Si in final, o intrebare, ca sa te luminezi si tu in anumite privinte: daca dzeu ti-ar cere maine sa ma omori, ai face-o?
David,
Tu nu intelegi pentru ce a venit Isus. Arata-mi un singur caz in Biblie in care Dumnezeu a cerut unui crestin sa ucida pe cineva si iti voi raspunde la intrebare.
Eram sigur ca nu o sa vrei sa raspunzi. In loc sa o faci, zici "pai nu, stai asa, raspunde tu mai intai". Nu e nevoie sa-ti arat nici un exemplu - desi o sa-ti arat - ca doar nu am spus ca ti-a si cerut deja. E o intrebare simpla, ai face-o sau nu? Da, sau nu? Nu trebuie sa raspunzi "nu imi cere dzeu asa ceva", ci:
"Daca dzeu mi-ar cere asa ceva, atunci ...". Intelegi?
Desigur, motivul pt. care nu vrei sa raspunzi este evident pt. toti care citesc. Orice ai raspunde, si da, si ba, iesi in pierdere. Daca zici da, te-as omori pt. ca imi porunceste dzeu, atunci esti o criminala din credinta, si moralitatea divina cu care te lauzi e una criminala.
Daca raspunzi nu, nu te-as omori chiar daca mi-ar cere-o dzeu, reiese ca exista o moralitate superioara celei divine. Deci, vrei sa raspunzi sau nu?
Apoi faptul ca te legi in mod specific de crestinism, cu toate ca eu nu l-am mentionat niciunde in intrebarea mea, arata ca stii tu foarte bine ca dzeul asta al tau a cerut crime de la oamenii lui. Esti constienta ca membri ai poporului lui dzeu, din care afirmi ca faci si tu parte, au comis crime, la porunca lui dzeu. Si de aia insisti pe crestinism, vrei sa te distantezi de crimele din trecut pe care dzeul tau le-a instigat, comise de fratii tai de credinta.
Dar fuga la crestinism e un pic in zadar. Poate trebuia sa citesti biblia mai atenta? Poftim aici, exemple:
In Apoc. 17:14, Isus si credinciosii ii inving in batalie pe cei "zece regi":
Acestia (cei zece regi) se vor razboi cu mielul, si mielul ii va invinge pentru ca el este domnul domnilor si regele regilor, si cei care sunt cu el sunt chemati si alesi si credinciosi.
De ce vor fi invinsi? Pt ca mielul e cine, si cei care sunt cu el sunt cine sunt.
In Luca 19:27, cui le zice Isus sa taie in bucati pe sclav? Celor care erau de fata. In Romani 16:20 cine zice Pavel ca va zdrobi sub picioarele lor pe satan? Celor carora le scria. Cine sunt chinuitorii pe mana carora Isus ii da pe unii in Matei 18:34?
Apoi il vedem pe Pavel cum colaboreaza cu duhu sfant orbindu-l pe vrajitorul Elima (in Fapte

, ceea ce se cheama vatamare corporala. Isus ii taie in bucati pe unii in Mat 24:51. Deci... groaznic. Foarte pasnic. Sa nu te miri deci daca dzeu iti cere sa omori.
Dar ca sa-ti raspund la intrebare, de ce ar alege un ateu sa actioneze moral cand da de greu: daca am face bine doar pt. ca exista un dictator acolo sus care ne pedepseste aspru, am fi cei mai jalnici oameni. Eu aleg sa fac binele de dragul binelui, nu de dragul lui big brother care ma priveste de sus.
Imi aduci aminte de o vreme cand gandeam si eu in felul acesta. Da, a fost un timp cand si eu m-am razvratit, deoarece nu am putut suporta ideea ca cineva sa-mi dicteze ce sa fac. Mi s-a parut absurd ca doar la indemnul lui Dumnezeu sa aleg sa fac binele. Am fost convinsa in ignoranta mea ca voi putea sa fac alegerile potrivite in viata, fara Dumnezeu si i-am negat existenta.M-am bazat pe capacitatea mea de intelegere si am crezut ca voi avea controlul absolut asupra deciziilor pe care le voi lua si care imi vor influenta existenta. Mult mai tarziu, am aflat ca nu exista cale de mijloc si daca nu-L recunosti pe Dumnezeu ca autoritate Suprema in viata ta, automat vei fi (de multe ori fara sa fii constient de acest fapt!) sub influenta lui Satan.
Am fost idealista, am cautat, am vrut binele si culmea, am nimerit, am primit ce a fost mai rau.() Acum acele rele sunt de domeniul trecutului, dar unele alegeri “neinspirate” au consecinte pe care nu le poti sterge cu buretele si le vei purta ca pe o amprenta toata viata.
David, toata creatia vorbeste despre existenta unui Creator inteligent. Eu mi-am deschis inima catre El, m-am pocait de faptele, cuvintele, gandurile gresite/pacatoase din viata, L-am recunoscut pe Isus ca Mantuitor al meu si simt recunostinta si dragoste fata de Dumnezeu ca m-a iertat si mi-a dat o minte si inima noua, prin care sa-L pot percepe. Fara Dumnezeu sunt nimic. El imi da putere chiar si in suferinta.
Cred ca odata si odata se va termina cu lumea asta in care cineva,un semen de al tau dotat cu inteligenta poate sa-ti spuna ca te-ar ucide si te-ar manca daca i-ar fi foame. Este atat de trist, atat de sinistru incat nu as indrazni sa spun cuiva lucrul acesta nici in gluma.
Deci, nu te supara daca am unele retineri ce priveste moralitatea absoluta a ateilor in vreme de criza.
Nici o problema, nici nu conteaza ca tu ai retineri in ce priveste moralitatea absoluta a ateilor in vreme de criza. Si eu am retineri in ce priveste moralitatea absoluta a
credinciosilor in vreme de criza. Si?
Iti multumesc ca vrei sa ma luminezi, dar eu am lumina vietii: Dumnezeu, Tatal Luminilor(Iacov 1:17) ma lumineaza si pentru mine Domnul Isus este Calea, Adevarul si Viata. Pace tie.
Ti se pare, de fapt asemenea lumina nu exista. E mai degraba intuneric.