Autor Subiect: noua intelegere, cine este sclavul fidel si prevazator ... ?  (Citit de 9714 ori)

Offline testeoculare

• Persoană interesată
  • *
  • Data Înregistrării: Dec 2011
  • Mesaje postate: 2
    • Vezi Profilul
noua intelegere, cine este sclavul fidel si prevazator ... ?
« : Noiembrie 12, 2012, 11:10:24 am »

noua intelegere, cine este sclavul fidel si prevazator ... ?

http://www.jw.org/en/news/events-activities/annual-meeting-report-2012/

fiecare sa-si tragà conclusiile!!!!!

Offline Valer

• Pionier regular
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 212
    • Vezi Profilul
Re: noua intelegere, cine este sclavul fidel si prevazator ... ?
« Răspuns #1 : Noiembrie 12, 2012, 03:25:35 pm »
O noua abureala a celor din conducere ... timpul ii obliga sa modifice cate ceva din doctrina ... dar sa vedem ce vor intelege cei ce umbla pe strada cu propaganda ...cat de repede se vor acomoda cu noua intelegere ... pardon ''strafulgerare de lumina'' ...

Offline Nietzsche

• Persoană interesată
  • *
  • Data Înregistrării: Nov 2012
  • Mesaje postate: 22
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Noiembrie 20, 2012, 07:58:58 am »
Am si eu o intrebare....Sa inteleg din linkul acela ca, mai nou, "sclavul fidel si prevazator" este acum DOAR corpul de guvernare?
When you've found something that's worth fighting for, you never give up!

Offline Corpul de Guvernare

• Supraveghetor de zonă
  • Mesaje postate: 989
  • băi uacitauăr, v-ați pus cu cine nu trebe!
    • Vezi Profilul
    • Află adevărul despre Watchtower - în curând
« Răspuns #3 : Noiembrie 20, 2012, 08:51:09 am »
Si mai am eu inca una :)
Cum explica atunci "iluminatii" din washtower faptul ca in corpul de guvernare au fost si membrii care nu erau crestini unsi?!

Vorba aia, ma leshi?  :o

CdG
--
Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot

Offline Grivei

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 547
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Noiembrie 20, 2012, 10:26:34 am »
Am si eu o intrebare....Sa inteleg din linkul acela ca, mai nou, "sclavul fidel si prevazator" este acum DOAR corpul de guvernare?
Auzi bah , nu e nevoie sa intelegi asta , trebuie doar sa crezi ! Daca nu crezi asta cu tot sufletul tau si cu toata fiinta ta , atunci te paste un comitet judiciar , apostatule !
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline Nietzsche

• Persoană interesată
  • *
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Noiembrie 20, 2012, 12:39:54 pm »
Stiu asta:). Urmaresc de ceva timp forumul acesta insa pana acum m-am multumit doar sa cercetez fara sa intervin in vreun fel. Azi aveam nevoie sa intreb asta. Azi am facut cunoscut faptul ca nu mai cred in porcariile astea....dupa mult timp ma simt eliberata... Deja s-a dat vestea pe la toata lumea ca gata, sunt apostata....nu a fost nevoie de mai mult de o ora pentru asta:). Doar ca nu mai puteam sa inchid ochii la atatea si atatea dovezi de netagaduit...Nu e usor sa spui ca nu mai crezi, ca nu mai esti ca ei, cu mintea inchisa....un simplu om impotriva tuturor dovezilor insa....merita sa faci asta. Rasplata e chiar eliberarea ce o simti dupa si noul inceput din viata ta.
In ce priveste "noua, noua intelegere", banuiesc ca intr-un final trebuia sa se intample si asta, nu? Toata puterea e acum la cativa oameni, la "conducere"...

Offline GABRIELL

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Noiembrie 20, 2012, 01:06:03 pm »
Felicitari Niet! ca ai revenit cu picioarele pe teren tare, cu fortele tale proprii.

Intradevar rata de retentie in OMLI este ce-a mai scazuta dintre toate religiile.Multi se trezesc si se minuneaza cit de usor am putut fi fraieriti la un moment dat.

Acum vei experimenta "dragostea" lor... care a fost conditionata  , de credinta in ei...in timpeniile lor.Vei experimenta politica evitarii;politica, care pe mine, ma face s-ai consider o secta oribila si s-ai dispretuiesc pe fanaticii care o aplica.Vor fi destui care nu o aplica....si ei o considera absurda si inumana,ridicola,sectara....Isi permit sa judece oamenii cu nerusinare ,crezinduse mai buni ,mai sfinti.Pt mine is doar niste inchizitori moderni,abuzatori....
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline Corpul de Guvernare

• Supraveghetor de zonă
  • Mesaje postate: 989
  • băi uacitauăr, v-ați pus cu cine nu trebe!
    • Vezi Profilul
    • Află adevărul despre Watchtower - în curând
« Răspuns #7 : Noiembrie 20, 2012, 02:14:34 pm »
Draga Nietzsche,

un calduros bun venit printre cei cu cap de pe forumul acesta.
Pasul facut de tine este un pas spre progres, lasa in urma fara parere de rau, ca nu ai dupa ce sa iti para rau!

Deja s-a dat vestea pe la toata lumea ca gata, sunt apostata....nu a fost nevoie de mai mult de o ora pentru asta:).
Doar e plin de zvonaci si raspandaci la sala  ::)

Inca o data, felicitari!

CdG
--
Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot

Offline Nietzsche

• Persoană interesată
  • *
    • Vezi Profilul
« Răspuns #8 : Noiembrie 20, 2012, 04:48:38 pm »
Multumesc pentru primirea calduroasa:). In mod evident, singurul lucru pe care il regret si o sa il regret intreaga existenta este acela ca i-am cunoscut si am mi-am irosit niste ani acolo...si faptul ca au schimbat in mine niste lucruri si au atentat la cele mai importante lucruri din viata mea, pe care nu le voi mentiona pentru ca toti avem in viata si "cele mai importante lucruri", difera de la persoana la persoana, si pe care au reusit sa mi le distruga in mare parte. Evident ca acum cu greu lupt sa reconstruiesc acele lucruri si sa ma ridic.....e greu dar merita eforturile. Asta este cel mai bun raspuns la prostiile lor, sa iti refaci viata si sa o traiesti in cel mai bun mod posibil, sa ii doara fericirea ta....Sunt atee, de ceva timp, cu toate dovezile de rigoare. Consider ca adevarul este in noi. Luptand sa devenim superiori, sa atingem un grad inalt de profunzime in gandire si simtire, cred ca putem gasi adevarul iar "dumnezeu" este un termen denaturat de oameni si ajuns la intelegerea lui din prezent cand el reprezinta ceva foarte diferit....alte discutii legat de asta.
Multumesc inca o data pentru raspunsuri si pentru primire:). Acum.....as avea nevoie de ceva ajutor intr-o privinta. Exista optiunea de mesaj privat sau asa ceva? Si daca ma poate ajuta cineva cu asta (prefer sa nu mentionez public despre ce este vorba fiind ceva mai delicat).

Offline GABRIELL

• Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Noiembrie 20, 2012, 04:58:16 pm »
Da exista posibilitatea de a trimite mesaj privat ...Dai clic pe numele cui doresti... si va aparea intr-un loc  Actiuni ,intri si postezi mesajul :)
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline Nietzsche

• Persoană interesată
  • *
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Noiembrie 20, 2012, 05:13:31 pm »
Multumesc pentru raspuns :).

Offline Grivei

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 547
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Noiembrie 20, 2012, 10:56:32 pm »
Multumesc pentru primirea calduroasa:).

Nu esti binevenita nicaieri , asta nu e alta biserica . Vezi-ti de viata ta si traieste!

In mod evident, singurul lucru pe care il regret si o sa il regret intreaga existenta este acela ca i-am cunoscut si am mi-am irosit niste ani acolo...si faptul ca au schimbat in mine niste lucruri si au atentat la cele mai importante lucruri din viata mea, pe care nu le voi mentiona pentru ca toti avem in viata si "cele mai importante lucruri", difera de la persoana la persoana, si pe care au reusit sa mi le distruga in mare parte.

Sa nu regreti asta , cel putin acum nu mai poti fi mintita asa de usor.

Evident ca acum cu greu lupt sa reconstruiesc acele lucruri si sa ma ridic.....e greu dar merita eforturile. Asta este cel mai bun raspuns la prostiile lor, sa iti refaci viata si sa o traiesti in cel mai bun mod posibil, sa ii doara fericirea ta....

Mda . Traieste !  Unul dintre ei poate deveni un alt tu , in pozitia in care esti azi.

Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline David

• Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #12 : Noiembrie 21, 2012, 03:20:01 am »
Bine ai venit N., esti foarte binevenita pe forum :) Felicitari pt. ca ai luat hatzurile in propriile maini si ca gandesti pt. tine insuti, in loc sa inghiti aberatiile altora. E destul de greu sa iesi din intuneric odata ce te-ai obisnuit cu el, deci bravo, jos palaria.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline sceptic

• Administrator
  • Slujitor auxiliar
  • Mesaje postate: 372
    • Vezi Profilul
    • Adevărul despre Martorii lui Iehova
« Răspuns #13 : Decembrie 10, 2012, 12:29:32 am »
Bun venit pe forum, Nietzsche!

Nimic nu se compară cu sentimentul de libertate după ieșirea mintală din sistem  :).

După cum știi probabil, martorii pot fi destul de cruzii față de cei care ajung la alte concluzii. Împărtășirea noilor tale convingerilor în mod direct ar putea să-ți cauzeze probleme, mai ales dacă ai ceva de pierdut prin ieșirea din organizație. Răbdare...  :)

Forumul este în mare parte public, cu excepția unor secțiuni dedicate: Prezintă-te, Discuții private, etc, rezervate membrilor. Altfel, poți vorbi în mod privat cu fiecare membru în parte.
Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

Offline J

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Data Înregistrării: Oct 2012
  • Mesaje postate: 69
    • Vezi Profilul
« Răspuns #14 : Februarie 04, 2013, 06:12:33 pm »
O noua abureala a celor din conducere ... timpul ii obliga sa modifice cate ceva din doctrina ... dar sa vedem ce vor intelege cei ce umbla pe strada cu propaganda ...cat de repede se vor acomoda cu noua intelegere ... pardon ''strafulgerare de lumina'' ...

Eu am "testat putin terenul" ca sa zic asa. Valer, s-au acomodat instant, fara intrebari, fara o cercetare amanuntita a subiectului (evident, doar in publicatiile organizatiei  :-X); slujitorii ideali. Am intalnit si cazuri care habar nu aveau cine e "sclavul"  :o, sau cazuri care credeau ca "sclavul" este doar corpul de guvernare (atentie! asa stiau dintotdeauna si nu doar de acum de la sfarsitul anului). Inclusiv un batran de congregatie asa stia; si el era inca mandru nevoie mare ca lui mereu asa i s-o si parut normal sa fie. De unde sa te prinda rusinea ca tu ditamai batranul de congregatie esti la pamant cu doctrina. Deh, majoritatea is extrem de aroganti in necunostinta lor. Am intalnit si 'batrani' intelepti si umili, cu capul pe o coloana vertebrala (is si cei mai apreciati prin congregatii; de martorii de rand evident si nu de restul conducerii ca astia se aliaza impreuna) dar ei sunt minoritatea din pacate si intr-o mare de neinstruiti si needucati inoata contra curentului. Cei care rezista. Pentru ca o astfel de atitudine nu te recomanda la avansare. Pupincurismul si loialitatea te propulseaza direct in frunte insa. Direct proportional.

Intr-unul din filmuletele din seria "Apostasy Trial" (https://www.youtube.com/watch?v=imXHdRRONxc), zicea Eric ca "daca astazi intrebi 100 de surori o intrebare doctrinara vei primi 100 de raspunsuri diferite (mai mult sau mai putin). Le face asta apostate pe acele surori?"

Daca la 5 minute dupa ce o inceput cuvantarea ii intrebi pe cei prezenti ce titlu are, majoritatea habar nu au. Memorie de peste.