Boala veche!Sceptic,tu nu iei in calcul posibilitatea ca aceasta creatie este "defecta?
De ce nu va ganditi ca exista posibilitatea unei creatii vesnice ,fara defect? ;de Paradis?
Tu de ce crezi ca vorbeste Biblia de creerea din nou ?
Este asa de greu de priceput ca aici,este locul pedepsei,dupa stricarea tuturor lucrurilor?
;ca aici este imparatia diavoluluI?;dupa parerea mea nu este sansa de vindecare pt.
multi...vedeti "numai ce izbeste ochiul".o sa va omoare litera...
Biblia are probleme,Dumnezeu si Cristos la fel...numai unii nu au probleme...ba au una majora,
Ilie, am mai abordat acest subiect pe forum, fără să primesc vreun răspuns.
Deci tu te bazezi pe Romani 8:20–21: „Deoarece creaţia a fost supusă inutilităţii
nu din proprie voinţă, ci prin cel ce a supus-o, pe baza speranţei că şi creaţia va fi eliberată din sclavia stricăciunii şi va avea glorioasa libertate a copiilor lui Dumnezeu”. Păi dacă așa stau lucrurile, cum era creația înainte? Nu era ebola, HIV, nu erau paraziți, prădători, tsunami-uri, cuteremure? Ursul polar mânca iarbă la Polul Nord? Ai vreo dovadă?
Simpla existența a dinozaurilor carnivori înainte de păcatul omului invalidează Geneza.
Dumnezeu a promis moarte celor care nu se supun, nu și chin. De ce a adus în existență chinul?
Sunt curios de răspunsul tău la această dilemă:
http://forum.martorii-lui-iehova.ro/index.php/topic,295.msg5111.html#msg5111. Vezi ultima mea remarcă.
Cât despre atitudinea ta, aș spune că nu-i face onoare Dumnezeului pe care-l aperi. Lăsând asta la o parte, oamenii ar trebui să se respecte reciproc nu datorită unei obligații date de un anumit Legiuitor sau de teama pedepsei ci deoarece sunt ființe raționale și independente și recunosc aceleași atribute în semenii lor. Acestea sunt regulile categorice ale comuniunii între oameni, iar cine este incapabil să se încadreze trebuie să-și revizuiască poziția.