Hmmmm. Pentru ca atunci cand esti om de stiinta si nu numai si renunti la evolutie esti marginalizat. Si cercurile de stiinta sunt un fel de secta.
Apoi e un fel de trend: e foarte cool la ora actuala sa fie antimanipulare, antireligie, antibiblie, antivehic....etc. "Sa fii nou(mai degraba original)", "imbunatatit fata de cretini, pardon, crestin", tu contrustriesti viitorul"....bla bla.
Nimeni nu neagă că prejudecățile îi pot afecta și pe oamenii de știință, însă dogmatismul lor nu se poate compara cul religios, întrucât oamenii de știință nu își bazeză concluzile pe o carte sfântă ce nu poate fi contestată ci pe observație și analiză.
Dar poate întrebarea mea nu a fost formulată prea exact: Am întrebat de ce cred oamenii de știință în evoluție, adică care sunt dovezile lor? De ce a crezut Darwin și de ce mai târziu și mulți alți oameni de știință. Ceva trebuie să existe acolo, deoarece vorbim despre
intelectualii societății.
Eu cred că mulţi oameni de ştiinţă cred în evoluţie pentru că asta au învăţat în şcoli, la ora de biologie nu se prezintă cele două variante ca copilul/tânărul să tragă singur concluzia, ci doar una: evoluţia.
Astfel posibilitatea unor prejudecăţi sau subiectivism este foarte posibil.
Ăsta este un alt subiect. În primul rând în Romania nu se mai predă evoluția în școli. În țările vestice unde se predă, ea nu se poate preda alături de creaționism, deoarece creaționismul nu este o știință. El poate fi rezumat la: Dumenezeu a creat totul. Cum, când, de ce? Nu se știe. Evoluția pe de altă parte este o știință deoarece este bazată pe observație, cercetări, investigații, etc.
Lista de oameni de stiinta creationisti:
http://www.christiananswers.net/q-eden/edn-scientists.html
Cum arăta sondajul realizat de
Gallup, situația stă așa:
| Convingerile / Grupul | Publicul general | Oamenii de știință |
| Cred în creaționism | 44% | 5% |
| Cred în evoluția dirijată | 39% | 40% |
| Cred în evoluția nedirijată | 10% | 55% |
Probabil creaționiști sunt între cei 5%.
Mulţumesc Paul pentru lista de savanţi creaţionişti !!!
Ce e comic cu privire la listă, este că îi include pe:
Leonardo da Vinci (1452 – 1519)Louis Pasteur (1822 – 1895)
Isaac Newton (1642 – 1727)Gregor Mendel (1822 – 1884)
Francis Bacon (1561 – 1626)Charles Babbage (1791 – 1871)
Robert Boyle (1627 – 1691)David Brewster (1781 – 1868)
Georges Cuvier (1769 – 1832)
Humphry Davy (1778 – 1829)Michael Faraday (1791 – 1867)
Johannes Kepler (1571 – 1630)
Carl Linnaeus (1707 – 1778)James Clerk Maxwell (1831 – 1879)
Samuel Morse (1791 – 1872)
John Ray (1627 – 1705)
John Woodward (1665 – 1728)pe când
Originea specilor, a lui Charles Darwin a fost publicată în ....
1859.
Observați vreo inconsistență?
Și apoi tot oamenii de știință distorsionează faptele pentru ca adevărul să nu iasă la iveală.