Am observat ca foarte multi oameni cand poarta o discutie vis-a-vis de problema existentei lui Dumnezeu aduc mereu "argumentul" ce dovada ai ca nu exista Dumnezeu? Probabil si pe acest forum sunt destui cu aceasta idee, este total gresita. In sine teistii trebuie sa vina cu dovezi palpabile ca exista Dumnezeu. Este ca si cum eu as crede acum in Odin, zeul din mitologia nordica si daca cineva mi-ar zice ca am luat-o pe aratura i-as raspunde "Dar ce dovada ai ca nu exista?"
In privinta dovezilor, nu cred ca exista macar una ca Dumnezeu ar exista, de asemenea multi teisti gasesc ca "dovezi" lucrurile care nu le inteleg gen:
-Dar atunci cum se putea crea universul? In sine nu este usor de inteles cum s-a format universul, pana de curand nici cei mai straluciti savanti nu stiau, pentru a intelege anumite lucruri trebuie depus efort intelectual, ceea ce teistii nu sunt dispusi sa faca, e mult mai usor pentru orice intrebare care necesita gandire sa raspunzi ca "Domnul stie". Un exemplu bun este urmatorul, ganditi-va la o problema de matematica complicata care necesita ceva timp sa o rezolvati si pentru care este nevoie sa ai si cunostinte in matematica, teistii sunt genul care in loc sa o rezolve ar cauta la sfarsitul culegerii raspunsul. Diferenta este ca cel putin raspunsul ala este unul bun, raspunsul din viata reala e total eronat.
Daca toti oamenii ar fi fost religiosi omenirea ar fi ramas la nivelul evului mediu, ganditi-va la toti oamenii de stiinta, ei nu s-au multumit cu ideea ca Dumnezeu a creat universul acum cateva mii de ani in doar sase zile, ca animalele au fost create de el, ei au cercetat si de aceea omenirea a avansat asa de mult. Luati exemplul lui Darwin, putea sa creada ca un Dumnezeu a creat animalele asa cum se prezinta in biblie si gata, insa el a cercetat si asta l-a dus la adevar. Daca toti oamenii in timpul evului mediu ar fi crezut ca legile fizicii nu exista ci ca Dumnezeu dicteaza orice se intampla in univers?Asa spunea biserica, catolica intr-o perioada. Astazi cu aceasta conceptie nu am fi stiut nici macar ce e gravitatia...
Daca cineva are argumente ca Dumnezeu exista, oricand le poate aduce...insa ma indoiesc ca exista.