Autor Subiect: Scrisoare deschisa catre Dumnezeu  (Citit de 208112 ori)

Offline lamb

• Global Moderator
  • Pionier regular
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 222
    • Vezi Profilul
Re: Scrisoare deschisa catre Dumnezeu
« Răspuns #225 : Martie 27, 2013, 11:51:06 am »
Helicapricorn Owl,

Incearca sa fii putin mai atent la David. El nu insulta niciodata primul. Nu ataca persoana. Ah ca critica acid anumite doctrine, ca il ia in ras pe Iehova, aia da, dar o face pentru ca el nu crede in acele doctrine sau Iehova.

Trebuie sa intelegeti ca David e acum ateu, deci are alte repere. Nu mai gandeste ca un om religios.

Voi in schimb, tu si Chirstian, ati ramas oameni religiosi, uneori va si bateti cu pumnul in piept cu privire la credinta voastra, dar tot voi ridicati piatra primii. Daca voi sunteti cei religiosi si piosi, pai nu voi trebuie sa dati exemplu? Asteptati de la un ateu sa va dea exemplu? Isus cum face cu cei care il insultau si-l batjocoreau? Voi sunteti urmasii lui, David nu mai e urmasul lui.

Nu spun toate astea ca sa-i iau partea lui David, departe de mine asa ceva. Dar am tot urmarit userii care au intrat in conflict cu el si toti l-ati atacat voi primii la nivel personal. Ok, pot sa inteleg ca punctele lui de vedere si uneori ironiile lui la adresa doctrinelor religioase va deranjeaza, dar incercati sa va retineti de la atacurile la persoana. In cel mai rau caz faceti si voi ironie de punctele lui de vedere nu de el ca persoana. Fair enough?
Noi credem uneori ca lucrurile sunt adevarate, numai fiindca sunt spuse in mod elocvent. (Pacal)

Offline valeriu

• Supraveghetor de district
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 748
  • www.ce-spun-proorocii.com
    • Vezi Profilul
    • www.ce-spun-proorocii.com
« Răspuns #226 : Martie 27, 2013, 02:45:05 pm »

Incearca sa fii putin mai atent la David. El nu insulta niciodata primul. Nu ataca persoana.
Hei, Lamb! Aici nu ai dreptate! Vezi de câte ori m-a jicnit David şi eu am tăcut. L-am făcut eu criminal, semidoct, prost…? El m-a făcut de multe ori. Verifică, cine a aruncat primul cu piatră? Până la urmă, nu aştept o judecată dreaptă de la oameni, este cine să ne judece pe toţi. :)

Offline J

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Data Înregistrării: Oct 2012
  • Mesaje postate: 69
    • Vezi Profilul
« Răspuns #227 : Martie 27, 2013, 04:05:25 pm »
Ca unul care a privit de pe margine toate conflictele astea, ii dau dreptate lui Lamb. David e omul mai rational si mai logic. In opinia mea.

Cunoaste Biblia mai bine ca credinciosii de pe forum (cel putin mie asa mi se pare din dezbateri), cu toate ca e ateu. De fapt, se explica. Nu de putine ori v-a desfiintat 'teoriile' cu Biblia. Sa nu credeti ca nu se vede de pe margine lipsa si fragilitatea argumentelor voastre, a credinciosilor. As vrea sa am eu argumente, dar la mult prea multe lucruri nu am.

Eu mereu am crezut ca din dezbateri pot sa iasa doar lucruri bune atat timp cat aceste dezbateri sunt purtate intr-un spirit civilizat. Imi place sa le urmaresc si sa analizez argumentele tuturor taberelor. Nu sunt de acord cu 'adjectivele' folosite si cu atacurile la persoana, indiferent cine a dat primul sau nu, dar pot sa le inteleg avand in vedere ca este un subiect sensibil, un subiect care unora le-a afectat viata intr-o masura foarte mare. Unora inca le-o mai afecteaza.

Cat despre scrisoare, eu am gasit-o foarte la subiect. Ironica ? Deloc. Realista ? Foarte.

My 2 cents.

Offline reloaded

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Data Înregistrării: Dec 2012
  • Mesaje postate: 56
    • Vezi Profilul
« Răspuns #228 : Martie 27, 2013, 05:43:41 pm »
@valeriu
Am postat undeva jde exemple unde David jignea si ataca si totusi nu fuses niciodata banat pentru asta.
Pai tu astepti corectitudine de la Lamb ?! O sa mori la fel ca bunicii multora ... asteptand americanii.

Si pentru ca unii au americanizat o expresie englezeasca ... dau si ioh 2 bani.

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 391
    • Vezi Profilul
« Răspuns #229 : Martie 27, 2013, 11:14:44 pm »
Lamb, nu-ti dau dreptate. David e un personaj rau. Avem dovezi pe forum garla.
A jignit la greu pe toti fara niciun motiv.
Daca acceptam pozitia de moderator avea ban permanent pentru multele jigniri aduse.
Voi nu-l banati de teama sa nu fiti etichetati urmasi ai WTS. Eu cred ca turbulentii merita asta.
Pentru mine David e un apostat si nimic mai mult. Si asta conform standardelor corecte.
Bineinteles, il voi ironiza si-l voi lua la bani marunti ori-de-cate-ori voi avea timp.

Offline GABRIELL

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #230 : Martie 27, 2013, 11:29:14 pm »
LIke     la  ce a scris Lamb si J .

Helicobacter e nostalgic :D ca nu a facut din forum ,WTS numero due :D
Chiar crezi ca numele de apostat mai inpresioneaza pe cineva?
Is mindru ca sint apostat dupa toate standardele wts  8);aceasta secta care va inebuneste incet si sigur ,cum zicea cineva.Iesiti afara care nu vreti sa va pierdeti mintile!
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #231 : Martie 27, 2013, 11:38:15 pm »
Gaby, standardele WTS n-au relevanta.
Insa un om care isi bate joc de Dumnezeu, da, iti spun sigur: este apostat.
Daca tu esti mandru de asta e mandria ta si nu-s invidios pe tine.

Offline David

• Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #232 : Martie 28, 2013, 12:28:45 am »
Lamb, J si Gabi, multumesc pt obiectivitate, apreciez posturile voastre.

Oma Desala (alias Helicobacter) este un membru al sectei Martorii lui Iehova si se vede. Întocmai ca Watchtower al cărui supus este, uraste apostatii. Mă bucur ca mă consideri apostat, as fi fost dezamăgit sa mă fi considerat mai pozitiv de-atât.

Personaj rău nu sunt, destui de pe forum stiu cine e de fapt personajul malefic aici - si mă refer la personaje reale, nu inchipuite ca Iehova ala puturos al tau. Oricum nu mă pot compara cu un asemenea criminal turbat ca cel la care te inchini tu, deci faptul ca eu sunt numit rău in timp ce tu te inchini la uraciunea pustirii e chiar tragi-comic.

Așa că să te aștepti si in continuare sa il iau la bani marunti si sa-l ironizez ori de câte ori voi avea timp si ocazie. Clar martorule?
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #233 : Martie 28, 2013, 12:38:41 am »
Ai spus totul despre tine, exact cum esti in realitate: un om rau.

Offline Christian

• Vestitor botezat
  • Data Înregistrării: Mar 2013
  • Mesaje postate: 91
    • Vezi Profilul
« Răspuns #234 : Martie 28, 2013, 12:47:42 am »
Moderatori, ce părere aveți de dorința exprimata de acest crestin?

Aha. Striga dupa taticu' si mamica sa te scape. :) Patetic.

Auzi mai crestin fals, poate la tine in congregatie sau in familie se obisnuieste sa se arunce cu urari de moarte grabnica, dar eu nu sunt obisnuit cu asa ceva. Vrei sa normalizezi pt. forum dobitocenia care-ai scris-o?

Ok, deci hai sa vezi de ce esti un crestin fals, ca sunt sigur ca nu-ti pica fisa nici acum de fudul ce esti.

Dar Eu vă spun vouă, cari Mă ascultaţi: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc,
binecuvîntaţi pe cei ce vă blastămă, rugaţi-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi. [...] De ce-Mi ziceţi: ,Doamne, Doamne!` şi nu faceţi ce spun Eu?

Nu orişicine-Mi zice: ,,Doamne, Doamne!`` va intra în Împărăţia cerurilor, ci celce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ,,Doamne, Doamne! N'am proorocit noi în Numele Tău? N'am scos noi draci în Numele Tău? Şi n'am făcut noi multe minuni în Numele Tău?``
Atunci le voi spune curat: ,,Niciodată nu v'am cunoscut; depărtaţi-vă dela Mine, voi toţi cari lucraţi fărădelege.``

Citat
Citat
In rest, Cristiane crestin fals, vorbești prostii. Stii tu unde m-as fi născut eu si ce religie as fi avut? Sau e doar imaginatia ta bolnava? Crezi ca daca scrii chestiile alea de mai sus o sa distragi atenția de la crimele execrabile ale dzeului tau penibil?

Vorbești de așa-zisii coreligionari ai mei care mi-ar fi "imprastiat creerii pe jos", deci cu astia ii compari tu pe dzeul tau? O comparație deosebit de graitoare care spune totul despre ce fel de personaj e Iebuba asta al tau. Nu?

N-ai inteles la ce zeu ma refeream. Ca de obicei grauntele de mustar ce iti tine loc de minte nu poate sa-si-i imagineze. Pai daca citesti doar reviste de benzi desenate, ce sa-ti fac. Sa-ti explic:

"sa-si-i imagineze"? Invata sa scrii romaneste inainte sa arunci jigniri ipocritule :)

Citat
Presupunand ca ai fi fost caananit ar fi trebuit sa:
- sa le dai nevasta si altora sa faca sex cu ea (probabil o duceai la un templu de prostituate);
- daca ai fi avut o fiica trebuia sa procedezi la fel oferind-o ca ofranda pentru Baal si Astarte (tot prostitutie);
- copii mici i-ai fi oferit arsi lui Moloch;
- sub fiecare copac verde ar fi trebuit, cu o anumita regularitate, sa practici ritualuri de fertilitate cu sotia vecinului, fiica lui , poate si a ta sau poate un animal, depinde ce ti s-ar fi cerut ca sa ai recolte bogate.

Ce imaginatie bolnava, te gandesti mult de obicei la chestiile astea? Esti constient ca unele din ele sunt inventiile tale? Ptiu drace!

Citat
Acum pune-te in situatia acelui Dumnezeu pe care il blasfemiezi. Ce ai fi facut?

Sa nu o dai la intors ca poate te-ai fi nascut in alta parte. E doar o chestiune de a percepe o situatie.
Raspunsul pe care o sa-l dai sau nu o sa arate tuturor cate prune ai in traista sau mai bine zis cate boabe de mustar are creerul tau.

Ce as fi facut in locul lui dzeu? Ce face un tata cu copiii care gresesc? M-as fi coborat din cer si i-as fi instruit in primul rand, pt. ca dzeul tau a disparut ca magaru' in ceata dupa faza din Eden. I-as fi inviat pe loc pe copiii jertfiti si le-as fi zis parintilor criminali ca daca mai fac asa ceva ii transport pe toti criminalii pe alta planeta pana se potolesc. In orice caz nu as fi ordonat uciderea copiiilor nevinovati ca dzeul tau scarbos, si nu as fi executat o natiune intreaga + animalele lor. Eventual i-as fi impiedicat de la inceput sa faca rau. Ce ti-am mai spus odata (desi te faci ca ploua) ramane valabil:

Si a 2-a: scuza cu grozaviile care cica le comiteau natiunile străine nu tine decât la "civili" care nu se prea obosesc sa-si folosească neuronii, sau care sunt ignoranti cu privire la detaliile situației. Genocidurile care au fost comise împotriva acelor popoare includ masacrarea copiilor si a animalelor. Soluția de a-i omori pe toți - mama tata si copilul, plus purcelul - se aseamana foarte mult cu soluția finală a lui Hitler vizavi de "problema evreiască" cum o numea idiotul. Adică exterminarea in masă a rase întregi de oameni, cu copii cu tot. Pai chiar așa de prost e dumnezeul tau, asta e soluția care a găsit-o el la sacrificiile umane respective? Sa sacrifice tot? Adică mai rău ca ăia? Mai criminal? O soluție deosebit de eleganta, vrednica de stralucitul creator al universului.

Despre Baal si Astarte de pe Wikipedia - oricine poate citi, e la liber
Multiple Baʿals and ʿAshtarts

One finds in the Tanakh the plural forms bə'ālîm 'Baʿals' or 'Lords' and aštārôt Ashtarts, though such plurals don't appear in Phoenician or Canaanite or independent Aramaic sources.

One theory is that the people of each territory or in each wandering clan worshipped their own Baʿal, as the chief deity of each, the source of all the gifts of nature, the mysterious god of their fathers. As the god of fertility all the produce of the soil would be his, and his adherents would bring to him their tribute of first-fruits. He would be the patron of all growth and fertility, and, by the use of analogy characteristic of early thought, this Baʿal would be the god of the productive element in its widest sense. Originating perhaps in the observation of the fertilizing effect of rains and streams upon the receptive and reproductive soil, Baʿal worship became identical with nature-worship. Joined with the Baʿals there would naturally be corresponding female figures which might be called ʿAshtarts, embodiments of 'Ashtart. Baʿal Hadad is associated with the goddess "Virgin" Anat, his sister and lover.

Through analogy and through the belief that one can control or aid the powers of nature by the practice of magic, particularly sympathetic magic, sexuality might characterize part of the cult of the Baʿals and ʿAshtarts. Post-Exilic allusions to the cult of Baʿal Pe'or suggest that orgies prevailed. On the summits of hills and mountains flourished the cult of the givers of increase, and "under every green tree" was practised the licentiousness which was held to secure abundance of crops. Human sacrifice, the burning of incense, violent and ecstatic exercises, ceremonial acts of bowing and kissing, the preparing of sacred cakes (see also Asherah), appear among the offences denounced by the post-Exilic prophets; and show that the cult of Baʿal (and ʿAshtart) included characteristic features of worship which recur in various parts of the Semitic (and non-Semitic) world, although attached to other names. But it is also possible that such rites were performed to a local Baʿal Lord and a local ʿAshtart without much concern as to whether they were the same as that of a nearby community or how they fitted into the national theology of Yahweh who had become a ruling high god of the heavens, increasingly disassociated from such things, at least in the minds of some worshippers.[citation needed]

Another theory is that the references to Baʿals and ʿAshtarts (and Asherahs) are to images or other standard symbols of these deities, statues, and icons of Baʿal Hadad, ʿAshtart, and Asherah set-up in various high places as well as those of other gods, the author listing the most prominent as types for all.

A reminiscence of Baʿal as a title of a local fertility god (or referring to a particular god of subterraneous water) may occur in the Talmudic Hebrew phrases field of the Baʿal and place of the Baʿal and Arabic ba'l used of land fertilised by subterraneous waters rather than by rain.

The identification of Baʿal as a sun-god in historical scholarship came to be abandoned by the end of the 19th century as it became clear that Baʿal was the title of numerous local gods and not necessarily a single deity in origin. It also became clear that the "astralizing" (association or identification with heavenly bodies) of Ancient Near Eastern deities was a late (Iron Age) development in no way connected with the origin of religion as theorized by some 19th-century schools of thought.[12]

Despre prostitutia sacra tot de pe Wiki:
Ancient Near East

Inanna/Ishtar depicted wearing the ceremonial headdress of the High Priestess
In the Ancient Near East along the Tigris and Euphrates rivers there were many shrines and temples or "houses of heaven" dedicated to various deities documented by the Ancient Greek historian Herodotus in The Histories[1] where sacred prostitution was a common practice.[2] The ancient Greek historian Herodotus was the first to state that the ancient Mesopotamians practised temple prostitution:

The foulest Babylonian custom is that which compels every woman of the land to sit in the temple of Aphrodite and have intercourse with some stranger once in her life. Many women who are rich and proud and disdain to mingle with the rest, drive to the temple in covered carriages drawn by teams, and stand there with a great retinue of attendants. But most sit down in the sacred plot of Aphrodite, with crowns of cord on their heads; there is a great multitude of women coming and going; passages marked by line run every way through the crowd, by which the men pass and make their choice. Once a woman has taken her place there, she does not go away to her home before some stranger has cast money into her lap, and had intercourse with her outside the temple; but while he casts the money, he must say, “I invite you in the name of Mylitta” (that is the Assyrian name for Aphrodite). It does not matter what sum the money is; the woman will never refuse, for that would be a sin, the money being by this act made sacred. So she follows the first man who casts it and rejects no one. After their intercourse, having discharged her sacred duty to the goddess, she goes away to her home; and thereafter there is no bribe however great that will get her. So then the women that are fair and tall are soon free to depart, but the uncomely have long to wait because they cannot fulfil the law; for some of them remain for three years, or four. There is a custom like this in some parts of Cyprus.[3]

The practice of sacred prostitution is well disputed among scholars, partly due to doubts cast on the histories of Herodotus.[4]

According to Samuel Noah Kramer in The Sacred Marriage Rite, in late Sumerian history kings established their legitimacy by taking part in the ceremony in the temple for one night, on the tenth day of the New Year festival Akitu.[5] The goddess temples were closed down by emperor Constantine in the 4th century.[6]

[edit] Sacred Marriage

The practice of sacred prostitution has not been substantiated regarding any Ancient Near Eastern cultures, despite many popular descriptions of the habit.[7] It is a general belief among scholars that a form of "Sacred Marriage" ritual or Hieros gamos was staged between the king of a Sumerian city-state and the High Priestess of Inanna, the Sumerian goddess of sexual love, fertility, and warfare, but to date there is no certain evidence that sexual intercourse was included. Along the Tigris and Euphrates rivers there were many shrines and temples dedicated to Inanna. The temple of Eanna, meaning "house of heaven"[8] in Uruk[9] was the greatest of these.

The temple housed priestesses of the goddess, but there is no evidence whatsoever that any kind of sexual services were performed by them or other women included in any cult.[10][

Asadar nu sunt inventiile mele. Trebuie doar sa te documentezi. Tot ce am postat am aflat in 10 minute.
O sa imi rezerv 3 ore si o sa postez ce gasesc. Sper ca Enciclopediile Britannica sau altele foarte prestigioase sa nu ma coste prea mult. Oricum face toti banii.
La început Dumnezeu a creat cerurile şi pământul. (Ge. 1:1)

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #235 : Martie 28, 2013, 12:49:54 am »
Ai spus totul despre tine, exact cum esti in realitate: un om rau.
Vorbești cu dzeu aici? Nu m-as mira ;)
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #236 : Martie 28, 2013, 12:57:53 am »
Ei si tu Christian... tu chiar crezi ca citeste David carti asa de elevate? El se balaceste in cartile evolutioniste comice si penibile care sunt la indemana oricui. Si nici macar alea nu merita cumparate deoarece se perimeaza tot asa de repede ca laptele lasat in soare. Asa ca el citeste si se minuneaza cand apare cate un articol cu bufnite, scris parca pentru copii.

David rade de credinciosi ironizandu-i deoarece acestia cred ca sunt claditi din 'noroi' sau lut. Insa el ca evolutionist nici macar nu realizeaza cat de penibil este. Evolutionistii cred si se bat cu pumnul in piept ca ei nu se trag din 'noroi', ei cica se trag din ciorbă...  ;D
Jur cu mana pe Originea Speciilor!

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #237 : Martie 28, 2013, 01:02:31 am »
...
Un alt martor al lui Iehova aproba genocidul. Nimic nou sub soare.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #238 : Martie 28, 2013, 01:05:49 am »
Stiinta biologiei va fi intotdeauna deasupra bolboroselilor superstitioase din cartea ta sfanta de doua parale. Cat despre ciorba, e mult mai buna ca noroiul...

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #239 : Martie 28, 2013, 01:10:01 am »
Asa te vreau mai ciorbarule...  ;D
Tu sa-ti vezi de ciorba ta si sa ti-o prepari din orice altceva care nu-si trage seva din noroi, da?