", dacă nu chiar o cenzură, a postărilor. Părerea mea e că un forum va fi cu atât mai de succes cu cât e mai liber. Martorii care pleacă sunt sătui de reguli și de norme draconice.
Dacă ăsta se vrea un forum de recrutare pentru alte secte desprinse din WTBTS, precum Credința Adevărată sau mai știu eu care, eu unul plec fără nici o remușcare în momentul în care se va impune "disciplina" subiectelor. Uitați-vă la jehovah-witnesses.net. E masiv! Are deja zeci de mii de postări și sute de utilizatori activi. Și e extem de liber.

Offline GABRIELL

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
Re: Ce mă gândeam.
« Răspuns #1 : Noiembrie 28, 2011, 09:06:06 pm »
Ii vorba de discutii libere  ::)vom vedea :)
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline sceptic

• Administrator
  • Slujitor auxiliar
  • Mesaje postate: 372
    • Vezi Profilul
    • Adevărul despre Martorii lui Iehova
« Răspuns #2 : Noiembrie 28, 2011, 09:41:05 pm »
Am mai menționat-o și în alte postări, acest forum va rămâne unul liber din punct de vedere al ideilor.

Nimeni nu va fi oprit să-și expună ideile într-o manieră civilizată, adică fără spam, fără instigări la ură, fără amenințări, fară atacurile la persoană, fară injurii.

Pe forum sunt bineveniți creșinii, ateii, martorii, foștii martori, oricine dorește să poarte un dialog.
Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

• Slujitor auxiliar
  • Mesaje postate: 391
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Noiembrie 28, 2011, 10:11:15 pm »
Ca bine zici Dagothur.
Cand se va intampla asta plec si eu.
Totusi sceptic are dreptate. Trebuie sa avem respect unii fata de altii, as zice chiar sa ne iubim.
Ca daca vim martorii activi si citesc ca ne certam si ne jignim, normal, vor crede ca suntem mai rau decat nebunii.

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Noiembrie 29, 2011, 11:47:51 am »
E forțată puțin și ideea asta. În primul rând nu pot iubi oameni necunoscuți. În al doilea rând, chiar dacă v-aș cunoaște, aș păstra o distanță respectuoasă pentru că eu sunt o fire rece. În al treilea rând, puțin îmi pasă mie unuia de ce ar putea crede cutare martor care citește forumul. Am dreptul să spun ce vreau, în limita regulilor. Cred că forumul ăsta ar trebui să fie mai mult pentru cei care au plecat deja decât pentru cei care își caută încă ieșirea. Un martor model nu va intra niciodată pe un forum apostat, iar unul care e pe picior de plecare e deja cu un picior aici. Așa că dacă își imaginează careva că aici aruncăm martorii dintr-o barcă în alta, s-o facă fără mine.

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
  • Mesaje postate: 447
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Noiembrie 29, 2011, 11:54:42 am »
Un martor model nu va intra niciodată pe un forum apostat
Nu există martor model  din punctul meu de vedere. Există omeni indiferenţi sau care cărora le pasă.
Cred că tuturor care accesăm acest forum fie că am fost sau mai suntem, ne pasă.

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Noiembrie 29, 2011, 12:04:31 pm »
Mă rog, mie unul îmi pasă mai puțin. Fiecare are cap, să gândească. Noi expunem adevărul, ei să citească dacă vor și să judece. Cu creierul, nu cu inima

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
  • Mesaje postate: 447
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : Noiembrie 29, 2011, 12:13:37 pm »
A judeca fără inimă înseamnă a fi robot.  Societatea ne-a făcut roboţi. Nu ne-a permis să trăim. eu vreau să trăiesc. şi să iubesc.

Eli

• Vizitator
« Răspuns #8 : Noiembrie 30, 2011, 03:40:46 pm »
Noi expunem adevărul, ei să citească dacă vor și să judece.
  8) noi expunem adevarul la care adevar te referi eu tocmai incerc sa fug de un adevar, iar dupa parerea ta locul meu nu e aici. observi, si tu incerci sa faci reguli  :o.
altfel sunt perfect de acord cu tine in ce priveste faptul ca aici ar trbui sa ne exprimam toti liber. bineinteles cu exceptia unora :))  a vizigotilor de exemplu ca sa parafrazez o  replica dintr-un film celebru.
« Ultima Modificare: Noiembrie 30, 2011, 03:46:37 pm de Eli »

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Noiembrie 30, 2011, 09:58:21 pm »
Eli, nu ai citit cu atenţie ce am zis.

Offline page

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 330
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Aprilie 27, 2012, 08:44:47 pm »
Cunoscand faptul ca forta sugestiei negative este mult mai mare decat a sugestiei pozitive, nu ar trebui sa fim mai atenti cand emitem niste afirmatii? Nu ar trebui sa fim mai atenti cand scriem ceva pe forum? Dupa cum se vede, unii intra doar pentru a se lamenta, a se plange “de toate frustrarile din lume”. De ce trebuie vesnic sa ne vaitam, cautand tapi ispasitori asupra carora sa ne varsam amarul…?
Ati iesit de la Martori? Foarte bine! :) De ce va plangeti de mila si de ce incercati sa aruncati vina pe Dumnezeu ca ati fost pacaliti()?

Unii care s-au dezasociat nu si-au pierdut credinta, deoarece au fost sinceri in cautarea lor si si-au pus nadejdea in Dumnezeul Cel Viu, nu intr-o organizatie condusa de oameni…

Va laudati ca ati devenit atei sau agnostici? Cu ce ne ajuta pe noi acest fapt? Ati devenit mai iubitori, mai buni? Faceti fapte mai bune decat inainte, ajutandu-i pe cei care sufera, pe cei care sunt mai slabi sau pe cei care au fost mai putin “norocosi” decat voi? Ce bucurii oferiti voi celor de langa voi sau celor cu care intrati in contact direct sau indirect? Incepand cu familia, o comunitate isi are rostul daca contribuie la “cresterea” membrilor care o compun si aici ma gandesc in special la o crestere spirituala. Cu ce ne ajutati voi intrand pe acest forum? Vreti sa ne treziti? Dar noi ne-am trezit deja, cand am devenit constienti de singura mantuire care este prin Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Pace! :)

PS. Sa nu-mi spuneti ca sunt o visatoare :) si scuze daca am vorbit/scris prea direct.

Offline Grivei

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 547
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Aprilie 27, 2012, 09:18:31 pm »
... Nu ar trebui sa fim mai atenti cand scriem ceva pe forum?
...  Ati devenit mai iubitori, mai buni? Faceti fapte mai bune decat inainte, ajutandu-i pe cei care sufera, pe cei care sunt mai slabi sau pe cei care au fost mai putin “norocosi” decat voi? Ce bucurii oferiti voi celor de langa voi sau celor cu care intrati in contact direct sau indirect?
... Cu ce ne ajutati voi intrand pe acest forum?
Page , care e raspunsul tau la intrebarile de mai sus? De curiozitate.
Nu da cu parul in cei care au devenit atei ( ma indoiesc ) sau agnostici in urma experientei WTB&TS. Nu stii prin ce au trecut , n-ai fost acolo , n-ai fost in inima si creierul nici unuia dintre ei. Nu stii ce framantari au avut si cat de tare i-a durut , cand au realizat ca au fost mintiti. Probabil ca habar nu ai ce inseamna sentimentul de vina , pe care WTB&TS il foloseste din plin . Habar nu ai de cate ori  s-au intrebat , unii dintre ei , daca nu cumva ei gresesc si WTB&TS are dreptate . Nu stii de cate ori s-au simtit vinovati ca nu s-au mai dus la sala , ca nu au mai "facut studiul biblic " , ca nu au citit textul zilei , ca au dat cu ochiul prin publicatii "apostate" .  Daca ai fi o fosta martora ai sti despre ce vorbesc.
Mi-e mila de oamenii simpli care sunt prostiti de WTB&TS  si mi-e greata de cei din varf , care stiu care e shpilu. As spune cate ceva si despre cei care sunt inca membri ai organizatiei , activi sau inactivi , si stiu ca WTB&TS este o mare pacaleala , insa nu o parasesc pe motiv ca le e teama ca vor fi evitati sau ca isi vor pierde prietenii sau rudele. Le-as reaminti cateva nume : Ray Franz ( si asa e atat de laudat pe aici ), Ioan Bota , Takacs Ianos ( http://www.hanuancutei.com/forum/content-page/854/Ecclesia-Biserica-Martorilor-Lui-Iehova/page/280/ ) .
Sper ca e ok ca am pus un link spre HA . Nu cred ca ar avea nevoie de publicitate , doar a fost cel mai "tare" forum la vremea lui.
« Ultima Modificare: Aprilie 27, 2012, 09:29:28 pm de Grivei »
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Aprilie 27, 2012, 09:26:38 pm »
Grivei, nu dau cu parul  :o
Eu mi-am spus off-ul, tu la fel.  ::)
Pace! :)

Offline Grivei

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 547
    • Vezi Profilul
« Răspuns #13 : Aprilie 27, 2012, 09:30:15 pm »
Si care era raspunsul tau la intrebarile alea?
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #14 : Iunie 25, 2012, 02:18:59 pm »
Tot ma gandesc la cei care se autodeclara atei. Pentru ei asta este singura viata. Nu-i asa? Ce ii motiveaza sa fie buni in lumea in care traim? De ex. daca s-ar fi nascut si trait in conditii complet defavorabile, grele care sunt acele principii dupa care s-ar fi ghidat in viata?
Este foarte usor sa fii ateu daca ai o stare materiala buna (indestulatoare)in care nu-ti lipseste nimic, esti ”tanar, sanatos si voinic”.Ce s-ar intampla cu principiile etice inalte a unui ateu, daca brusc si-ar pierde toate privilegiile? Ce l-ar mai motiva sa actioneze moral, cand ar observa ca prin felul acesta nu are prea mult de castigat in felul lumii?
(doar simple intrebari)

PS. acum am reusit sa intru pe forum, dar n-am acces la chat. of, of! ::)