Sondaj

Crezi în creație sau în evoluție?

Creație
15 (60%)
Evoluție
4 (16%)
Creație prin evoluție
4 (16%)
Nu știu
2 (8%)

Numărul total de membrii care au votat: 23

Autor Subiect: creaţie sau evoluţie?  (Citit de 30159 ori)

Offline sceptic

• Administrator
  • Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 372
    • Vezi Profilul
    • Adevărul despre Martorii lui Iehova
Re: creaţie sau evoluţie?
« Răspuns #1 : Octombrie 28, 2011, 12:20:16 am »
Nu vreau să aduc dovezi în favoarea evoluției, ci aș vrea să pun o singură întrebare, mai ales celora care cred în creație:
De ce credeți ca în rândul oamenilor de știință „credința” în evoluție este mult mai răspândită? Sau altfel spus, de ce cred oamenii de știință în evoluție?

Pun această întrebare, deoarece majoritatea oamenilor pe care i-am întâlnit nu au nici măcar cunoștiințe elementare despre evoluție, dar chiar și în acest caz își dau cu părerea despre veridicitatea ei.

Ce vreau să precizez este că acceptarea teoriei evoluționiste nu înseamnă automat lepădarea credinței în Dumnezeu. De exemplu, multe biserici creștine au acceptat evoluția ca un instrument folosit de Dumnezeu pentru a „crea” diversitatea uimitoare de plante și animale: catolicii, anglicanii, unele comunități metodiste, luterane, unitariene, etc. De asemenea, evoluția este acceptată de o bună parte din evrei (Florin ne poate confirma), de hinduși, budiști cât și de unii musulmani.

« Ultima Modificare: Octombrie 28, 2011, 01:53:31 am de sceptic »
Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

Offline GABRIELL

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Octombrie 28, 2011, 10:00:55 am »
Eu zic ca ar putea exista o "legatura intre cele doua,insa nu inclin prea tare spre evolutie ;cert este ca amindoua au mari lacune. ;D
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline calea

• Slujitor auxiliar
  • Mesaje postate: 399
    • Vezi Profilul
    • Calea Crestina
« Răspuns #3 : Octombrie 28, 2011, 11:33:44 am »
Eu cred că mulţi oameni de ştiinţă cred în evoluţie pentru că asta au învăţat în şcoli, la ora de biologie nu se prezintă cele două variante ca copilul/tânărul să tragă singur concluzia, ci doar una: evoluţia.
Astfel posibilitatea unor prejudecăţi sau subiectivism este foarte posibil.
"Nici o minciună nu este din adevăr" - 1Ioan 2:21.

Offline GABRIELL

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Octombrie 28, 2011, 11:44:18 am »
Deci sint convins de creatie insa este posibil ca pe parcursul timpului sa se fii lasat friu liber ale unor procese evolutive [nu stiu cit de clar am fost,sau daca stiu sigur ce inseamna evolutie ;D
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline paulg219

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Mesaje postate: 60
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Octombrie 28, 2011, 01:17:35 pm »
Nu vreau să aduc dovezi în favoarea evoluției, ci aș vrea să pun o singură întrebare, mai ales celora care cred în creație:
De ce credeți ca în rândul oamenilor de știință „credința” în evoluție este mult mai răspândită? Sau altfel spus, de ce cred oamenii de știință în evoluție?

Hmmmm. Pentru ca atunci cand esti om de stiinta si nu numai si renunti la evolutie esti marginalizat. Si cercurile de stiinta sunt un fel de secta.

Apoi e un fel de trend: e foarte cool la ora actuala sa fie antimanipulare, antireligie, antibiblie, antivehic....etc. "Sa fii nou(mai degraba original)", "imbunatatit fata de cretini, pardon, crestin", tu contrustriesti viitorul"....bla bla.

Lista de oameni de stiinta creationisti:
http://www.christiananswers.net/q-eden/edn-scientists.html

Offline calea

• Slujitor auxiliar
  • Mesaje postate: 399
    • Vezi Profilul
    • Calea Crestina
« Răspuns #6 : Octombrie 28, 2011, 01:33:12 pm »
Mulţumesc Paul pentru lista de savanţi creaţionişti !!!
"Nici o minciună nu este din adevăr" - 1Ioan 2:21.

Offline sceptic

• Administrator
  • Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : Octombrie 29, 2011, 12:32:58 am »
Citat
Hmmmm. Pentru ca atunci cand esti om de stiinta si nu numai si renunti la evolutie esti marginalizat. Si cercurile de stiinta sunt un fel de secta.

Apoi e un fel de trend: e foarte cool la ora actuala sa fie antimanipulare, antireligie, antibiblie, antivehic....etc. "Sa fii nou(mai degraba original)", "imbunatatit fata de cretini, pardon, crestin", tu contrustriesti viitorul"....bla bla.

Nimeni nu neagă că prejudecățile îi pot afecta și pe oamenii de știință, însă dogmatismul lor nu se poate compara cul religios, întrucât oamenii de știință nu își bazeză concluzile pe o carte sfântă ce nu poate fi contestată ci pe observație și analiză.

Dar poate întrebarea mea nu a fost formulată prea exact: Am întrebat de ce cred oamenii de știință în evoluție, adică care sunt dovezile lor? De ce a crezut Darwin și de ce mai târziu și mulți alți oameni de știință. Ceva trebuie să existe acolo, deoarece vorbim despre intelectualii societății.

Citat
Eu cred că mulţi oameni de ştiinţă cred în evoluţie pentru că asta au învăţat în şcoli, la ora de biologie nu se prezintă cele două variante ca copilul/tânărul să tragă singur concluzia, ci doar una: evoluţia.
Astfel posibilitatea unor prejudecăţi sau subiectivism este foarte posibil.

Ăsta este un alt subiect. În primul rând în Romania nu se mai predă evoluția în școli. În țările vestice unde se predă, ea nu se poate preda alături de creaționism, deoarece creaționismul nu este o știință. El poate fi rezumat la: Dumenezeu a creat totul. Cum, când, de ce? Nu se știe. Evoluția pe de altă parte este o știință deoarece este bazată pe observație, cercetări, investigații, etc.

Citat
Lista de oameni de stiinta creationisti:
http://www.christiananswers.net/q-eden/edn-scientists.html

Cum arăta sondajul realizat de Gallup, situația stă așa:

Convingerile / GrupulPublicul generalOamenii de știință
Cred în creaționism44%5%
Cred în evoluția dirijată39%40%
Cred în evoluția nedirijată10%55%

Probabil creaționiști sunt între cei 5%.

Citat
Mulţumesc Paul pentru lista de savanţi creaţionişti !!!

Ce e comic cu privire la listă, este că îi include pe:

Leonardo da Vinci (1452 – 1519)
Louis Pasteur (1822 – 1895)
Isaac Newton (1642 – 1727)
Gregor Mendel (1822 – 1884)
Francis Bacon (1561 – 1626)
Charles Babbage (1791 – 1871)
Robert Boyle (1627 – 1691)
David Brewster (1781 – 1868)
Georges Cuvier (1769 – 1832)
Humphry Davy (1778 – 1829)

Michael Faraday (1791 – 1867)
Johannes Kepler (1571 – 1630)
Carl Linnaeus (1707 – 1778)

James Clerk Maxwell (1831 – 1879)
Samuel Morse (1791 – 1872)
John Ray (1627 – 1705)
John Woodward (1665 – 1728)

pe când Originea specilor, a lui Charles Darwin a fost publicată în .... 1859.

Observați vreo inconsistență?

Și apoi tot oamenii de știință distorsionează faptele pentru ca adevărul să nu iasă la iveală.
« Ultima Modificare: Noiembrie 02, 2011, 08:17:10 pm de sceptic »
Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

Offline OryNider

• Pionier auxiliar
  • Mesaje postate: 126
    • Vezi Profilul
    • Calea Creştină
« Răspuns #8 : Noiembrie 01, 2011, 04:43:49 am »
În Biblie se arată de două etape în care au fost create animalele.

Prima etapă este descrisă în primul capitolul unde se descrie crearea "animalelor sărbatice" din pământul ordinar dar nu sunt menţionare alt tip fel de animale.

A doua etapă este descrisă în al doilea capitolul unde se arată că animalele domestice ori "animalele curate" ale câmpului sunt făcute din solul (sau pământul) grădinii.

Cele din grădină au fost duse imediat la Adam şi deci nu era posibil să fie făcute prin evoluţie.
אמין אמר אנא לכון דכמא דעבדתון לחד מן הלין אחי זעורא לי הו עבדתון
Amin zic vouă, totatât cât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, din urmă, Mie Mi-aţi făcut.
Amen I say to you, Inasmuch as you did it unto one of these My least brethren, unto Me you did it. (Etheridge N.T.)

Offline sceptic

• Administrator
  • Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Noiembrie 01, 2011, 09:01:57 am »
Citat
Cele din grădină au fost duse imediat la Adam şi deci nu era posibil să fie făcute prin evoluţie.
Cu toții știm ce spune Biblia. Problema este de ce oameni de știință cred altceva și care sunt dovezile lor.

Offline OryNider

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
    • Calea Creştină
« Răspuns #10 : Noiembrie 02, 2011, 06:17:52 am »
Nu am auzit ca oamenii de ştiinţă să fi găsit fosile cu animale domestice (de casă), cu toate că înainte de potop Noe nu era singurul care avea animale lângă locuinţă.
Totuşi poate motivele să nu discute de animalele de casă au fost altele.
Amin zic vouă, totatât cât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, din urmă, Mie Mi-aţi făcut.
Amen I say to you, Inasmuch as you did it unto one of these My least brethren, unto Me you did it. (Etheridge N.T.)

Offline sceptic

• Administrator
  • Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Noiembrie 02, 2011, 08:26:53 pm »
Nu am auzit ca oamenii de ştiinţă să fi găsit fosile cu animale domestice (de casă), cu toate că înainte de potop Noe nu era singurul care avea animale lângă locuinţă.
Totuşi poate motivele să nu discute de animalele de casă au fost altele.

Nu am înțeles exact legătura dintre animalele domestice și subiectul aflat în discuție, dar am găsit mai jos niște referințe legate de întrebarea ta:

http://news.discovery.com/animals/ancient-dog-burial-siberia-110228.html

http://christophreilly.hubpages.com/hub/Why-Are-Dogs-Mans-Best-Friend-14-000-Years-of-Companionship

Offline OryNider

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
    • Calea Creştină
« Răspuns #12 : Noiembrie 03, 2011, 05:36:06 am »
Dacă se merge pe acest tip de calcul nu are cum să de-a 6000 de ani.

Dumnezeu format pământul care era aici gol şi pustiu în prima zi când a fost creată atmosfera adică întinderea de sus care atunci era un strat protector separată de întinderea de jos şi între ele un filament de aer unde se putea propaga lumina. Până aici avem 1000 de ani adică la Dumnezeul cel Prea-Înalt corespunde cu o zi. Apoi Dumnezeu a lustruit sistemul planetar aşa cum au descoperit mai nou oamenii de ştiinţă că planetele şi corpurile cereşti pot migra ...

Cu omul care a fost luat din pământul de la răsăritul grădinii şi cu femeia care a luat-o din costa omului după ce a creat animalele curate au fost sfârşite cerurile cu toată oştirea lor şi pământul în ziua a şasea adică înainte ca pământul să înceapă de la 6000 la 7000 ani care conform logicii biblice sunt de odihnă ori sabatici.

Acum dacă Adam a fost creat în anul 1 atunci el a murit în anul 931 când probabil a trecut ziua aceia în care el a păcătuit şi când Dumnezeu a spus că va muri.
Dacă suntem de acord că fragmentul acesta din carte s-a transmis corect, atunci anul 931 al lui Adam este anul 7000 de la creaţie.

De la Adam avem în calendarul profetic, utilizat de alţii, un plus (+) de 216,5 până la 217,5 ani la calendarul ebraic, şi rezultă după calculul lor (nu am verificat) anul 5988 la care adăugăm (+) cei 7000 de ani (inclusiv ziua a şaptea de odihnă) şi obţinem 12988 ani.

Deci în nici un caz nu 6000 de ani pentru univers!

Eu nu cred vrăjeli cu datarea ş.a. din cauza că la un nivel mai mare de radiaţii îmbătrânirea, fosilizarea, carbonizarea, şi toţi factorii care îi analizează ei, se transformă în ritm accelerat şi neuniform, în funcţie de nivelul radiaţiilor într-un anumit loc, dacă nu are loc o catastrofă la nivel planetar care să accelereze transformările pe majoritatea feţei pământului.   

Offline OryNider

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
    • Calea Creştină
« Răspuns #13 : Noiembrie 03, 2011, 05:40:59 am »
Nu am înțeles exact legătura dintre animalele domestice și subiectul aflat în discuție, dar am găsit mai jos niște referințe legate de întrebarea ta:

Nu demostrează nimic, câinile este un animal de companie, nu unul curat luat din pământul grădinii Edenului, ci unul luat din afara grădinii la fel ca şi omul.

Fosile ale animalelor luate din grădina edenului descoperite înainte de data la care s-a deschis aici forumul şi făcute publice ar putea demostra ceva în favoarea teoriei evoluţiei.
P.S. Deci din categoria animalelor ritualice folosite la altar care să provină din o epocă când să nu fie contemporane cu omul care a fost pus în grădină, iar potrivit Genezei ele au fost create înainte să fie făcută eva din coasta omului.
« Ultima Modificare: Noiembrie 03, 2011, 05:44:26 am de OryNider »

Offline sceptic

• Administrator
  • Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #14 : Noiembrie 03, 2011, 08:44:12 pm »
Citat
Eu nu cred vrăjeli cu datarea ş.a. din cauza că la un nivel mai mare de radiaţii îmbătrânirea, fosilizarea, carbonizarea, şi toţi factorii care îi analizează ei, se transformă în ritm accelerat şi neuniform, în funcţie de nivelul radiaţiilor într-un anumit loc, dacă nu are loc o catastrofă la nivel planetar care să accelereze transformările pe majoritatea feţei pământului.   

http://www.descopera.ro/stiinta/3652361-radiocarbonul-c14-mit-si-controverse