Autor Subiect: Există Dumnezeu?  (Citit de 196596 ori)

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Există Dumnezeu?
« Răspuns #480 : Decembrie 09, 2012, 12:02:42 am »
Inlocuieste "lege" cu "descriere a unui fenomen" si dispare "legiuitorul".
De ce sa dispara "legiuitorul"?! Ca asa vrei tu?! Ai auzit de legea cauzei si a efectului?!...

Nu pentru ca asa as vrea eu, ci pentru ca din "descriere a unor fenomene" nu reiese nici un legiuitor. E greu nu? :D

Eu de cauza si efect am auzit, tu ai auzit de fizica cuantica? Si ia spune-ne cine l-a cauzat pe dzeu? A, nimeni?! Ei dracia dracului :D Culmea, ce coincidenta, nici eu nu cred ca universul are vreo cauza.
« Ultima Modificare: Decembrie 09, 2012, 12:10:21 am de David »
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #481 : Decembrie 09, 2012, 12:07:17 am »
Restul argumentelor din organizare sunt la fel de gresite (cum am tot spus deja de 1000 de ori) pt. ca daca il supunem pe dzeu la acelasi rationament, o fiinta unde cica inteligenta si organizarea se gasesc la superlativ, rezulta ca trebuie sa aiba un creator. Cine a facut "softul" lui dzeu? Nimeni???!!! Ei dracie!
De ce sa fie gresite, ca asa vrei tu?! De ce sa-L supui pe D-zeu aceluiasi rationament, daca El este atemporal, aspatial, absolut etc. ?! D-zeu nu are "soft", asta nu intelegi tu, este absolut, dincolo de "soft"!! E greu, nu?!  :)

De ce nu are dzeu soft, pt. ca nu vrei tu? Inventezi la greu Universale? De ce sa nu-l supun pe dzeu rationamentului, existenta lui dzeu e irationala? Te cred si eu :D Dzeu exista, este o entitate, deci il supun rationamentului care se aplica tuturor altor entitati. Sau nu-ti place sa ti se serveasca propriul argument?

Si da, e greu de inghitit galustile astea pe care le tot oferi tu aici. Dzeu este atemporal, aspatial, absolut? De unde le scoti dragule, de unde nu rasare soarele? Dovedeste ca e asa. E greu, nu? Atata timp ca nu-ti dovedesti afirmatiile, sunt doar doar vorbe-n vant.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #482 : Decembrie 09, 2012, 12:12:45 am »
De altfel, crede dzeu ca nu exista nimic deasupra lui si ca el nu a fost creat? Chiar asa? Atunci este un ateu :D
Si daca este un ateu care-i problema?! Pe mine nu ma deranjeaza?! Pe tine te deranjeaza?!  :)

Cred ca ai probleme cu vederea, ai vazut ca am pus un smiley la capat? Ce sa ma deranjeze?

Si deci zici ca nu te deranjeaza ca crezi intr-un ateu. Bravo tie, sa fii sanatos, si?

Offline Universal

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 142
    • Vezi Profilul
« Răspuns #483 : Decembrie 09, 2012, 03:04:05 pm »
De ce sa dispara "legiuitorul"?! Ca asa vrei tu?! Ai auzit de legea cauzei si a efectului?!...

1. Nu pentru ca asa as vrea eu, ci pentru ca din "descriere a unor fenomene" nu reiese nici un legiuitor. E greu nu? :D

2. Eu de cauza si efect am auzit, tu ai auzit de fizica cuantica? Si ia spune-ne cine l-a cauzat pe dzeu? A, nimeni?! Ei dracia dracului :D Culmea, ce coincidenta, nici eu nu cred ca universul are vreo cauza.
1. "descriere a unor fenomene ORDONATE"... e greu, nu?!  :)
2. Da, am auzit... si...?! De ce sa-L inlocuiesti pe Creator cu creatia... ca asa vrei tu...?!  :)
"Nu mi-e frică de Dumnezeu, ci de absența lui Dumnezeu." - Octavian Paler
"Cred într-o forță care ordonează, care mă vede și la care mă rog." - Neagu Djuvara

Offline Universal

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #484 : Decembrie 09, 2012, 03:17:02 pm »
Restul argumentelor din organizare sunt la fel de gresite (cum am tot spus deja de 1000 de ori) pt. ca daca il supunem pe dzeu la acelasi rationament, o fiinta unde cica inteligenta si organizarea se gasesc la superlativ, rezulta ca trebuie sa aiba un creator. Cine a facut "softul" lui dzeu? Nimeni???!!! Ei dracie!
De ce sa fie gresite, ca asa vrei tu?! De ce sa-L supui pe D-zeu aceluiasi rationament, daca El este atemporal, aspatial, absolut etc. ?! D-zeu nu are "soft", asta nu intelegi tu, este absolut, dincolo de "soft"!! E greu, nu?!  :)

1. De ce nu are dzeu soft, pt. ca nu vrei tu? Inventezi la greu Universale? De ce sa nu-l supun pe dzeu rationamentului, existenta lui dzeu e irationala? Te cred si eu :D Dzeu exista, este o entitate, deci il supun rationamentului care se aplica tuturor altor entitati. Sau nu-ti place sa ti se serveasca propriul argument?

2. Si da, e greu de inghitit galustile astea pe care le tot oferi tu aici. Dzeu este atemporal, aspatial, absolut? De unde le scoti dragule, de unde nu rasare soarele? Dovedeste ca e asa. E greu, nu? Atata timp ca nu-ti dovedesti afirmatiile, sunt doar doar vorbe-n vant.
1. Nu ca nu vreau eu ci pentru ca este imposibil ca D-zeu sa aiba "soft"... El este Absolut! Sti ce e aia...?! Nu are sens sa-L supui pe D-zeu rationamentului pentru ca El este dincolo de rationament, nu poate fi cuprins cu ratiunea umana (limitata, temporala etc.)! Cu alte cuvinte nu poti sa explici Infinitul prin ceva finit... Absolutul prin ceva relativ... Atemporalul prin ceva temporal... e greu, nu?!  :)

2. De ce sa fie greu... mie imi place supa cu galuste...!!!  ;D    Nu eu le scot... altii le-au scos cu mii de ani in urma!!
"Cred într-o forță care ordonează, care mă vede și la care mă rog." - Neagu Djuvara

Offline Universal

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #485 : Decembrie 09, 2012, 03:21:25 pm »
De altfel, crede dzeu ca nu exista nimic deasupra lui si ca el nu a fost creat? Chiar asa? Atunci este un ateu :D
Si daca este un ateu care-i problema?! Pe mine nu ma deranjeaza?! Pe tine te deranjeaza?!  :)

1. Cred ca ai probleme cu vederea, ai vazut ca am pus un smiley la capat? Ce sa ma deranjeze?

2. Si deci zici ca nu te deranjeaza ca crezi intr-un ateu. Bravo tie, sa fii sanatos, si?
1. Cred ca si tu ai probleme cu vederea, nu vezi ca si eu am pus un smiley la capat?!

2. Cauza tuturor cauzelor, Cauza necauzata etc. nu are cum sa fie decat ateu, pentru ca nu este nimeni mai mare ca El... e greu, nu?!  ;D

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #486 : Decembrie 09, 2012, 05:47:36 pm »

1. Nu pentru ca asa as vrea eu, ci pentru ca din "descriere a unor fenomene" nu reiese nici un legiuitor. E greu nu? :D

2. Eu de cauza si efect am auzit, tu ai auzit de fizica cuantica? Si ia spune-ne cine l-a cauzat pe dzeu? A, nimeni?! Ei dracia dracului :D Culmea, ce coincidenta, nici eu nu cred ca universul are vreo cauza.
1. "descriere a unor fenomene ORDONATE"... e greu, nu?!  :)

Fenomene ordonate? LOL. Fenomene ORDONATE cica. Ca de exemplu, o ploaie de asteroizi care intra in coliziune cu pamantul? Te cred si eu ca e greu sa te iau in serios, e aproape imposibil. Sa fii coerent e greu, nu? :)

Citat
2. Da, am auzit... si...?! De ce sa-L inlocuiesti pe Creator cu creatia... ca asa vrei tu...?!  :)

Se pare ca n-ai auzit totusi, ca daca auzeai auzeai si de efecte fara cauze. E greu, nu? Si crezi ca ai scapat cu subterfugiul ala sub forma de intrebare? Cine l-a cauzat pe dzeu?

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #487 : Decembrie 09, 2012, 06:09:31 pm »

1. De ce nu are dzeu soft, pt. ca nu vrei tu? Inventezi la greu Universale? De ce sa nu-l supun pe dzeu rationamentului, existenta lui dzeu e irationala? Te cred si eu :D Dzeu exista, este o entitate, deci il supun rationamentului care se aplica tuturor altor entitati. Sau nu-ti place sa ti se serveasca propriul argument?

2. Si da, e greu de inghitit galustile astea pe care le tot oferi tu aici. Dzeu este atemporal, aspatial, absolut? De unde le scoti dragule, de unde nu rasare soarele? Dovedeste ca e asa. E greu, nu? Atata timp ca nu-ti dovedesti afirmatiile, sunt doar doar vorbe-n vant.

1. Nu ca nu vreau eu ci pentru ca este imposibil ca D-zeu sa aiba "soft"... El este Absolut!

Pai reiese pana la urma ca tocmai de asta cica dzeu nu are soft, pt. ca asa vrei tu! Continui sa repeti aceleasi enormitati, ca este absolut. Te-am invitat sa aduci dovezi ca este absolut, si desigur ca te faci ca ploua. Sa-ti spun un secret: faptul ca vrei tu ca ceva sa fie cumva, nu-l face pe acel ceva sa fie altfel, ok?

De altfel biblia arata clar ca dzeu nu este absolut, de vreme ce se arata de repetate ori ca este ignorant in anumite aspecte. Le cunosti?

Citat
Nu are sens sa-L supui pe D-zeu rationamentului pentru ca El este dincolo de rationament,

Ei, aiurea :) Daca dzeu este dincolo de rationament atunci ce cauti tu aici rationalizandu-i existenta? Daca e dincolo de rationament este dincolo de ratiune, adica este irational. Existenta lui dzeu este atunci *irationala*. Sunt de-acord :D

Citat
nu poate fi cuprins cu ratiunea umana (limitata, temporala etc.)!

Povesti.

Citat
Cu alte cuvinte nu poti sa explici Infinitul prin ceva finit... Absolutul prin ceva relativ... Atemporalul prin ceva temporal... e greu, nu?!  :)

Pai da, chiar vad ca ti-e greu :) Daca nu poti explica infinitul, ce faci tu aici explicand in stanga si dreapta? Tu nu stii ca e imposibil a explica infinitul prin ceva finit? Daca asa e, atunci tu nu poti sa cunosti acest dzeu, nu poti stii ca exista, si nu cunosti mai multe ca mine, cu care te afli pe aceeasi treapta a existentei.

Dar de fapt tu doar debitezi perle una dupa alta. Macar de-ar fi perle reale, astea a le tale sunt inventate doar. Si nu doar inventate, ci si ilogice. Daca dzeu este atemporal, atunci este inexistent inainte de asa zisa "creatie" (si deci si dupa, de vreme ce astfel pica definitia de dzeu). Acolo unde exista o succesiune de evenimente, exista timp. Daca nu a existat nici o succesiune de evenimente inainte de asa-zisa "creatie", inseamna ca n-a existat nimic.

Citat
2. De ce sa fie greu... mie imi place supa cu galuste...!!!  ;D    Nu eu le scot... altii le-au scos cu mii de ani in urma!!

A, deci tu de fapt regurgitezi galustele statute ale altora. Urat :)

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #488 : Decembrie 09, 2012, 06:16:44 pm »

1. Cred ca ai probleme cu vederea, ai vazut ca am pus un smiley la capat? Ce sa ma deranjeze?

2. Si deci zici ca nu te deranjeaza ca crezi intr-un ateu. Bravo tie, sa fii sanatos, si?
1. Cred ca si tu ai probleme cu vederea, nu vezi ca si eu am pus un smiley la capat?!

Ca ai pus tu un smiley e irelevant vizavi de intrebarea ta initiala. Al meu arata ca nu sunt deranjat chiar deloc. Al tau ce arata?

Citat
2. Cauza tuturor cauzelor, Cauza necauzata etc. nu are cum sa fie decat ateu, pentru ca nu este nimeni mai mare ca El... e greu, nu?!  ;D

Alte perle? Daca exista cauze ne-cauzate, atunci nici universul nu necesita o cauza. E greu, nu?
Si dupa cum spuneam, bravo tie, sa fii sanatos, ai un dzeu ateu, si ce daca? De fapt daca el este ateu, de ce nu esti si tu? Ai uitat ca trebuie sa-l imiti pe dzeu? ;D

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #489 : Decembrie 10, 2012, 02:47:04 pm »
Nu stiu, e paradoxal? In ce fel?

Faptul ca nu conduci tu procesele principale prin care corpul tau functioneaza. Tu detii controlul doar pe partea de “alimentare” (mancare, apa; dar pana si astea i le dai pentru ca organismul ti le cere: foame, durere, slabiciune), pe partea de “distributie” sau partea finala (miscare, folosirea simturilor, eliminarea deseurilor) si o limitata exploatare/intretinere (administrarea de medicamente, sport etc). Nu numai ca nu esti tu la carma, dar nici macar nu esti constient de tot ce se intampla in corpul tau. Sper ca-ti dai seama ca nu ma refer la lecturarea si/sau intelegerea cartilor de biologie, chimie, anatomie. Am in vedere aportul tau activ din interiorul corpului.
Ni se pare floare la ureche ca vedem sau ca auzim. Atat de natural si usor, nu? Dar ce faci tu inauntrul ochiului sau urechii tale pentru ca acestea sa faca posibile vederea si auzul? Mai nimic.

Citat
Zeul tau exista pt. ca... de ce? Pt. ca cineva l-a facut? O asemenea inteligenta extraordinara, o asemenea organizare la superlativ, ultra-ordine... cine a dorit-o, si cine a facut-o? Iti dai seama ca asta demonstreaza de fapt, ca argumentele astea care pretind ca existenta ordinii (si a inteligente) necesita, musai, o entitate inteligenta care sa li fi creat, au la baza o eroare logica? 

Poate ar fi o eroare logica daca n-am avea exemplul a ceea ce creeaza omul. Existenta ordinii in functionarea pc-ului tau se datoreaza unui creator. Atat timp cat am la ce sa ma raportez am dreptul sa presupun ca lucrurile stau in acelasi fel si cu existenta universului (mult spus univers, mai bine reduc la pamant, soare, luna, stele – ca pe astea le observ si cu ochiul liber).
Pe de alta parte, de ce singularitatea de dinaintea BigBangului ar fi putut exista fara o cauza, dar un Creator nu?

ps: Termenul zeu are o conotatie religioasa. Sper ca observi ca eu folosesc cuvantul creator.

Offline zeu

• Vestitor botezat
  • Data Înregistrării: Dec 2012
  • Mesaje postate: 71
    • Vezi Profilul
« Răspuns #490 : Decembrie 10, 2012, 03:33:47 pm »
Si tu *DAniel* crezi ca zeul;creatorul, este cel inventat de evrei ,cel din biblie  ?
S-au crezi intr-o entitate creatoare ...fara atribute umane,diferita de ce-a prezentata in biblie.?
INtrebare si pentru *universal*...borverg   :)

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #491 : Decembrie 10, 2012, 06:20:35 pm »
Cred in ideea de Creator si Creatia Acestuia. Oricum, nu este suficient sa-l numim creator, ca si cum doar ar fi creat ceva si gata. In viziunea mea, este mai mult de-atat: a creat si SUSTINE.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #492 : Decembrie 10, 2012, 06:25:18 pm »
Dumnezeu nu este vinovat pentru că unii sunt orbi spiritual. Dovadă că nu ne-a creat roboţei. Fiecare vedem şi gândim diferit.
Atunci cum ne poate trage la raspundere? Pe ce baza: ca am gandit...diferit?

Citat
Şti de ce nu le descifrează toţi? Pentru că refuză să ţină „adevăratul post” (Isaia 58: 6 – 7).
Mai inainte lasai sa se inteleaga ca orbirea unora este cauzata de o gandire si-o viziune diferite, iar Dumnezeu nu poate fi vinovat, caci – nu-i asa? - El nu i-a facut robotei; ca imediat sa schimbi ideea (involuntar), conditionand reusita descifrarii de tinerea “adevaratului post”.
Te-ai contrazis singur. Nu c-as fi de acord cu vreuna dintre variante.

Offline zeu

• Vestitor botezat
  • Data Înregistrării: Dec 2012
  • Mesaje postate: 71
    • Vezi Profilul
« Răspuns #493 : Decembrie 10, 2012, 06:53:07 pm »
Mie universul imi pare un" perpetum mobile"(la scara omului) ce se guverneaza dupa legile sale;nu vad nici o entitate   s-al sustina!DAniele.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #494 : Decembrie 10, 2012, 07:45:21 pm »
Daca creatorul si-ar lua "mana" de pe univers, ar fi vai si-amar de el cu tot cu perpetum mobile.

Parerea mea este ca, pentru a explica organizarea si complexitatea, avem, cu indulgenta, doua variante: ori universul a existat dintotdeauna in felul acesta (aici aplic indulgenta) ori a fost facut de cineva (varianta cea mai plauzibila). Exclus ca universul sa fi devenit singur si treptat asa cum este.
« Ultima Modificare: Decembrie 10, 2012, 07:47:07 pm de Daniel »